Honda concerto 1.6 16v

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
guzaPFC
Postovi: 3
Pridružio se: 09 Jan 2013, 22:56
Lokacija: pozarevac

Honda concerto 1.6 16v

Post od guzaPFC » 09 Jan 2013, 23:28

Ja sam nov ovde a video sam da se dosta prica o japanskim vozilima,konkretno o Hondama.Interesuje me da li je neko imao ili probao Hondu concreto posto se interesujem da kupim istu,pa me zanimaju utisci.Kakav je auto generalno,prednosti i mane.hvala unapred. :)
Slika

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29861
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Honda concerto 1.6 16v

Post od trojanac » 09 Jan 2013, 23:48

Pozdrav i dobrodošao!

Verujem da su retki oni koji su probali ovaj model, ali sam se malo raspitao na forumu Honda kluba i evo par osnovnih informacija.

Imaš japansku i englesku izvedbu ovog modela. Bolja je, naravno, japanska. To možeš utvrditi preko broja šasije, pa ukucaš u VIN dekoder, tu bi trebalo da ti izađe gde je proizveden, koje godine i još par osnovnih informacija: http://vin.hondabg.com/
Ili prosto pogledaj da li broj šasije počinje na J ili na S, bolja je solucija na J, što znači japanac, ali posle ovoliko godina, bitnije je kako je održavan.

U suštini, malo veći Civic 4.generacije, mehanika mu je ista. Održavanje nije zahtevno ni preterano skupo, delova ima i novih (što zamenskih što original), a i polovnih jer ima dosta Civica te generacije po otpadima. Ono što može da bude problem je limarija, npr. rubova zadnjih nema u kopiji, a odlaze. Mislim da ni branik nema u kopiji, migavci su drugačiji, koliko god delovao slično, više mu je srodan Rover nego ostale Honde. Mehanika nije problem, to su klasika D serije, kao i oslanjanje, znači samo svetlosna grupa i limarija mogu biti potencijali problem, ako se ne nađe nigde stranac, da se krpi sa njega.

Više informacija možeš dobiti na HCS forumu... http://www.hondaclub.rs/forum/

Ja sam sažeo da ti predočim osnovne stvari. Nadam se da će se javiti još neko ko poznaje ovaj model malo bolje ili je imao prilike da ga provoza.
Posetite www.garaza.rs !

guzaPFC
Postovi: 3
Pridružio se: 09 Jan 2013, 22:56
Lokacija: pozarevac

Re: Honda concerto 1.6 16v

Post od guzaPFC » 09 Jan 2013, 23:55

Hvala na informacijama.Auto je limariski u odlicnom stanju i mislim da je japanska verzija po stanju.Oprema je u fulu,sve sem koze i sve radi i ako je 91 god.Inace prodaje ga moj poznanik koji je inace auto mehanicar i dugo ga vozi bez ikakvih problema.Motor je preso malo vise od 180000 ali je u dobrom stanju.Najvise me interesuju utisci drugih jer do sada nisam imao japance a ovaj mi se svidja u svakom pogledu.I po opremi i izgledu ali i motoru koji ima 130 hp i vrti se do 8000... :D

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29861
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Honda concerto 1.6 16v

Post od trojanac » 10 Jan 2013, 00:07

To je najjača verzija tog motora, koliko ja znam. Bar od verzija ugrađivanih u Concerto. Ima dve bregaste osovine i multipoint ubrizgavanje, ako se ne varam. Ako je dobro održavan, onda nema greške sa tim motorom. Ne sumnjam da ti je prijatelj dobar mehaničar i da je vodio računa o autu, ali znaš kako se kaže "obućaru šuplja cipela, električaru ne radi sijalica u kući" i slično, pa tako ne treba ni biti 100% siguran da je auto u perfektnom stanju samo zato što je vlasnik mehaničar. Ovim ne mislim da uvredim tvog prijatelja, pričam uopšteno.

Generalno, taj auto je dobra kupovina, ako je dobar primerak u pitanju i odgovara ti po onome što pruža. Hondaši će ti reći da je bolji izbor od Corolle, koja je ipak najprodavaniji model tog vremena, tako da je to upitno, ali svakako da sa tim motorom teško da ima konkurenciju. Šta da ti kažem drugo osim da sedneš, provozaš i ako ti legne, onda je to to. Eventualno da zakažeš pregled kod nekog majstora koji se razume u Honde, čisto da ne razmišljaš, neka ga pretresu pa vidi kakva je situacija. Ako je sve ok, mislim da se nećeš pokajati ako ga uzmeš jer može taj auto još dugo da služi.
Posetite www.garaza.rs !

guzaPFC
Postovi: 3
Pridružio se: 09 Jan 2013, 22:56
Lokacija: pozarevac

Re: Honda concerto 1.6 16v

Post od guzaPFC » 10 Jan 2013, 00:16

Jeste najjaca verzija.Imo sam priliku da je probam i ide nenormalno za takav motor.Osecaj je ko da je neki jaci motor ispod haube. :presrecan: Upravo to me i muci oko kupovine posto je i on mehanicar ali opet bas ga dugo vozi i po izledu bi reko da ga je pazio dosta i cuvo.Sam enterier,posebno mislim na vozacevo sediste i volan,su u odlicnom stanju,sobzirom na godine.Od prilike verovatno cu ga uzeti pa me interesuje jos necije misljenje jer nisam se susreto sa takvim modelom...

EDIT: I zaboravio sam.Ovaj motor ide i u crx,kolko sam obavesten,i svi ga hvale.Normalno uz redovno odrzavanje.

mirko
Postovi: 1
Pridružio se: 27 Jun 2013, 17:23
Lokacija: banjaluka

Re: Honda concerto 1.6 16v

Post od mirko » 27 Jun 2013, 18:50

imam ja taj auto vec 2 godine i nikaki problema nisam imao sa njim sto se tice motora vozio sam svakaki auta sa 1.6 motorom al ni jedan nemoze mu ni prici u snazi i preporucujem ti da ga uzmes neces pozalitzi pozzz...

Odgovori