Ovo je pre svega poraz Litvanije, tj njihovog trenera. Da se razumemo, pre svega ide Dusan Ivkovic, kao glavni, ali ipak je veliki problem kada jednoj od najboljih ekipa (sa ozbiljnim skautima), sve odigrate kako zelite i kako se ocekuje. Krstic, Bjelica, Nedovic - ocekivano najbolji, a ovi nisu zaustavili nijednog od njih, cak ni Nedovica koji je igrao u Litvaniji. Uz njih, Markovic ocekivano (minimum poena, uz odbranu, skok i kradje) dobar. Ne znam zasto Stimac nije ulazio (mozda je povredjen, nisam bas pratio), bar da ih plasi. Ne znam ni ko dade (dobro, znamo ko, ali se tako kaze

) Nedovicu slobodu da sutira iz daljine, kad mu to nije jaca strana (ispostavilo se da je i pogodio jednom). ali je sve ostalo odradio kako treba. I Micic je odlicno odigrao, sa obzirom ko je i sta je. Steta sto je Kalinica pojela utakmica, ali bice bolje. Steta je sto nema Bobija, koji bi mogao da napastvuje centre malo losijih ekipa i da odmori Krstica, ali se sve nadam da ce Rasko da proradi. Ipak selektor zna zasto nije poveo Marjanovica (da ne bi morao da gradi igru oko njega, mada sve ide na Nen.Krstica) i to treba postovati.
Kako god, ako ona dvojica sutera ubodu po nesto, a ovi zadrze slican nivo, prolazi se grupa. I dalje mislim da svih 6 ekipa mogu proci i ispasti.
Ne znam kako bi ovo izgledalo sa Teodosicem, ali i pored gresaka, drago mi je sto nema konstantnog silovanja. Ne kazem da je bolje bez Tea, koji je odlican igrac, pogotovo sto bi se dobio jos jedan igrac na kojeg mora da se obrati paznja. Nadam se da se malo doveo u red u CSKA i da ce u narednim godinama biti vrlo koristan deo ekipe.
Jedina stvar koja me brine je cinjenica da Ivkovic nece vecito biti selektor. Ne ocekujem ja neke titule i cudesa u buducnosti, ali nije nerealno ni da osvajamo. Ipak, malo njih ima taj dar i respekt da uklapa igrace kao sto Ivkovic ume, od onog sto je raspolozivo, silom prilika...