Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Scuderia »

steva_anya napisao:Moze li neko strucan da mi napravi poredjenje kamere na Lumia 1020 i Nikon D3100 dslr aparata? Prednost i mane. Hvala!

U dilemi sam da uzmem Lumia 925 i neki dslr aparat (npr d3100 koji je 350€) ili samo Lumia 1020?
Laki021 napisao:Ufff, to ti je kao da poredis odlican bicikli sa npr Mercedesom E klase.
Odprilike tako. Samo treba imati u vidu da ako ces ga koristiti na auto onda bolje uzmi telefon, jer koristiti dSLR na auto podesavanjima je kao gurati E klasu, a ne voziti je :kezo:
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Hvala na odgovorima!
Meni je najveci problem sto ne znam da fotografisem. Ali za ovo sto meni treba malo cu vezbati, konsultovacu se sa Vama, bice i neki kurs, malo literatura...
Isto tako, stalno nesto slikam, u ordinaciji najvise, momenti sa sestricinama, putovanja/odmori...
Fotosop i obrada fotografije me ne zanimaju, paint sa Windowsa je meni naporan :)

Isto tako, svi novi smartphone-ovi imaju daleko bolje kamere nego ranije.
Laik sam pa gledam samo cifre, 14mpix na DSLR-u vs. 41mpix na Lumia 1020.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I traktor i avion mogu da imaju po 2000 "konja" pa ne mogu da se porede kojom brzinom mogu da se kreću.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ja bih pre uporedio to kao 14 kg zlata i 41 kg kamenja :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Odlicno poredjenje :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

steva_anya napisao:Hvala na odgovorima!
Meni je najveci problem sto ne znam da fotografisem. Ali za ovo sto meni treba malo cu vezbati, konsultovacu se sa Vama, bice i neki kurs, malo literatura...
Isto tako, stalno nesto slikam, u ordinaciji najvise, momenti sa sestricinama, putovanja/odmori...
Fotosop i obrada fotografije me ne zanimaju, paint sa Windowsa je meni naporan :)

Isto tako, svi novi smartphone-ovi imaju daleko bolje kamere nego ranije.
Laik sam pa gledam samo cifre, 14mpix na DSLR-u vs. 41mpix na Lumia 1020.
Moja preporuka:batali se toga i kupi 1020,jer neces slikati pcelu dok raznosi polen,vec zube,a video si da xperia arc tebi vec to moze da odradi,1020 je bukvalno 10x bolji sto se kamere tice. Da bi pravio slike na odmorima ti tek ne treba dslr. Ja kao neko kome bi smetalo da nosim pola kilograma oko vrata,i da licim na kineza gde god da odem,uzeo bih 1020 i zavrsio pricu.
Imam preko 10.000 licnih slika napravljenih raznik telefonima,palmovima,i na kraju najboljim dslr-ovima od drugara koji se bave fotografijom... Znas koliko mi je bitno to dok gledam slike,i koliko primecujem... ne sljivim ga 2 posto.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Na kraju su mi ipak najdraže slike sa DSLR. Sve ostalo lepo zabeleži moment, a DSLR slike idu u ram i na zid. :-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Stigao mi danas autohtoni Kinez, Huawei Ascend P6. Za početak mogu reći da su se ozbiljno potrudili oko pakovanja, slušalica i punjača, tel. stiže sa dve futrole, jednom silikonskom i jednom kao sveščica, samo ima onaj deo koji se bukvalno lepi za telefon i piše At Your Own Risk, tako da je za sada u silikonu dok ne stigne bamper iz Kine.
Inače sam oduševljen telefonom, bar ovako bez SIM-a, sutra moram ići da tražim micro SIM. Sam telefon je solidno izrađen, ceo je od metala osim jednog malog parčeta kod mikrofona.

Koliku SD karticu da uzmem, mora biti Class 10 jel?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ovo sada prvi put vidim. Cuo sam za uredjaj, ali nisam imao pojma o cemu se radi.
http://youtu.be/DjpACIJkpQo

Dva u jednom.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Uroš S. napisao:Stigao mi danas autohtoni Kinez, Huawei Ascend P6. Za početak mogu reći da su se ozbiljno potrudili oko pakovanja, slušalica i punjača, tel. stiže sa dve futrole, jednom silikonskom i jednom kao sveščica, samo ima onaj deo koji se bukvalno lepi za telefon i piše At Your Own Risk, tako da je za sada u silikonu dok ne stigne bamper iz Kine.
Inače sam oduševljen telefonom, bar ovako bez SIM-a, sutra moram ići da tražim micro SIM. Sam telefon je solidno izrađen, ceo je od metala osim jednog malog parčeta kod mikrofona.

Vrhunski izgleda, nema sta.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Bio testiran u SK pre jedno cirka 4-6 meseci. Jako dobro se pokazao...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao:Stigao mi danas autohtoni Kinez, Huawei Ascend P6. Za početak mogu reći da su se ozbiljno potrudili oko pakovanja, slušalica i punjača, tel. stiže sa dve futrole, jednom silikonskom i jednom kao sveščica, samo ima onaj deo koji se bukvalno lepi za telefon i piše At Your Own Risk, tako da je za sada u silikonu dok ne stigne bamper iz Kine.

Vrlo hvale taj telefon. Izgleda da je dobra kupovina

U vezi micro SIM, kakav si ti to ćuner, makaze u ruke. :kezo:

Za SD, ne mora Class 10, ali kao i kod kola, što brže to bolje. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

methane.master napisao:

Vrlo hvale taj telefon. Izgleda da je dobra kupovina

U vezi micro SIM, kakav si ti to ćuner, makaze u ruke. :kezo:

Za SD, ne mora Class 10, ali kao i kod kola, što brže to bolje. ;)
Ma idi, sad gledam tutorijale po netu, za početak nemam ni lenjir ni skalpel, a ni nikakav templejt po kome bih sekao. Moraće sutra do MTS-a da se ode...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Idi negde da ti iseku ovu staru alatom. Od ostatka dobijes adapter :-)

TT
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pa da, na štandu MTS-a su mi pre neki dan rekli kad mi stigne telefon da dođem da secnu karticu.
Odgovori