Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od HKS »

Ma nepotrebna stvar, ali moras se na neki nacin izdvajati (msm kompanija sa proizvodom).
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Bas tako. Marketing.

Meni bi po nekoj tradiciji vec bilo vreme da zamenim tel, ali gledam ovaj moj Sensation i realno, ne koristim ni 50% njegovih mogucnosti, a to je model od pre koliko, mozda 3 god? Ja ga imam nesto vise od 2 god. Da kazem da mi nesto brze ili bolje treba, ne treba. Ne igram nista od igara, ne multitaskingujem skoro nikad, koristim ga za net (forum, livescore, vesti...) i klasicno pricanje/sms. Jedina, ali doslovno jedina stvar zbog koje bih ga menjao je velicina displeja. Ima 4.3" i to je pomalo tesno za danasnje standarde. Voleo bih barem 4.7 ili 5" , ali nije to neka preka potreba, nego eto kao moglo bi... Inace mi zao telefona. Vredi verovatno oko 100 eur, a radi mi jednako dobro posao kao i prvog dana. Jos sam ja pride i bena, pa se nakon visegodisnjeg koriscenja vezujem za predmete, nekako mi ih bude zao... :ccc:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Heroj, ma da u pravu si, ja sam polu-retardiran pa ne znam da ukljucim gps na telefonu... Bio sam u Srbiji, sve mape su na telefonu...

Niste vi mene razumeli, za nekoga ko visi na face-u i telefon mu ne treba za neke ozbiljnije stvari, Lumia 520 i WP je sasvim ok.

Za bilo sta ozbiljnije android je car prcan.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Day Walker napisao:iOS je zakon :D

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

probao ovih dana ip4 sa ios 7, i mogu reci da je glupost neverovatna, na sta se palite da mi je znati... :pardon: android mi je svetlosnu godinu ispred.
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja se ne palim a ni ne koristim iOS7..
Ono sto cu ti reci je da radi daleko upeglanije nego android.. A u cemu ostalom vi vidite android kao prednost, meni nije jasno jer oba koristim na isti nacin za iste stvari.. Ono sto kao korisnik primecujem to je da je iOS brzi i laksi za koriscenje (osim iTunes-a)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

pa i nema toliko upeglanosti, koliko sam ocekivao, jer sam tebe uzeo kao reper, koji koristi i ios i android.

ali je sav ogranicen ko terasa, sto ti je dato malo mogucnosti dato ti je, hoces pesmu, idemo itunes, hoces sliku bluetooth mucak., onaj scroll odozgo glupost, onaj scroll odozdo sa precicama je jedina dobra stvar, ali sarena u pm.
Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

trojanac napisao:Jel imao neko dodira sa Firefox OS za smartphone?

Tapatalk with Desire 500

Jesam ja. Ne znam sta te tacno zanima... Meni licno taj OS nije nista posebno. On ide sa Alcatel OT Fire, koji je po specifikacijama u rangu Alcatel T-Pop-a (koji je pak na Androidu 2.2).

Sam OS je fluidan, nema laga, lepo radi, poprilicno je ispeglan, ali je nefunkcionalan (ili ja nisam naviknut). Store je mali, nelokalizovan, i nesto bas sumnjam da ce se siriti kao sto pokusavaju da nas ubede. Da li bih ga kupio??? Apsolutno ne, cak ni za pocetnika u svetu smartphone-a. Target kupci za njega su mladi, tinejdzeri, ali oni opet mnogo vise ciljaju (99.99 procenata njih) na Android platformu.

Sto se tice rasprave koja se vodi.

Pre par dana sam imao prvi kontakt sa iPhone-om. U pitanju je 5s. Meni se bas svidja, i donekle mogu da shvatim zaludjenost za tim OS. Telefon je definitivno drugaciji od svih Android-a, kako softverski, tako i hardverski.

Drugi komentar je na ime WP8, i na Nokie. Meni je taj OS bukvalno savrsen. Imao sam priliku da ga koristim poduze vremena, i za mene je on zaista sjajan. Cak postoji odlicna sansa da sledeci telefon (za nekih godinu dana) bude upravo neka Lumia koja je trenutno flagship model. Mana koju cesto cujem a vezana je za Lumie jeste da se jako lose ponasaju pri ispadanju, cak i sa malih visina.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kako to mislis da se lose ponasaju ?
http://www.youtube.com/watch?v=E3c8il_Q6SU
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

sebekkg napisao:pa i nema toliko upeglanosti, koliko sam ocekivao, jer sam tebe uzeo kao reper, koji koristi i ios i android.

ali je sav ogranicen ko terasa, sto ti je dato malo mogucnosti dato ti je, hoces pesmu, idemo itunes, hoces sliku bluetooth mucak., onaj scroll odozgo glupost, onaj scroll odozdo sa precicama je jedina dobra stvar, ali sarena u pm.
Najveci problem u toj prici je zapravo iOS7 na iP4. Da si probao na 5 ili 5s, video bi da daleko bolje radi..

Sto se tice pesama, prebace se lako preko iTunesa ali je npr Android tu keva.. samo prevuces i cao.
Slike ne znam da li jos neko prebacuje sa BT.. :pardon:

Ono sto mene nervira kod androida (odnosno samsungove verzije) je sto ne mogu direktno da pozovem nekoga iz liste poziva vec kliknem npr na tvoje ime, pa on onda udje u tvoj kontakt pa tek onda kliknem na br. iako je samo jedan pod tim istim kontaktom :glavomuzid:
Na iOS-u lepo liknes i on odmah zove..
Nervira me sto na S3 (koji uopste nije los model) moram da sacekam po par sekundi da on udje u listu poziva... To se na iPhonu desava istog trenutka..
U galiriji zna da zabaguje i izbaci crne kvadratice umesto foldera sa slikama :zbunjen:

Eto to su neki propusti koji me najvise nerviraju..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

U listi.poziva ako hoces da pozoves nekog prevuces sa leva na desno i on pozove, a sa desne na levo saljes poruku. ;-)

poslato sa tapatoka koristeći komšin vajrless
Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Day Walker napisao:
Najveci problem u toj prici je zapravo iOS7 na iP4.

Moj slucaj... :x

Bez obzira na to, moj je utisak da je iOS daleko pouzdaniji i brzi od Androida. Bar od ovih na Samsunzima koje koriste zena i sestra. Za razliku od njih, meni se telefon nikada nije zakucao ili iskljucio sam od sebe. Ovo govorim iz cisto amaterske perspektive, jer nisam neki ludak za telefone. Koristim ih uglavnom za pozive, poruke, mejlove i net, uz jos par aplikacija.

p.s. DW, kakve su ti slike? Meni su losijeg kvaliteta nego na prethodnoj cetvorci, na kojoj je bio iOS 6. Natripovao sam se i da mi se socivo izgrebalo, te je mozda do toga...?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Za 5mp meni su slike odlicne. Medjutim, ja i dalje furam iOS 5.1.1 :)
Ono sto me je uvek fasiniralo kod ovog telefona je sto u galeriji imam po 1000+ slika i on nikada ali nikada ne zabaguje i salta ih ko' od sale :)
A to na S3 koji je duplo bolji zabaguje :x

@Sebek, ce da probam
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ja bih samo rekao sto se tice iPhone-a i iOS-a, pisao sam vec da sam imao problem tri puta sa peticom, ali mi ta software i hardware kombinacija toliko odgovara, da bih ga sigurno opet kupio uprkos svemu sta se desavalo. Ne bih ni pogledao android. Imao sam dosta prilike da koristim S3, a i S4, po meni sam taj interface izgleda dosta losije, skromnije od iOS 7, mnogo mi je bolji osecaj kada prolazim kroz meni, raspored aplikacija i sve ostalo na ip. Meni kao osobi koja koristi telefon samo za poruke, pozive, internet i po koju app, je to najvaznije.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

To je vec stvar navike, zato prelazak na WP8 u pocetku bude nezgodan. Nisam imao prilike da procackam iOS7 i bas me interesuje sta mu se toliko zamera :)
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Imam solidno iskustvo sa Iphone 4S (iako ga nisam posedovao imao sam prilike da ga koristim i podrobno istestiram). Radi lepo i sve to, ali je HTC Desire 500 koji sad koristim brzi i mnogo glatkije radi u svemu. I nije zabagovao dosad... isto imam par stotina slika u galeriji i trenutno ih salta, dakle bez problema. Kamera je brza, celokupni sistem radi brze nekako i glatkije nego na Iphone 4S. E sad mozda HTC sense bolje radi posao od Samsunga i slicnih to ne znam.

Sto se tice samih operativnih sistema, kako kome sta odgovara. Meni se svidja iOS a svidja mi se i Android i jedan i drugi mi "leze" i super su za koriscenje.

Ono u cemu se slazem da je Iphone 4S brzi od android telefona nize klase koji imaju slican hardver, ali od ovih novijih nije.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori