Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Stigla zima...

Post od Saša »

Geza napisao:Ako forum bude nedostupan neko vreme, samo da znate da ste vi krivi za to. :)
Sad se probudih, a forum radi i dalje, dobro je.... :rofl:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Bas juce pricam sa caletom o ovim zaglavljivanjima i kazem mu da se ja ne secam, sem prosle i ove godine, da sam ikada cuo za slucaj tog tipa kod nas, ne racunajuci povremen incidente na planinama. I on se slaze, kaze da pamti da je bilo toga uvek, ali pretezno po prevojima i slicno. Sta se to desilo u medjuvremenu ne znam: da li su kola postala toliko bolja da svi sad bezbrizno krecu na put, ili je policija toliko prsla da ne radi niista preventivno, ili smo svi zaglupeli...

Mada obicno hejtujem, nakon ovih par dana me situacija rastuzila. Zao mi je i tih zavejanih ljudi, pa i onih koji su sami krivi, jer svi oni imaju neku veru u sistem koji ne radi. I zao mi je i tih spasilaca koji se usrase da isprave tudje greske, i zao mi je nas ovde na forumu koji sve to gledamo i ne verujemo, a ne mozemo nista promeniti. I zao mi je moje dece sto im tata nije na vreme ima muda i mozga da otpali negde gde se ljudi zaglave u snegu pa dodje neko i odglavi ih a potpredsednika vlade samo obaveste o tome umesto da bude prisutan na licu mesta...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

H4wkeye napisao:Ovakve stvari se ne desavaju samo ovde, vec svuda u Evropi kada su ovako ekstremni uslovi. I tamo se vrlo lako pozaglavljuju, kamioni se isprevrcu, kolone se nanizaju itd.

Kako da ne, eno u Sibiru ili sirom Skandinavije, severne Kanade nema vetra ni zime a nema ni vozova, kamiona, ljudi, vozila kolona itd. :mrgreen: Ne mora tako daleko da se ide, Slovenija, Austrija, Svajcarska, Italija, Francuska, komplet alpski region pa se retko vide ovakve scene da traju satima i danima.

Uostalom put Paracin-Zajecar i cuveni prevoj Cestobrodica nije bio zavejan, nije prekinut saobracaj a to je poznato mesto gde su zimi veoma gadni uslovi za saobracaj. Tamosnji putari su dobro obavili posao ocigledno.
Off topic
Licno misljenje je da se ne desava samo ovde, svuda gde javasluk, lako cemo to sutra, sindrom preovladava a posledice su uvek iste. I obicno se umesto otklanjanja uzroka problema trazi opravdavanje da eto problema ima jos neko drugi negde.
Nisam ni najmanje fan politicara, ali bih voleo da mogu da javno procitam izjavu ili razloge gde su bili i sta su radili ministri (sekretari) opstina Zrenjanin, Backa Topola i ostalih gde nije bilo rada drzavnih organa, gde su bili ministri, premijer, vicepremijer pokrajinske Vlade, gde su bili ti silini ostali zaduzeni i ovlasceni za upravljanje. Gde su bili stotine poslanika na raznim nivoima ???
Zasto nije proglasena elementarna opasnost, uvedena radna obaveza, zatvoreni vec neprohodni putevi??

Hocemo li videti analizu zasto se desilo ponovo iznenadjenje zimom, hoce li se napraviti studija slucaja, nesto nauciti za ubuduce ma ko da bude neki premijer, prvi potpredsednik necega ili bilo ko. Hoce li pocesti drzava da funkcionise kao uredjeni sistem.

Mozda i se razmisli da Vojska (deo od njih 45.000) koja predstavlja ogroman teret po budzet preuzme posao odrzavanja glavnih puteva kada vec novac ulozen u putare nema efekta. Prosto je neverovatna prica da oni koji grade puteve nemaju buldozere, grejdere i ostalu tesku mehanizaciju. Cime se prave novi putevi na neprohodnom terenu, rukama i lopatma pa da se moze verovati u ozbiljnost takvih izjava..
Inace, vojni budzet je veci nego budzet za nauku i srednje i visoko obrazovanje zbirno. godina 2014. u okolnostima da zemlja nema potencijalnih protivnika sa kojima bi mogla da smisleno vodi rat.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Rakhil, lepo rečeno. Za nauk mladim generacijama. Ko može neka ide, ko ostane tu neka se potrudi da napravi Srbiju boljim mestom za život. Lako je hejtovati, treba nešto i uraditi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

JA se trudim, ili bar mislim da se trudim, da uradim sta je u mojoj moci da bude bolje. Jos sam ja i na poziciji da mogu da uticem na jako bitne stvari, pa se opet razocaram kad naletim na ovakve raspade sistema gde posle bude mir-mir-mir-niko-nije-kriv i nista se ne nauci. Nekad sam bio veliki protivnik odlaska u inostranstvo, ali ispada da bi najbolje bilo da odes tamo gde ti kao pojedincu odgovara umesto da te ovde masa ukalupi u svoj prosek...
@ljubitelj - +1, dobri postovi
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

U Sremu (konkretno u SM), čišćenje puta od snega ne funkcioniše. Prođe grtalica jednom, malo očisti bulevar i još koju ulicu po centru, glavne puteve na periferiji i to je to. :thumbdown:
Mi iz ovih krajeva znamo ko održava (ko bi trebao to da radi...)..... :thumbdown:
Vidim da se po netu, preko noći stvorila sprdnja, al ajde - i zato je Srbija tu gde jeste.
Slatko sam se nasmejao :rofl: , ali malo smo otišli predaleko :naughty: .
Samo sam zamislio sebe sa porodicom da sam ostao u nekom od smetova. :think:

Drugo - da sam na Vučićevom mestu i da sam ja, iznerviran situacijom u tom trenutku, otišao da spašavam ljude, sada bih sedeo u svom kabinetu i sam bih kucao ostavke i zabranu rada narednih 100 godina nadležnim licima koja su bila odgovorna da ovu situaciju preveniraju!!!!!!!! :pravilnik: :pravilnik: :pravilnik: :pravilnik:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ma bilo je toga i ranije, ali nije bilo toliko mobilne telefonije, fejsa, foruma, interneta iz auta, maltene live prenosa sa lica mesta pola sata po događaju... Zaglaviš se, zamete te i.... ko te hebe, izvlači dupe iz auta i prti kroz sneg ili traži seljaka sa traktorom da te izvuče... Ovo je sada došlo u domene opšte histerije, zabave i live prenosa uz kokice... :)
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Post od Neskica »

:plusone:

Upravo tako
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Matrine, pa svima nama je žao tih ljudi koji su se smrzavali. Kometarišemo baš zbog njih i nekih sledećih njih jer je očigledno da sistem ne funkcioniše. Nema preventive, nema prave reakcije u pravo vreme i opet neće biti ničije odgovornosti. Na žalost.
Rakhil napisao: I zao mi je moje dece sto im tata nije na vreme ima muda i mozga da otpali negde gde se ljudi zaglave u snegu pa dodje neko i odglavi ih a potpredsednika vlade samo obaveste o tome umesto da bude prisutan na licu mesta...
Potpisujem. Davne 1992. negde u ovo vreme sam bio upisan u neku školu za diplomatsku decu u Parizu, ali ni puškom nisu mogli da me nateraju da ostanem.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ajde da iskoračim u stranu od ovog cirkusa, ali ostajem u temi...

Prijateljica se pre par godina sa suprugom zadesila u Austriji kada je krenuo neki nenormalni sneg da pada. Za 15 min nisu mogli više nikuda. Ono što me je u priči iznenadilo je da oni nisu izašli da čiste sve dok nije presalo da pada, 4-5 sati. Zato kad su izašli... :thumbup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Aj i ja da iskočim. Sinoć kod mene košava odvalila limenu ploču 4 x 1 m sa krova zgrade. Sreća pa je bilo 9 uveče i nikog nije bilo na ulici.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Rakhil napisao:Bas juce pricam sa caletom o ovim zaglavljivanjima i kazem mu da se ja ne secam, sem prosle i ove godine, da sam ikada cuo za slucaj tog tipa kod nas, ne racunajuci povremen incidente na planinama. I on se slaze, kaze da pamti da je bilo toga uvek, ali pretezno po prevojima i slicno. Sta se to desilo u medjuvremenu ne znam: da li su kola postala toliko bolja da svi sad bezbrizno krecu na put, ili je policija toliko prsla da ne radi niista preventivno, ili smo svi zaglupeli...

Mada obicno hejtujem, nakon ovih par dana me situacija rastuzila. Zao mi je i tih zavejanih ljudi, pa i onih koji su sami krivi, jer svi oni imaju neku veru u sistem koji ne radi. I zao mi je i tih spasilaca koji se usrase da isprave tudje greske, i zao mi je nas ovde na forumu koji sve to gledamo i ne verujemo, a ne mozemo nista promeniti. I zao mi je moje dece sto im tata nije na vreme ima muda i mozga da otpali negde gde se ljudi zaglave u snegu pa dodje neko i odglavi ih a potpredsednika vlade samo obaveste o tome umesto da bude prisutan na licu mesta...
Moji iz porodice, uze i sire, se secaju zaglavljivanja i smetova od ranije. Samo sto smo onda vise imali omladine po kasarnama, pa je to sve razjebano bez neke medijske pompe, u prevodu niko i nije znao za to, sem onih koji su bili tamo.
Pricao sam vam ranije, a niste mi verovali, da je kosava u Vojvodini na potezu SU-Juzna Backa, znala tako da duva da u pokretu ohladi dizel motor iz onog vremena.
Od tada datiraju svi strahovi od dizela u zimu :)
Samo sto je ovde uglavnom mladja populacija, pa se ne seca takvih stvari. Racunajuci i oceve :)
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

paja napisao:Aj i ja da iskočim. Sinoć kod mene košava odvalila limenu ploču 4 x 1 m sa krova zgrade. Sreća pa je bilo 9 uveče i nikog nije bilo na ulici.

Ludnica, kod nas vetar otkinuo poklopac od kontejnera i odneo ga 50-ak metara pravo na parking.

Inace, odustali od puta...jedina preventiva je da se ne krece, ako se vec ne mora po svaku cenu.

Sto se mene tice, porazavajuce je da 2014. godine treba biti zabrinut u vezi bednog puta od 110km po medjunarodnom koridoru i u potpunoj ravnici.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pametan izbor. Do NS bi očigledno stigao, al je pitanje kako dalje.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Protiv prirode se ne može, nažalost. I da sve očiste perfektno u roku pola sata možeš opet da imaš smet od pola metra, dovoljno da ne možeš da prođeš...
Odgovori