Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Beograd

Post od ftj »

Neće nestati bar još 100 godina a do tad ko živ ko mrtav.

Meni nije jasno ko su ti ljudi koji svojevoljno pristanu da žive u pustinji(a da nije zbog posla). Kakav god da je luksuz, fino je za 10 dana a ostaje fakat da živiš u pustinji i sve što uz to ide.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

samo polako napisao:Malo mi čudno da je u dugovima kad Emirati leže na nafti, čitaj lovi, a 70 milijardi je zaista mnogo novca.
Pa, on je samo sin, ne raspolaže državnim novcem. :) Rešio da pokaže kako je sposoban da sam nešto zaradi, pa mu baš i ne ide... Inače, ovaj sa slike je, ako se dobro sećam, imao 24 sina, pa zamisli koliko tek ima unuka, pa onda zamisli sve to iz drugih 6 emirata koji čine UAE (mada je Abu Dabi glavni i najveći, posle njega ide Dubai, a ostali su mnogo manji). Treba sve to "namiriti"...

A nafte, tj. novca imaju mnogo u odnosu na veličinu teritorije i broj stanovnika, ali je to u apsolutnom iznosu smešno u poređenju sa nekim drugim zemljama.
samo polako napisao: Ideja Beograd na vodi je ideja od mnogo godina ranije, čak iz perioda YU i početka zidanja Prokopa ali znamo kako je to završilo.
Kasnije je Sloba imao projekat Megalopolis ili Europolis, ne sećam se kako se zvao ali na istom potezu.
Jeste starija, potiče od pre Prvog svetskog rata (ima članak u "Politici" iz 1912).
nidza napisao:Sve će to da se pretvori nazad u pustinju plafon 5 godina nakon što im presuše izvori nafte i gasa. Ko je bio zna o čemu pričam.
Tako je! Najjači mi je utisak kad šetaš kroz Abu Dabi i Dubai, sve blješti od bogatstva, a drugi red iza su kuće od blata u kojima žive robovi iz Indije, Pakistana, Bangladeša, itd. koji sve to grade i održavaju.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Slika Slika Slika
Šta bi sa Bežanijskim zidom, kad smo bili majstora nema, tačnije nema nikoga,
možda su otišli da grade BG na vodi :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Zadnja vest je da je nalog za rusenje je predat odseku za izvrsenje opštine Novi Beograd... Sta to znaci i kada ce/da li ce biti zapravo porusen, nemam pojma.
Izgleda da je ideja vlasnika da na zidic nakaci neku metalnu ogradu, kroz koju bi se kao videlo nesto.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Bežaniske Kose :kuku:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Širim haos!
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

:kuku: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

kako bre nekog nije sramota da kaze i napise ovako nesto :kezo:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

To je testiranje dokle u lupetanju može da se ide... Verovatno se neko dobro zeza.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Odavno su shvatili da za izrecene lazi nema nikakvih posledica, pa se utrkuju ko ce da izrekne vecu...
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

methane.master napisao:Prvog dana biće prodato 2.000 apartmana u kompleksu "Beograd na vodi"

Jeeeeste. 30000 mlrd. apartmana. :kezo:
Da da dobro ste culi 30000 mlrd. apartmana. :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Beograd

Post od Floyd »

Ma zahebi ti to... ja bi stao u red dok jos ima slobodnih apartmana :mrgreen:

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Vezano za dubai i naftu...

Dubai nema nafte ni za deset godina.

Razvoj dubajia je vezan za nesto malo love od nafte i puno puno love engkeskih investicionih fondova.

Dubai je oduvek bio siromasniji za razliku od abu dhabia. Taj sjaj je sjaj engkeskih banaka i pokrica u zlatu od mudrog seik zaeda koji je dozvolio strane investicije. I to malo nafte je isfolirao da ima puno...rekli su da do 2012 sve mogu da poteose pa su mudro usporili...

Seik abu dhabia nema veze sa seikom dubaia osim sto se ne podnose. Slikovito kazem. I naravno adbu dabhi ima vise nafre..

Seik iz abu dhabia ima debelu lovu i abu dhabi ima nafte. Engkeski krediti nisu izgradili ni jedan stub u abhu dabiju. Radili sam projekte kafifa master plan abu dhabi i sve je to bilo sa skoro neigranicenim sredstvima. Projekri u dubajiju kontrolisu banke. Tu je bila druga prica...

I na kraju kad je dubai bankrotirao 2008 odnosno banke nisu htele da zavrse projekat burdz dubai najvecu zgradu na svetu na penal ih je docekao kalifa abu bhabija i rekao da ce on finansirati zavrrsetak ali da se zove burdz kalifa i to usred dubaija. To je takav samar da su hteli ovi u dubaiju cak i da odbiju. tad sam bio tamo i bilo je bas ponizavajuce... ta dva emirata se ne vole...

Do te mere je abu dhabi jak da im je kupio i drugi ponos dubaia
Emirate avio kompanija sad je u rukama abhu dhabia...nije vise u vlasnistvu sejka dubaia

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ja opet mislim da će prodati te apartmane.

Treba samo iz drugog ugla da sagledate stvar. ;)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori