Premium SUV modeli, prednosti, mane, razlike

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Premium SUV modeli, prednosti, mane, razlike

Post od Ivan »

Kapiramo se :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Nisam ni rekao da je najnapucaniji, ili sto kod nas vole da kazu u "fullu". Ali ML 350 CDI sa AMG paketom i felnama, koza/alkantara sicevima, navi i jos par zajebancija je u svakom slucaju daleko od klota, i radije bih njega za te pare nego Volva sa gorom motorizacijom i opremom.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ne znam kakve su ti to pausalne ocene ako nov (4 godine star model) 250CDI klot kosta 4k vise od Volvoa koji je izasao pre mesec dana.

To sto ti je drug uhvatio neku akciju ili lager nema nikakve veze s ovim poredjenjem cena :)
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Ma manite me kataloga pobogu ljudi, pa ja ne poznajem bukvalno nikoga ko je platio SUV po tim cijenama sa kataloga, a gotovo svi poznanici mi imaju bar po jedan u kuci (ako ne licni, nekoga iz familije). Ako pise prekrizeno 80 pa ispod 65, da li treba da pricamo da smo platili auto 80? (lupam ali ovo su jako ceste "akcije" da te satro caste 5 stavki opreme i to za glanc nov auto)

Ja gledam za koje pare je uopste moguc da se kupi takav nov auto, a to sto je to neka akcija, popust, ili sta vec sto se ne podudara sa kataloskom cijenom, me ne dotice. Jer za neke modele tih akcija jednostavno NEMA, dok se neki bas masovno prodaju na "akcijama", je li to politika fabrike ili salona ne znam.
Poslednja izmena od stefank u 23 Nov 2014, 14:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma najbolje da poredimo havarisane i prepolovljene na pola onda. To o cemu ti pricas je tvoj licni izbor u fazonu ''bolje polovan 911 nego nov a7'' gde si na katalosku cenu volvoa dodao 7k, a cenu MLa skinuo za 10k k.

Pa to onda nije ista cena nego 20-30k evra razlike kad se za mesec dana pojavi Volvo na lagerima/akciji/test vozilo.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

A koliko njih je narucivalo nov (mozda 5%), ostali su uzimali sa lagera, polovne, vracene sa lizinga, kompenzacije itd.

Mozes se ti cenkati za auto koji im stoji u dvoristu i kojem im je zarobljen kapital, cenkaj se ti za nesto sklopljeno po konfiguratoru sto mora da se narucuje :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ja pricam o novim vozilima. Auto s lagera sa 0 km na satu nije nov? Ma ajte molim vas. Procitaj post do kraja, AKO se pojavi. Jer neki modeli su gotovo stalno na nekakvoj ogromnoj "akciji", dok neki ili nisu uopste, ili je mizerna za te cifre (2-3 k eura).
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ivan napisao:A koliko njih je narucivalo nov (mozda 5%), ostali su uzimali sa lagera, polovne, vracene sa lizinga, kompenzacije itd.

Mozes se ti cenkati za auto koji im stoji u dvoristu i kojem im je zarobljen kapital, cenkaj se ti za nesto sklopljeno po konfiguratoru sto mora da se narucuje :)

Послато са GT-N7100
Pa, jednostavno necu, ikad, kupovao auto od 20 ili 200k. :) Nov auto je nov auto, taj merak u vidu davanja 20k vise po katalogu i cekanja od pola godine da bi odabrao kombinaciju boja i stavio u sustini goru opremu jer mi je falilo za istu takvu kakvu ima "akcijski" model, nikad necu ukapirati. Kao sto rekoh, jako malo ih znam da kupuju luksuzna kola na taj nacin, a vi se zanosite katalozima do ujutru. :D
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Videcemo kad Volvo dodje u salone. Ako bas sutra kupujes auto i da razumem, ali pricati da Volvo klot kosta 60k (pri tom je po tom katalogu za koji govoris da nije validan 53k), a da napucan ML 350CDI ima za 65k je teska glupost.

Ako se poredi katalog, onda se gledaju oba u katalogu, ako ne onda gledas oba na lageru, ako je polovan, onda gledas oba polovna.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

350 Bluetec, sa AMG paketom(u kom dobijes ta sedista sa alcantarom i vestackom kozom) i Command Online navigacijom izadje 68.000e.
Verujem da je tvoj drugar uzeo sa jos nekom opremom, i da je na sve to dobio oko 5.000e popusta ili je cena manja, zato sto je sa lagera.
To mozda jeste dobro opremljen auto u odnosu na druge, ali daleko je to od dobro opremljenog ML-a.

Nije ti palo na pamet da ce i Volvo imati akciju, vozilo na lageru i slicno, te da nece kostati isto kao sto pise u cenovniku?
Drugar je na ML-a dobio 10.000e popust, pa taj auto ne kosta 65.000e, nego 75.000e, a odmah da ti kazem da nije nista preterano opremljen.

Zato je pravedno gledati samo i apsolutno samo cene po cenovniku.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

:plusone:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

stefank napisao:Ja pricam o novim vozilima. Auto s lagera sa 0 km na satu nije nov? Ma ajte molim vas. Procitaj post do kraja, AKO se pojavi. Jer neki modeli su gotovo stalno na nekakvoj ogromnoj "akciji", dok neki ili nisu uopste, ili je mizerna za te cifre (2-3 k eura).
Imali smo vec ovu diskusiju, interesantno je da je tad vecina auta sa lagera smatrala prakticno polovnim a za nov prihvatala samo onaj koji sam konfigurises :)

Istina tom delu je tada to islo na vodenicu jer se poredilo nov vs polovan pa cene sa lagera nisu hteli da prihvate kao validne za nova kola :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Laki, ne preuvelicavaj, jer nije tako bilo.
Jednostavno, finalna cena moze zavisiti od dosta faktora.
Ali, ako vrsimo poredjenje, onda se mora uzeti jednak kriterijum.
Ne moze se znati kada ce i koliki popust negde biti, koliko ce vozilo sa lagera biti jeftinije od istog sastavljenog, a bilo je primera da je izaslo svega 1000e jeftinije, na cenu od 60k eura.
Ako izadje nov model, lager je maltene nepostojeci, a akciju za novi model niko nije lud da da, jer se tada najvise prodaje i najvise zaradjuje ja istom.
Ti si hteo da racunamo sve popuste, lagere, akcije...

Drugar ima 15% popust u Mercedesu na svako vozilo, dakle i po konfiguratoru kada sklapa i na ono sa lagera.
Pa jel sada treba tu cenu da uzimamo kao reper, sto njega auto od 65.000e, izadje 55.000e?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sta znam, Floyd kupio svog za 54 000 unesto 65 000 cim se pojavio. Meni su cene sa lagera potpuno validne, mnogo bitnihe od kataloskih.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Xepoj87 napisao:Ne moze se znati kada ce i koliki popust negde biti, koliko ce vozilo sa lagera biti jeftinije od istog sastavljenog, a bilo je primera da je izaslo svega 1000e jeftinije, na cenu od 60k eura.
Ja o tome i pricam, neki modeli jednostavno su konstantno na ogromnim akcijama, ili ako nisu zvanicno, vrlo lako mozes uci u pricu za veliki popust na licu mjesta. Dok je kod nekih modela kao sto rekoh ta akcija mizerna, 1-2 k na 60k nikome ne znaci previse, ono lijepo je ako ih dobijes ali nista znacajno. Ali zato popusti kao ti na ML-a, sa 75 na 65k nisu za zanemarivanje.

Kratko pitanje, ti bi uzeo Volva pored ML-a za tih 65k, iako je ML po svim parametrima bolji? Mojne da se sprdamo sad. :)

I koliku uopste ocekujete akciju na Volvu, sve i kad je bude? Da nece da ga spuste sa 60 na 50k, pa da bude ogromna razlika i da se isplati uzeti? Ja za takvu akciju kod njih ne cuh.

@Laki :plusone: Jedino bitno je to za koliko zapravo mozes proci za nov auto (0 km na satu) u bilo kojoj varijanti, je li to katalog, akcija, ili ce da te casti direktor fabrike licno, mene to ne zanima. Imas npr. 60k u "dzepu" i biras sta zapravo u realnosti mozes da kupis za te pare od novog uz najbolji odnos motorizacije i opreme, 'ebe mi se za kataloge i teoretisanje.
Poslednja izmena od stefank u 23 Nov 2014, 15:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori