Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Dobro veče

Post od Day Walker »

Mi smo im javili i tacnu adresu gde je ukradeni automobil i nista. Zabole ih bas patka.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Samo polako je opet zabotovao, kada bih trebao da rezimiram njegov stav u jednoj rečinici nisam siguran da bih uspeo :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Rakhil napisao:Zato sto dzukele vole da silje kurac na sirotinji, da i ja sebi jednom dozvolim malo populizma
To gledam svakog dana, najviše izraženo kod policije i tužilaštva.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Grujic napisao:Samo polako je opet zabotovao, kada bih trebao da rezimiram njegov stav u jednoj rečinici nisam siguran da bih uspeo :)
Opet sam bot?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa opet se nešto rekao, a nisi se ništa izjasnio. Šta ti misliš po pitanju rada policije za ovakve krađe?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uroš S. napisao:Pritom imamo najviše pandura po glavi stanovnika u okruženju, ja mislim i u Evropi a u svetu smo u vrhu sa oko 650/100.000 stanovnika po podacima iz 2006. Danas ih sigurno ima više ili isto. Nemačka ima 295, Francuska 350, Hrvatska 450, Bugarska 380, Rusija 460, da mi ne kenja neko kako nemaju ljude.

UN su izdale preporuku da 300 neki optimalan broj.
Kod te statistike je pitanje da li i ostali računaju zaposlene na upravnim i sl kancelarijskim poslovima kao pripadnike policije ili ne, odnosno da li i u drugim državama policija izdaje sva dokumenta, potvrde....

Inače, ne da je trebalo da reaguju odmah, nego su morali. Dovoljno je bilo da objave poznate informacije preko radio veze. Na NBG je uvek pun đavo interventnih i ko zna kojih sve patrola u pokretu ili alko test zasedama.

Pisao sam moje iskustvo sa dežurnim u saobraćajnoj kad sam zvao jer je čovek šetao Gazelom. Umesto da primi info i odmah pošalje patrolu, on je krenuo samnom da se raspravlja kako znam da je dotični pijan, ludi i klošar i da me poučava političkoj korektnosti.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Namerno ne editujem. Ovako je uočljivije.

IZBEGAVAJTE AP KOD DUŠANOVCA U SMERU KA NIŠU

Radovi su i vozi se samo zaustavnom. Kolona je do Gazele.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... nom-trakom
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja bi tu isao i zalio se nekoj visoj instanci. Da ti prijavis da je auto ukraden i jos kazes gde je otisao i koja marka a oni da iskuliraju tako, pa prevrnuo bi im stanicu na krov. Taj bre nije da bude policajac ako ga mrzi da javi patrolama da obrate paznju na to.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Grujic napisao:Pa opet se nešto rekao, a nisi se ništa izjasnio. Šta ti misliš po pitanju rada policije za ovakve krađe?
Zar je toliko teško zaključiti?
Odgovor je da ne očekujete puno od policije.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Aman šta ti misliš o tome??
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Paja napisao:
Uroš S. napisao:Pritom imamo najviše pandura po glavi stanovnika u okruženju, ja mislim i u Evropi a u svetu smo u vrhu sa oko 650/100.000 stanovnika po podacima iz 2006. Danas ih sigurno ima više ili isto. Nemačka ima 295, Francuska 350, Hrvatska 450, Bugarska 380, Rusija 460, da mi ne kenja neko kako nemaju ljude.

UN su izdale preporuku da 300 neki optimalan broj.
Kod te statistike je pitanje da li i ostali računaju zaposlene na upravnim i sl kancelarijskim poslovima kao pripadnike policije ili ne, odnosno da li i u drugim državama policija izdaje sva dokumenta, potvrde....

Inače, ne da je trebalo da reaguju odmah, nego su morali. Dovoljno je bilo da objave poznate informacije preko radio veze. Na NBG je uvek pun đavo interventnih i ko zna kojih sve patrola u pokretu ili alko test zasedama.

Pisao sam moje iskustvo sa dežurnim u saobraćajnoj kad sam zvao jer je čovek šetao Gazelom. Umesto da primi info i odmah pošalje patrolu, on je krenuo samnom da se raspravlja kako znam da je dotični pijan, ludi i klošar i da me poučava političkoj korektnosti.
Da ali nije policajac samo terenac, tj terenac ne može ništa bez logistike tako da je po meni opet merodavan taj broj na šta god se odnosio. A policajac je svako ko ima značku.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kod nas se i vatrogasci spasioci svrstavaju medju policajce. Mozda je i tu razlika u odnosu na ostale.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

samo polako napisao: Nemojte očekivati da će policija tragati ili uspeti da odmah reaguje i nađe vaše vozilo.

Iz njihove je da napišete zapisnik pa će videti šta i kako dalje jer oni imaju još 20 takvih prijava za jeno veče, a imaju i druga posla.
Da ne očekujemo da se policija bavi policijskim poslovima?

Šta bi trebali da očekujemo, ko bi trebao da se bavi tim aktivnstima?

Koja druga posla ima policija van policijskih. Prvo, 20 prijava kradja vozila za jedno veče nemaju, to si izmislio sam uveren jer zvanično MUP kaže u izeštajima da nemaju.

Zatim, sve i da im 20 prijava za veče na 2 miliona gradjana. I koliko je potrebno policijskih službenika da uspeju da evidentiraju tih ogromnih 20 poziva za jednu noć, 20, 50, 120 ?

Ono što se jedino može očekivati od policije u održavanju javnog reda, mira i pravnog poretka u drzavi je da deluje odmah, u rangu 10tak sekundi do najkasnije 60 sekunid preduzme sve potrebne radnje i mere za zaštitu života, imovine svakog gradjanina.
To je jedini posao koji ima policija i jedino ona sme da sproodi takve radnje i mere.

Daću ti primer, da razmisliš iz njihovog ugla pa da onda razmisliš iz svog ugla.

Tvoj stan- kuća su ugroženi požarom i preti uništenje ili znatna materijalna šteta. Pozoveš policiju koja ima tu nadležnost intervencije.
Njihovo- dodjite sutra da sastaviimo zapisnik o kući koja je juče gorela (pošto je gorela sigurno je i izgorela jer se sama od sebe neće sanirati)
Tvoje- dodjite odmah i preduzmite potrebne radnje da se spreči dalja šteta.

Nemojte očekivati da će policija reagovati jer ima još 20 prijavljenih požara u zemlji, bi pretpostavljam bilo tvoje vidjenje pa bi ti mirno posmatrao delovanje požara.
A pogrešno pretpostavljam naravno, jer znam kako bi reagovao i to bi bilo potpuno suprotno tvom iznetom stavu.

Scenario je sasvim realan, kao i kradja vozila dogadja se u praksi.

Uostalom, policija je plaćena da ne razmišlja iz svog ugla već da sprovodi zakone a zakon ne kaže da se kradja pasivno posmatra prema slobodnoj volji slućbenog lica koje reprezentuje državu i zakon.

Sve što za kradju vozila, važi i za ubistvo, podmetanje požara, puškaranje dugim ili kratkim cevima, bacanje bombi, otmice ljudi, ... krivična dela kojih ima mali milion koji se mogu dogoditi i dogadjaju se u realnosti gde je uvek neko žrtva nasilja.

Žandari jure lopove, to je osnova a nikako drugačije. Valjda sam jasan.

90tih je bio identičan stav policije, sutra dodjite da pravimo zapisnik, platite otkup tj bavite se kriminalom u dogovoru sa kriminalcima. Meni je policija učestvovala u kradji auta, tj neki pripadnici policije ne naravno cela ali oni reprezentuju policiju i za mene je to policija. A imam dovoljno saznanja da je tako koja sam naknadno prikupio.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Grujic napisao:Aman šta ti misliš o tome??
Pogrešan smajli! :)
Poslednja izmena od samo polako u 11 Jun 2015, 13:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo:
Odgovori