Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od TDI »

Ne znam sta im fali. Samo me zanima tačan opis tog zanimanja. Čime se ona bavi, a da za to zanimanje već ne postoji naziv?
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Zavisi kako koja verovatno,mešavina više zanimanja. Ako njima odgovara meni svejedno, jedino mi se ne svidja povećavanje pažnje u medijima. Jer me iskreno boli ***** dal je staniju ostavio dečko, kad mi to iskoči na naslovnoj strani novina
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Ne interesuje ni mene ona kao ona. Ali nije mi drago što vidim da su nakve uzor mladim devojkama koje očajnički pokusavaju da budu kao one. A to dalje vuče druge stvari. A određene novine ne čitam baš iz razloga koje si naveo.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Bane, to je zato sto te mrzi da guglas, jos ni one definicije kapitalizma nisi iscitao, a vec imas nova pitanja :mrgreen:

Starleta je termin iz pedesetih godina i doba velikih filmskih studia. Oznacavao je mladu glumicu u usponu koja se probija u svet filma, pa nije zvezda (star) nego zvezdica (starlet). S vremenom je termin postao pezorativan i oznacava osobu koja je popularna bez ikakvog dobrog razloga. Vrhunac perverzije je sto se u medijima koristi kao regularan termin - nesto kao kad kriminalce zoves momcima sa asfalta pa to onda zvuci vise kul.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa kao wannabe star odnosno wannabe zvezda. Sad da li je njena specijalnost 'gluma', 'pevanje u mikkrofon', bulja ili neki drugi atribut to zavisi od konkretne osobe :) Novo doba donosi i neka nova zanimanja pa tako i to. Mislis da je staniji lako?? :)

A te price kako kvare mladez mi mnogo vise idu na qrac nego same starlete. Vaspitanje pre svega dolazi iz kuce a ako toga nema dete ce naci nacin da bude devijantno bez obzira da li na televiziji ima starleta, parova ili slicnog. Mislim 90ih je bilo mnogo gorih pojava i likova nego danas pa nekako prezivesmo(tj. nismo svi al jbg), prezivece i danasnja mladez starlete.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Rakhil napisao:Bane, to je zato sto te mrzi da guglas, jos ni one definicije kapitalizma nisi iscitao, a vec imas nova pitanja :mrgreen:

Starleta je termin iz pedesetih godina i doba velikih filmskih studia. Oznacavao je mladu glumicu u usponu koja se probija u svet filma, pa nije zvezda (star) nego zvezdica (starlet). S vremenom je termin postao pezorativan i oznacava osobu koja je popularna bez ikakvog dobrog razloga. Vrhunac perverzije je sto se u medijima koristi kao regularan termin - nesto kao kad kriminalce zoves momcima sa asfalta pa to onda zvuci vise kul.
Sa kakvim se znanjem da ide u kafanu :kezo:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Rakhile,

Kapitalizam više nego dobro znam sta je. Isto kao sto znam da je u Srbiji najgora vrsta kapitalizma. Realno kad pogledas u Srbiji ni jedno uređenje nije dobro zbog situacije koja je već izvesno vreme prisutna i pitaj Boga koliko će još biti. Kapitalizam je dobar za drzavu koja je drustveno uređena, a što Srbija nije, gde ti možeš da budeš kapitalista koliko hoćeš, ali zakon moraš da poštuješ. A za Srbiju izgleda ne postoji ni jedan sistem koji je do sada izmisljen, a da valja. Ili postoji, ali ja za njega nisam cuo. Ne patim ja druže od sujete, niti imam kompleks toga da uvek moram biti u pravu, kao većina ljudi koja pokušava svoje misljenje pošto-poto da nametne. A kada ga pitaš: ,,Zašto je to tako?,, , on ti skoro pa bukvalno odgovori: ,, To je tako jer sam ja pametan i jer ja kazem da je tako,,. I ti kažeš u: ,,U Srbiji su radnici prezaštićeni,, . Evo ja baš pre neki dan imao situaciju koja je pokazala koliko sam ,,prezaštićen,, . Možemo ti i ja i dalje o tome da pricamo samo ne potrebe za spuštanjem na lični nivo i slično. Ako već hoćete i trudite se da ovaj forum ne liči na onaj forum koji neretko spominjete, onda je to jedna od stvari po kojoj bi od njega trebao da se razlikuje.

To za taj termin iz 50-ih je u redu. To razumem i znam. Ali sta znači u ovo današnje vreme?

ftj,

Ne mislim da joj je lako. Ne bi se menjao sa njom ni za cisternu domaće rakije. Znači starleta je za danasnji pojam glumica, manekenka, voditeljka ili pevačica u pokušaju sa primesama prodavacice ljubavi? :D Naravno da vaspitanje ide iz kuće. Ja sam samo hteo da ti kažem da danas ima mnogo stvari koje utiču da deca budu devijantna, ima ih više nego ikad. A dete nikad nije bilo lakse ,,ispustiti,, nego sada. Mislim da razloge ne treba navoditi, a ako treba, ja hoću.
Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

branja napisao: Nisu krivi Zare i Goci sto im prolazi fora. Nisu krive one nesretnice sto se urvaju u zvezdama granda ili starlete, kriv je sistem vrednosti. Krivi su svi ovi smradovi u poslednjih 30 godina koji su ga postavili, tako da je starleta biti ok.
Ne pada ti na pamet da si mozda ti kriv? Ti, ja, ljudi na forumu i svi ostali? Nisu se ti ''smradovi'' sami postavili na vlast. Narod u sustini ima neizmeran bol u medjunozju za sve. Konstantna kuknjavina i prenemaganje, ali nista se ne preduzima dok ne nestane i hleb na rafovima. Samo cekam da se u pricu ubaci CIA, Vatikan i spoljni faktori, pa i oni da se okrive.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

:mrgreen: OK, od priče o stanju u Srbiji i kako je ovde do jaja i fenomenalno za život, ipak smo stigli do kurava iz medija.
Što bi Džoni rekao, "uvijek uvijek ista priča..." :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=yUXK7Ax ... .be&t=5211
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ovaj članak moram da prokomentarišem ... ako je verovati mom bratu - a ja mu verujem, onda ovaj tip - laže tj. priča neistinite stvari (namerno ili tek-tako ... jer hoće da napiše nešto o nečemu što ne poznaje).

Moj brat je pravnik a odavde je otišao u NO kao bivši sekretar opštine (pre toga je radio u trgovinskoj firmi). Čovek je uz to još i rok muzičar (imao je i svoj bend) ali je na kraju morao da svira i po svadbama, da bi došao do neke pristojne zarade (svi znamo od čega se ovde može lepo živeti a od čega ne).

Elem, držim da je vrlo inteligentan i umeren čovek, koji vrlo racionalno sagledava svoj život i okolinu. Naučio je Norveški više nego odlično. Fakultetsku diplomu mu ne mogu priznati po njihovim propisima ali "imaju u vidu da je on visoko obrazovan" i samim tim se tako i ponašaju prema njemu tj. formalno je ne priznaju a suštinski je priznaju. Trenutno je šef personalnog odseka na objedinjenom fakultetu južne Norveške (da ne tražim tačne detalje).

On je oduševljen Norveškom, pre svega tolerancijom i brigom zajednice za pojedinca i njegova prava. Upravo ona njegova izjava da je u Norveškoj "Komunizam na delu" o tome govori ... potpuno suprotno onome što se govori u gore navedenom članku objavljenom u Politici.

Kompletna njegova porodica je prihvatila Norveško državljanstvo, jer im je ta zemlja pružila sve pa i više od toga što su se nadali/očekivali. Blizak sam sa bratom i mnogo smo pričali o Norveškoj (faktički to nam je glavna tema, jer on shvata da mene to interesuje a sa druge strane to nam je primer-reper da lakše ukažemo sami sebi šta sve ne valja u Srbiji). Tako da ja mogu slobodno da kažem da ono što je ovaj tip napisao u članku Politike, jesu neistine ili iskrivljeno i netačno prikazivanje delova Norveškog društva.
Jedino pomenuti gospodin zna zašto je tako nešto napisao ... ja se neću upuštati u predpostavke i moguće razloge za takav jedan čin.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Tekst je po poznatom principu, ne znam i time se dičim (da ne kažem nešto gore)..
Kao ono pre neki mesec, pošto klinci idu tamo gde je bolje, zašto ih oni odande čekaju i nude bolje? To je mnogo lakše nego da se mi ovde potrudimo da im ovde bude bolje.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Čovek se i sam u naslovu pita da li ima pravo da drugačije misli. Rekao je svoje mišljenje i to je ok. Možda je jedan u 1000, možda nije...Nisu ni svi u Norveškoj srećni. Jel toliko teško u to poverovati, pa se odmah misli da laže?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

A gde sam ja to rekao da laže, daleko bilo. Politika je režimska novina. Urednik vodi računa da ide niz dlaku režimu.
OK, tip se nije snašao, pa ne znam što se pravda u Politici kad treba ženi da se pravda jer se njoj ostaje tamo :D
Pritom preduzetnik je. Kakav tretman imaju preduzetnici ovde je sasvim proporcionalno zdravstvu, obrazovanju itd...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Post sam napisao Maxeru.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

branja napisao: Jel se digla frka oko gradonacelnika kad je pobedio onaj nas lik?
Nije. U dva mandata je upravljao Ljubljanom bez smetnji.
Odgovori