Mail koji sam upravo dobio... Nisam imao pojma da neko izvozi led, a još manje da mi to radimo. Slatko sam se nasmejao.
Poštovani,
poslovni portal "eKapija" je nedavno došao do zanimljive informacije da Srbija izvozi znatne količine leda. Od Uprave carina smo dobili podatke o ukupnoj vrednosti izvoza i najvećim izvoznicima u susedne zemlje, pa smo tako saznali da je preduzeće "Virdžinija" ostvarilo najveću vrednost izvoza leda iz Srbije tokom 2014. godine i u prvih sedam meseci 2015.
Zato Vas najljubaznije molim, ako ste u prilici, da nam odgovorite na nekoliko pitanja kako bismo čitaocima "eKapije" predstavili malo detaljnije ovu informaciju:
- Od kada se bavite proizvodnjom leda i otkud led kao značajan izvozni proizvod? Da li je to zapravo vaš proizvod (možda nus proizvod) ili se u ovom segmentu bavite samo trgovinom-distribucijom?
- Kada ste počeli sa izvozom leda?
- U koje zemlje najviše izvozite led i u kom obliku (kocke, mrvljeni, suvi...)?
- Ko su vaši kupci (proizvođači hrane, restorani, kafići...) i za koje namene najčešće potražuju led?
- Kakva je konkurencija u ovoj oblasti na srpskom tržištu i kako komentarišete to što je donedavno Srbija bila poznata upravo po obrnutom procesu - uvozu leda? Kako je došlo do ove promene?
- Koliko je izvoz leda profitabilan i da li planirate da nastavite sa ovom delatnošću?
Ukoliko Vam je jednostavnije možemo i da se čujemo telefonom u toku dana (moji brojevi su u potpisu mejla).
nikaragva napisao:
Zna li neko šta znači taj šmrk dole po vodi gde uskaču?
Za orijentaciju. Da skakač vidi gde je površina vode i proračuna skok.
Pricao sam sa kolegom, inace zaljubjlenikom u vodene sportove, i kaze da je razlog nesto sasvim drugo. Vodenim topom, u ovom slucaju, ili turbinom, kada je bazen u pitanju, uzburkava se povrsina vode cime se smanjuje otpor prilikom kontakta tela i vode.
Nije nista, naprsla soferka, pa sam iskoristio osiguranje da zamenim, a usput i da ofarbam ivicu krova koju su ostetili na prvoj zameni soferke (kod prethodnog vlasnika). Stigao je autic, gotov je, odlicno uradjeno.