Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Dobro veče

Post od NexT »

TDI presao forum :)

Dobro vece :kafa:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Gobline,
Sve je to u redu da nemas poterebe za tim poslovima, jer zivis tako kako i gde zivis. Ali opet, brate, muskarac si, neke stvari moras znati...

Milose,
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Koji si ti kralj :rofl: :rofl: Kad nisam pao sa stolice kada sam procitao. :rofl:

Next,
Milos je bar originalan sa forama za razliku od tebe. On me covek bar nasmejao sa komentarom, a posle tvog komentara sam se smorio kao badnjak u Novom Pazaru.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

TDI napisao:
Paja napisao:Zato sto si muskarac, fizicki jaci od zene i taj posao pripada tebi, kao i ostali teski fizicki poslovi. Ko ce da ti cepa drva? Zena? Komsija? Jesi ti muskarac ili si baba?

Ili prosto, zato sto je to jedan od domacinskih poslova. Kao da je nauka da naucis da cepas drva. Veruj mi da je mnogo lakse nego biti to sto si ti. Treba ti vestina i praksa. A mozak ti skoro pa ne treba. Veruj da mi ja ne volim da cepam drva, to sam recimo naucio jer moram, tj. jer necu imati cime da se ugrejem.
U kom ti filmu prerasuda živiš.

Vidiš, ja volim da cepam drva. Uživam u tome jer to radim ne iz nužde, nego iz zadovoljstva i nacepao sam lepu količinu, ali to me ne čini mi boljim ni lošijim domaćinom od nekog ko ne zna da cepa.

Jbt živimo u 21. veku, sa centralnim, solarnim, geotermalnim pumpama... a ti ljude ceniš po tome da li znaju da cepaju drva, a žene da li znaju da prave ajvar.

Za razliko od tebe koji si ponosan što gđa TDI pravi ajvar, ja bih bio protiv da moja žena dobije tu ideju. Ima mnogo boljih načina da se zajedno provede vreme, kojeg je jako malo, od guljenja i mlevenja paprika.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Možda nekog domaćina pali to guljenje paprike? Nešto kao onaj vic, ja sam duh sa plavim okom :) a ti si mico crvena paprika
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Pajo,
Naravno da sam ponosan na svoju zenu sto je dobra domacica i supruga. Ona to zasluje, kao i svako postovanje sa moje strane, jer me voli, ceni i postuje. A tek kada vidim sa kakvim azdajama zivi vecina ljudi, samo postajem svesniji koliko sam ja jedan srecan covek samo zbog toga, a gde je sve ostalo.

Ne cenim ljude po tome i nemoj da mi lepis ono sto nisam rekao. Sa tim forama me zaobiđi. To je vec sa tvoje strane bezobrazno. Mada prema tebi imam određenu dozu tolerancije, jer je mozda profesionalna deformacja. Ja sam rekao da mi je nezamislivo da jedan muskarac ne ume da radi osnovne poslove, a nemam nista ni protiv koga. Svako neka zivi svoj zivot kako hoce, sto se mene tice ne mora ni da zna da koristi viljusku, ako se njemu tako sviđa, a mene ne ugrozava.

Ja uopste ne vidim koji je tvoj problem, pa ne mozemo da pricamo kao ljudi o svemu, pa makar bili jos 100x vise razliciti nego sto jesmo?

Naravno da ima lepsih nacina da se provede zajednicko vreme. I moja zena i ja volimo da smo zajedno, bez obzira da li radimo nesto ili uzivamo u necemu. Zavisi kakve su okolnosti.

I naravno da je bolji domacin onaj koji zna vise i bolje poslove da uradi. Kao da bolje doceka goste i sve ostalo. Od svakog ko je bolji od mene spreman sam da ucim.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

na konto trenutne teme :D

Slika

koliko ne volim te podele "zenskih" i "muskih" poslova....

inace, moji recimo odu do vikendice i zajedno spremaju ajvar... zajedno provedu vreme, svako uradi deo posla i cao. na kraju ispadne uzivanje vise nego obaveza.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nema tu univerzalnog pravila. Sve zavisi od mnooogooo faktora. U kakvoj si porodici odrastao, kako si vaspitavan, u kakvom si drustvenom okruzenju provodio vreme, na koji nacin si se odvojio od roditelja, na kakvu si osobu naisao, koliko ste razliciti, na kakve kompromise si spreman, koliko prihvatas savremene metode a koliko si tradicionalista........

Poenta je da svako gradi svoju porodicu sa svojim partnerom onako kako misle da je ispravno. A univerzalna pravila jednostavno ne postoje.

Kako ja mogu da radim kucne poslove kada nikada u zivotu nisam video svoga oca da je uzeo usisivac, peglu, krpu, bilo sta u kuhinji, rasirio ves... i kada su me i otac i majka vaspitavali da to ne trebam da radim nikada, pa cak i da je to sramota.
Onda sam se odvojio od njih i opet igrom slucaja nista od navedenog nikada nisam radio.
Kada sam se ozenio, naisao sam na zenu koja potice iz vrlo slicne porodice po tom pitanju, zena kojoj je sve to sasvim normalno i podrazumljivo, zena kojoj ne bi ni volela da me vidi sa usisivacem u ruci ili u obavljanju bilo kakvih kucnih poslova...
I naravno da u takvom ambijentu, kada odrastes u takvoj porodici, kada te tako vaspitaju, kada imas takvo i drustveno okruzenje sa slicnim normama, kada naletis na partnera koji ima slicne stavove... da takve stvari postaju sasvim normalne i podrazumljivo se prihvataju.
Nema govora o nikakvom prisiljavanju, strogim pravilima koje neko mora da ispunjava... jednostavno to je takva organizacija porodicnog zivota i to je to.

I svojoj deci cu se truditi da dajem isti primer. Imam i musko i zensko dete, razlike nema, imace usadjene iste kodekse.
I iskreno ne bi voleo da sutra zateknem svog sina sa keceljom ili peglom u ruci, isto kao sto ne bi voleo da dobijem zeta koji bi pored moje cerke radio kucne poslove...
A ne mogu ni da zamislim reakciju moga oca kada bi me zatekao npr. kako usisavam ili sirim ves ili perem sudje... to bi za njega bilo duboko razocarenje. :mrgreen:

Ali to sam ja, moja porodica, nasa organizacija... sto nikako ne znaci da je to najbolje ili najpravilnije. Jednostavno ima nas raznih...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Dobro jutro, ovako buđavo :kafa:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Užasno
:kafa:
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Jel ima nesto gore, nego ovako kada je vreme za spavanje kao stvoreno, a ti moras da ustanes ?
:kafa:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Cepanje drva po ovakvom vremenu. :D
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Pa...Jeste. Ako si nekada dosao u tu situaciju, onda znas kako je. Ja jesam. :D Srecom, ove godine, to sam na vreme obavio, jos dok bese prilicno toplo vreme.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ja sam malo cepao za vikend.
Korisnikov avatar
Neo
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2013, 22:11