Preporuke za hranu i piće, no caffana
- pedja
- član 001
- Postovi: 14196
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
- Lokacija: Beograd
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Pa i za peglanu kobaju treba proces i vreme.
Ova se pegla na dnevnom nivou i susi se slicno kao prsut, bez dima.
Svejedno, ne opravdavam cenu.
I prsut postujem, a Acimov je odlican, kao i pecenica. Doduse, i tu ej malo marketinga i ostalog. Kad cujem "Dalmatinski prsut sa Zlatibora", slicno je i sa njeguskim....
Ova se pegla na dnevnom nivou i susi se slicno kao prsut, bez dima.
Svejedno, ne opravdavam cenu.
I prsut postujem, a Acimov je odlican, kao i pecenica. Doduse, i tu ej malo marketinga i ostalog. Kad cujem "Dalmatinski prsut sa Zlatibora", slicno je i sa njeguskim....
- Gaginh0
- Postovi: 8818
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
- Lokacija: In the middle of nowhere
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Dag, nisi racunao kaliranje, koje se jaaaako oseti, jer domaca kobaja moze odmah sa prvog dima da se jede, a moze da stoji 3-4 meseca na promaji da bi bila "prava", sto implicira da mora da kalira 30-40%.
Zato je ta skoro pa sveza ~800din kg, a suva ~1200din kg (govorim prosecne cene kod prodavaca koji prave bez soje, samo zacini meso i ledjna mast).
Inace iz prve ruke, jedan nas domaci lanac ubacuje pire krompir u rostilj kobaje to se radi pred praznike, pogotovo pred 1. maj, jer takva kobaja moze da stoji samo 3 dana, posle toga postaje kisela.
Zato je ta skoro pa sveza ~800din kg, a suva ~1200din kg (govorim prosecne cene kod prodavaca koji prave bez soje, samo zacini meso i ledjna mast).
Inace iz prve ruke, jedan nas domaci lanac ubacuje pire krompir u rostilj kobaje to se radi pred praznike, pogotovo pred 1. maj, jer takva kobaja moze da stoji samo 3 dana, posle toga postaje kisela.
- dag81
- Postovi: 7264
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Lokacija: Novi Sad
- Kontakt:
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
U pravu si sve, kao sto rekoh banalizovao sam malo.
Nego se uvek setim kad kupuju one najjeftinije po mesarama a za te pare mogu da kupe i sami naprave od cistog mesa.
Nego se uvek setim kad kupuju one najjeftinije po mesarama a za te pare mogu da kupe i sami naprave od cistog mesa.
- Gaginh0
- Postovi: 8818
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
- Lokacija: In the middle of nowhere
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Da da, mada mnoge ljude mrzi da se cimaju, prljaju, pa gomila njih nema potrebnu aparaturu, da ne kazem i tehniku, jer nije sve u okretanju rucke...
Ali mi nije jasno sta stavljaju u ove kobaje 200-300din kg, sem pire krompira koliki je tu procenat mesa...
I evo najveca sunka ove sezone, 16kg, nece mocu da se jede bar do sledece zime.
Ali mi nije jasno sta stavljaju u ove kobaje 200-300din kg, sem pire krompira koliki je tu procenat mesa...
I evo najveca sunka ove sezone, 16kg, nece mocu da se jede bar do sledece zime.
- methane.master
- Postovi: 21560
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Širim haos!
- pedja
- član 001
- Postovi: 14196
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
- Lokacija: Beograd
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Na Sajmu turizma kupih ovu peglanu : http://www.boem.rs/peglana-kobasicaCaptain Slow je napisao:Ovo je ostatak potkovice, kupio sam pri povratku sa Stare Planine pre 2 nedelje, 3000 dinara/kg.
Nije mi se dopalo, pretvrdo za moj ukus.
Nije tvrda, a iako pikantna, meni je OK. Inace, slabo jedem zacinjene kobasice. Ova malo vise vuce na beli luk, u odnosu na papriku.
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Jel ima ovaj namaz da se kupi negde kod nas?
Mnogo je kul, kao alva u obliku eurokrema
images upload
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Mnogo je kul, kao alva u obliku eurokrema
images upload
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Postovi: 14196
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
- Lokacija: Beograd
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Ako je to susamova pasta, onda ima u BioSpajzu. Drugi proizvodjac doduse...
Nekada je bilo i u Idei.
Nekada je bilo i u Idei.
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Valjda je to to, koliko sam skapirao neka mesavima meda i susama
Hvala za info
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Hvala za info
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Postovi: 14196
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
- Lokacija: Beograd
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Ako nije sa medom, ti umesaj teglicu istog i eto
Nema na cemu
Nema na cemu
- pedja
- član 001
- Postovi: 14196
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
- Lokacija: Beograd
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Secate se posta od pre neki dan?
Nije najsrecnija fotka, ali je burger meso odlicno. Nisam nista dodatno zacinio, vec sam ubacio u tiganj, u formi u kojoj sam meso i dobio (pljeska od 200g). Inace, probao sam ga i bez priloga, svejedno je dobro, ako se neko zapitao. Da ne spominjam da sam odlicno spremio
Kobasice sam jeo 'ladne, jer sam debelo okasnio taj dan. Kad je vec tako bilo, na hladnim se najbolje primeti sastav, tj. kolicina masti. Nista od gomile stvrdnute masti i sl Ima naravno masti u masi, ali je vecina meso, da - meso Skoro kao kada mi je jedan mesar pravio kobaje, pa je ispalo kao suseno meso, u formi kobasice. NIkakvih nepoyeljnih propratnih efekata po stomak nije bilo, niti su tesko pale, niti su se "vracale" iz stomaka, a bilo je vec vece... Koga zanima - nisu zacinjene, tj jesu, ali vrlo malo, u odnosu na kobaje koje se obicno prodaju. Za mene taman.
Kolega je prilicno zadovoljan prsutom, slajs/vakum, a i burgerima, koje je narucio u formi mase, pa je spremao po volji, pre mene.
Dakle, preporuka za mesaru Jokic.
Pa, evo i rezutatapedja je napisao:Stiglo, pa da vidimo...
Ja uzeh kobasice i burgere (so, biber, luk, vorčester).
Nema minimuma po proizvodu, vec samo da bude najmanje 3kg ukupno, za dostavu.
Uzeli smo 250g slajs pršute, 500g pančete, kobaje što na gram, što na komad, burger meso oblikuju ili šalju u masi (postoje dve opcije začinjavanja), sve može. Naručeno juče popodne, stiglo pre 11h.
Da li je za preporuku, videćemo kad probamo.
Nije najsrecnija fotka, ali je burger meso odlicno. Nisam nista dodatno zacinio, vec sam ubacio u tiganj, u formi u kojoj sam meso i dobio (pljeska od 200g). Inace, probao sam ga i bez priloga, svejedno je dobro, ako se neko zapitao. Da ne spominjam da sam odlicno spremio
Kobasice sam jeo 'ladne, jer sam debelo okasnio taj dan. Kad je vec tako bilo, na hladnim se najbolje primeti sastav, tj. kolicina masti. Nista od gomile stvrdnute masti i sl Ima naravno masti u masi, ali je vecina meso, da - meso Skoro kao kada mi je jedan mesar pravio kobaje, pa je ispalo kao suseno meso, u formi kobasice. NIkakvih nepoyeljnih propratnih efekata po stomak nije bilo, niti su tesko pale, niti su se "vracale" iz stomaka, a bilo je vec vece... Koga zanima - nisu zacinjene, tj jesu, ali vrlo malo, u odnosu na kobaje koje se obicno prodaju. Za mene taman.
Kolega je prilicno zadovoljan prsutom, slajs/vakum, a i burgerima, koje je narucio u formi mase, pa je spremao po volji, pre mene.
Dakle, preporuka za mesaru Jokic.
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Koliko su im kobaje?
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Postovi: 14196
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG
- Lokacija: Beograd
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Nesto skuplje od burger mase. Mislim da su 840,00, ali to uzmi sa rezervom.
TapaT
TapaT
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
Solidna cena,ali ako su dobre vredi probati
- passenger
- Postovi: 14231
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Preporuke za hranu i piće, no caffana
To grota da stavljaš salatu preko. Bolje odvojeno da jedeš.
Napraviš ciganske ćevape i to i malo salate.
Ja pravi šiptarski sudžuk u životu nisam jeo sa salatom ili nekim dodacima. Isključivo to i hleb. Puno masnoće, a ukusno do bola. Sećam se kad sam jednom pojeo tanjir toga i prešao 100 i neki km biciklom bez dopune hrane. Pravi se od stare govedine i ovce. Ali samo u šiptarskom delu Kosova se može naći 'original'. Ostale su kopije.
Napraviš ciganske ćevape i to i malo salate.
Ja pravi šiptarski sudžuk u životu nisam jeo sa salatom ili nekim dodacima. Isključivo to i hleb. Puno masnoće, a ukusno do bola. Sećam se kad sam jednom pojeo tanjir toga i prešao 100 i neki km biciklom bez dopune hrane. Pravi se od stare govedine i ovce. Ali samo u šiptarskom delu Kosova se može naći 'original'. Ostale su kopije.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''