Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Kompjuterske igre

Post od nidza »

Neverovatno.

Kao da si '87 pitao šta je Pac Man ili Space Invaders.

Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Za PakMena sam čuo ... a za ove Svemirce - nisam :kezo:

Ebi ga, nisu mi kompjuteri služili za igranje ... valjda sam prvu igricu na kompu probao negde 96-97e.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Prva igra na kompu, princ of persia. Skinuo sam emulator pa ponekad odigram cisto da se vratim u predskolske dane. Kad pogledam kolko nam je malo trebalo da budemo namireni smesno mi je prosto.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Milos napisao: Reci mi molim te koja je tacno poenta Minecrafta ?
E ovo i mene zanima
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

shandu90 napisao:Prva igra na kompu, princ of persia. Skinuo sam emulator pa ponekad odigram cisto da se vratim u predskolske dane. Kad pogledam kolko nam je malo trebalo da budemo namireni smesno mi je prosto.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
E, dobro me podseti: to sam probao na prvoj 286-ci ... čim se igra pojavila :)
Totalno sam je zaboravio.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Jel mislite na Princa (onog lika sto je komplet u belo obucen, 2D) ili bas neki Princ of Persia? :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Meni je ovo prva video igra :)

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Gaginh0 napisao:Jel mislite na Princa (onog lika sto je komplet u belo obucen, 2D) ili bas neki Princ of Persia? :)
Taj beli je princ of persia.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ovaj koji sam ja igrao je bio narandzasto crni, na onim velikim disketama, zbog monitora koji nije bio u boji, neke 95. Ili 96. godine na 286 ili 386, dok ubrzo nisam kupio Amigu 1200 :)
Ali je definitimo ta igra u pitanju.

Slika

Slika
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Koliko sam shvatio, poenta Minecrafta je u kreativnosti i slobodi, da možeš da gradiš šta god si zamislio. A pri tom ostali mogu da se kreću po tom svetu i da vide šta si napravio.

Kao da pitate koja je poenta Lego kocki. Minecraft su Lego kocke na steroidima. To što nije preterano zanimljivo starijim osobama ne znači da nije odlično za klince kojima mašta radi 100 na sat.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Hype te igrice je nesaglediv. Zato mi je čudno da neko ne zna, majice po prodavnicama, sve moguće igračke postoje u obliku elemenata igre, YouTube je krcat snimcima itd...

Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Evo uputstva kako igrati Prince of Persia na Windows 7 x64, zajedno sa linkovima za skidanje:

Igrica: https://www.dropbox.com/s/qlkdzt0ya404n ... ce.7z?dl=0
DosEmulator: https://www.dropbox.com/s/ri9zx9ncy3omt ... r.exe?dl=0

Ukratko:
1. raspakujte prince.7z na disk koji želite, najlakše (zbog kucanja u DOS-u) u root nekog diska.
2. instalirajte DOS emulator (DOSBox 0.74) i pokrenite ga
3. u DOS prozoru kucajte sledeće stvari (forma je: <komanda> <slobodno slovo za disk> <putanja do igre>):
mount x d:prince
x:
prince

i to je to :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

goblin napisao:
Milos napisao: Reci mi molim te koja je tacno poenta Minecrafta ?
E ovo i mene zanima
Pa šta ti sinčić kaže na to pitanje? :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

On ima 6 godina, i njemu je sve to interesantno al kad ga pitam konkretno sta je cilj igre, prelazi li nekakve nivoe, igra li protiv nekoga....
On mi spominje pojmove koje si ti pominjao i nekakvo zidanje, al meni to nista nije jasno. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa pomozi mu malo... :)

Imaš drvo od kojeg počinješ - to i još neki elementi može i rukom da se razbije.
Kad razbiješ jedan drveni blok, pokupiš ga u inventar (ne znam koje dugme ga otvara) i tu ga pretvoriš u 4 bloka dasaka. Od toga napraviš "radni sto" tj. Crafting Table.
Onda razbiješ još dva bloka nekog drveta i isto ih pretvoriš u blokove dasaka.
Onaj radni sto postaviš u radni inventar tj onaj red stvari koje koristiš i sa Use komandom ga postaviš na tlo. Onda opet "Use " na njega pa dva bloka dasaka pretvoriš u štapove. Onda sa dva štapa i tri bloka daska napraviš drveni kramp :) e onda iskopaš malo kamena pa da možeš da napraviš kameni kramp, kamenu sekiru i kameni ašov.
Krampom kopaš kamen i sl blokove.
Sekirom - drvo i blokove od drveta, kad treba da ih preneseš negde npr (radni sto, krevet i sl).
Ašovom - zemlju, pesak, šljunak, glinu (Dirt, Sand, Gravel, Clay...)
Mačem - ubijaš zlikovce i životinje za hranu (u početku).

E onda nađeš negde blok uglja (Coal) pa kad njega iskopaš krampom, dobiješ exp poene i ugalj. Sa jednim komadom uglja i jednom drvenom motkom napraviš 4 baklje - one su važne jer moraš da osvetljavaš mesta gde planiraš neku radnju ili spavanje, da se ne bi po mraku pojavljivali zombiji, skeletoni, pauci i ostali što hoće da te ubiju.

Od kamena napraviš peć - tu sa ugljem pečeš npr. rudu gvožđa da dobiješ gvozdenu polugu od koje praviš alat od gvožđa - sa kamenim krampom npr ne možeš da kopaš neke važne rude. Ili pečeš živo meso, ribu ili šta već treba. Npr. krompir kad ispečeš, hranljiviji je od nepečenog.

Hranu dobiješ, za početak najlakše, kad ubiješ ovcu, kravu, kokošku i meso iz inventara ubaciš u peć da ga ispečeš.
Kad ubiješ ovcu, dobiješ i vunu i treba ti tri bloka vune i tri bloka drveta da napraviš krevet da prespavaš noć da se ne bi borio sa onim zlikovcima.
Kad ubiješ kravu, dobiješ i kožu od koje praviš oklope (Armor) prsnik, kacigu, čizme,
Hrana je važna jer Food Bar (oni bataci) mora da bude pun da bi ti Health Bar (ona srca) bio pun, kad izgubiš Health, umireš - i onda sve iz početka :)

Itd...

Ima tu cimanja oko osnovnih stvari, dok stigneš do prve gvozdene rude, posle toga sve je lakše ali komplikovanije.
U traganju za blokovima dijamanata, naći ćeš blokove nekog plavog dragog kamena (Lapis Lazuri, tako nekako) - to služi za unapređivanje alata i oklopa; crvenog, vatrenog kamena (Redstone) koji pokreće razne mehanizme, zelenog dragog kamenja (Emerald) to trguješ sa seljacima kad nađeš neki selo itd.

Osnovne stvari - http://www.minecraft-craftingguide.com/basicitems.html

Alati - http://www.minecraft-craftingguide.com/tools.html

To sve važi i za Survival i za Creative mod s tim da te u ovom drugom niko ne napada i možeš da letiš :)

Youtube naravno pun tutsa za ovu igru

https://youtu.be/YNFVDCU2Oxk
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori