Goodyear nova tehnologija 2018

Odgovori
Korisnikov avatar
ivancho
Postovi: 3774
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Lokacija: Vracar-Zemun
Kontakt:

Goodyear nova tehnologija 2018

Post od ivancho » 21 Mar 2018, 15:15

Raduje nas što možemo sa vama da podelimo novosti o Goodyearovom najnovijem konceptualnom pneumatiku i prototipovima predstavljenim na međunarodnom Salonu automobila u Ženevi.

Oxygene, konceptualni pneumatik sa vizijom rešenja za vožnju koja će poboljšati kvalitet vazduha.



Oxygene predstavlja viziju rešenja za čistiju, prikladniju, sigurniju i ekološki prihvatljivu urbanu mobilnost i time skoro doslovno »oživljava« mobilnost budućnosti.

Pneumatik ima jedinstvenu konstrukciju sa živom mahovinom koja raste unutar bočnog zida. Svojim pametnim dezenom gazećeg sloja apsorbuje vodu sa puta, dovodi je do mahovine i omogućava fotosintezu, pri čemu se u vazduhu oslobađa kiseonik.

Goodyearov koncept nadahnut načelom kružne ekonomije i orijentisan na smanjenje otpadnog materijala, emisija i energetskih gubitaka, zasnovan je sa ciljem da se celovito integriše u strukturu gradova budućnosti.



Prototip Goodyearovog inteligentnog pneumatika



Na ženevskom salonu predstavili smo takođe svoja najnovija dostignuća na prototipu inteligentnog pneumatika, i tocelokupan informativni sistem koji obuhvata pneumatik, senzore i algoritme u oblaku. Svi zajedno komuniciraju sa upravljačima voznih parkova preko mobilne aplikacije u realnom vremenu.



Senzori u Goodyearovom inteligentnom pneumatiku, zajedno sa podacima o vozilu i drugim informacijama, pomoću algoritama u vlasništvu Goodyeara obezbeđuju ažurne podatke. Zahvaljujući tim algoritmima informacije o ID i statusu pneumatika – uključujući njegovo habanje, temperaturu i pritisak – neprestano se ažuriraju i dostavljaju upravljačima voznih parkova za sigurniju, po troškovima efikasniju mobilnost i maksimalnu raspoloživost vozila.



Prototip pneumatika Goodyear EfficientGrip Performance sa tehnologijom Electric Drive




Posetiocima smo ponudili takođe letimičan uvid u EfficientGrip Performance sa tehnologijom Electric Drive, prototip pneumatika za rastuće tržište električnih vozila koji će do 2019. godine već biti na evropskim putevima.



Sve više propisa koji se odnose na smanjenje emisija, želja da se smanji zavisnost od fosilnih goriva i brz napredak na području tehnologije baterija stvaraju idealan ambijent za električna vozila. Zato sa proizvođačima automobila planiramo da već sledeće godine uvedemo tehnologiju Electric Drive sa ciljem da dođemo do jedinstvenih zahteva u pogledu performansi tog rastućeg segmenta vozila.

Materija Goodyear news, sa članka http://www.uno.rs/goodyear-nova-tehnologija-2018/

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29862
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: Goodyear nova tehnologija 2018

Post od trojanac » 21 Mar 2018, 15:19

Zanimljivo, ali sve mi se čini da smo svetlosnim godinama daleko od takvih rešenja u masovnoj proizvodnji.
Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
ivancho
Postovi: 3774
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Lokacija: Vracar-Zemun
Kontakt:

Re: Goodyear nova tehnologija 2018

Post od ivancho » 21 Mar 2018, 15:32

Cena izrade je problem, no ko će znati šta ćemo sve dočekati.....

Odgovori