54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29980
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od trojanac » 01 Feb 2019, 17:47

54. Međunarodni salon automobila, najugledniji i najstariji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, biće ove godine održan od 22. do 31. marta.

Slika

Prema najavama, očekuje se da na najvećem auto-moto hepeningu u tom trenutku u svetu gotovo celokupan raspoloživi izložbeni prostor Beogradskog sajma zaposedne više od 400 izlagača, proizvođača, uvoznika, predstavnika ili distributera svih najpoznatijih automobilskih brendova, iz tridesetak zemalja sveta.

Biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava.

Kako to tradicija nalaže, najekskluzivniji deo Salona pripada premijerama i novim modelima, pogotovo onima iz premium segmenta, koje posetioci iščekuju s najvećim nestrpljenjem, te posebno inovativnim performansama, dizajnerskim i tehničko-tehnološkim rešenjima. Dodatnu intrigu predstavlja činjenica da se legendarni Ženevski salon automobila zatvara samo pet dana pre otvaranja Beogradskog, prosleđujući mu i neka globalna pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta, potencijalnih postpremijera i inovacija.

Strateški partneri Beogradskog sajma u realizaciji ovog projekta – Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova i generalni sponzor Кompanija DDOR – takođe ulažu izuzetne napore da ljubitelji automobila i ovog proleća budu svedoci još jednog izuzetnog sajamskog događaja. Pogotovo s obzirom na činjenicu da je, prema podacima Asocijacije uvoznika, a dobrim delom i zaslugom ove manifestacije, u Srbiji tokom 2018. godine prodato sedam odsto više novih automobila nego 2017, što se posebno odnosi na laka komercijalna vozila. Radi se o prvom ozbiljnijem rastu automobilskog tržišta u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, čime je dostignut donedavno nedostižan broj od 30.000 vozila (više od 25.000 putničkih i oko 5.550 lakih komercijalnih). Kupce je našlo oko 2.000 luksuznih vozila, a među njima i oni skuplji od 200.000 evra. Ovakav trend značajna je protivteža nekontrolisanom uvozu polovnih automobila, pogotovo onih starijih od 18 godina, čime se smanjuje prosečnu starost na putevima, a povećava opšta bezbednost.

Iako većina izlagača svoja sajamska iznenađenja ostavlja za poslednji trenutak, neki su se potrudili da ih obelodane u ranom predsajamskom periodu. Tako je British Motors, povodom Salona automobila 2019, još krajem decembra 2018. najavio srpske premijere dva nova modela iz programa kompanije Jaguar Land Rover. To su električni Jaguar I-Pace i druga generacija najmanjeg Land-Roverovog vozila – Range Rover Evoque (čija je svetska premijera održana krajem novembra). Ili Euro Sumar, uvoznik i serviser automobila i motocikala marke Suzuki, koji je uoči i povodom prolećnog Salona, još početkom decembra korigovao naniže cene automobila ove marke, čineći tako u suštini sajamski popust delotvornijim i interesantnijim.

Već početkom godine, iz Mercedes-Benza najavili su najmanje šest premijera – A-Klasa Sedan, B-Klasa, GLE, GT AMG 4 door 53, GT AMG roadster, A 35 AMG. U isto vreme iz Toyote su poručili da dolaze sa potpuno novim generacijama modela RAV4, Corolla Sedan, Toyota Corolla Hatchback, Toyota Corolla Touring Sports, Toyota Camry.

Delta Motors je najavila čitav spektar ekskluzivnih luksuznih modela brendova koje zastupa. Tako se već zna da će BMW, pored ostalih, premijerno predstaviti najmanje četiri modela -BMW Serije 3, BMW Serije 7, BMW Z4, BMW X7. Doprinos vrhunskim iznenađenjima najavljen je i iz Porschea. A Delta Automoto je, takođe pored ostalih modela, najavio premijeru Honde CR-V Hybrid.

Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme „Motopassion“, koji se ove godine održava 13. put, i u istom terminu sa Salonom automobila, ponudiće širok spektar svetskih moto brendova, uključujući takođe brojne premijere i nove modele, kvadova odnosno ATV vozila, skutera i opreme za vozila i vozače, te električnih bicikala, u vezi s kojima iz godine u godinu raste interesovanje i uvoznika i distributera i posetilaca.

Podrazumeva se da jedan ovakav sajamski događaj obiluje dodatnim informativnim, edukativno-obrazovnim, zabavnim, takmičarskim i nagradnim sadržajima najšireg spektra. Izbor „automobila godine“ u različitim kategorijama, „eko automobila“, „izbor za miss“, „porodični dan“ i druge manifestacije samo su deo sajamskih dešavanja i zadovoljstava koji Salon automobila čine ekskluzivnim i svetskim.

http://blog.garaza.rs/svi-tockovi-vode- ... ski-sajam/
Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29980
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od trojanac » 15 Mar 2019, 16:28

Dat je znak za izlazak na startnu liniju. Ovogodišnji Međunarodni salon automobila, najugledniji i najstariji regionalni događaj u sektoru automobilske industrije, i Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“, počinju 22. marta i trajaće punih deset dana – sve do 31. marta.

Biće predstavljeni svi vidovi drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije, lakih dostavnih vozila i garažno-servisne opreme, ali i adekvatna ponuda pratećih usluga banaka, lizing kompanija i osiguravajućih društava.

Sedam dana pre otvaranja sajamskih kapija, prema spisku koji do početka sajma može da bude samo bogatiji, ovogodišnji Salon automobila 2019. obogatiće 35 automobilskih brendova. Od tog broja, 26 brendova je prijavilo čak 48 premijera, a 15 brendova je prijavilo dodatnih 32 noviteta ili redizajna. U sektoru lakih motornih vozila na sajmu će se pojaviti 11 brendova.

Na „Motopassionu“ će mesto naći čak 36 brendova, a 23 brenda su prijavila čak 50 premijera.

U obilju brendova, modela, premijera i noviteta, neki posetioci će se pouzdati u vlastite oči i uši uživajući u dizajnu, performansama i zvukovima moćnih mašina, a ne mali broj njih će na sajam požuriti verujući nosu, namirisavši priliku za kupovinu dobrog novog automobila ili motocikla pod povoljnim sajamskim uslovima.

Takve prilike koja se ne propušta prvi su postali svesni distributeri i uvoznici, motivisani prošlogodišnjim uspešnim poslovanjem na domaćem tržištu, „pogurani“ i prošlogodišnjim, takođe uspešnim, beogradskim Sajmom automobila. Jer, prema podacima Srpskе asocijacijе uvoznika vozila i delova, u Srbiji tokom 2018. godine prodato sedam odsto više novih automobila nego 2017. To se posebno odnosi na laka komercijalna vozila, čiji je rast, zbog specifičnih uslova finansiranja prodaje, u nekim segmentima doslovno eksplodirao (procenjuje se da je u solidnoj privrednoj situaciji za svaku novu fabriku potrebno minimalno 50 vozila, što je odlična prilika za kupvinu automobila za koji se ne plaća PDV). U celini, radi se o prvom ozbiljnijem rastu automobilskog tržišta u Srbiji u poslednjih nekoliko godina, čime je dostignut donedavno nedostižan broj od preko 25.000 putničkih i oko 5.550 lakih komercijalnih vozila. (Prostor za tržišno napredovanje prodavci vide i u proceni da je srpsko tržište realno spremno za oko 60.000 vozila.) Kupce je našlo i oko 2.000 luksuznih vozila, a među njima i značajan broj onih skupljih od 200.000 evra.

Naslanjajući se i na ovakav trend, izrazita većina uvoznika i distributera se, kao po dogovoru, opredelila za nuđenje sajamskih povoljnosti ne samo tokom nego i znatno pre sajma, ili povodom sajma. Gotovo listom su takve povoljnosti oročene i završetkom sajma, a neki prodavci su izričito naglašavali da su povoljnije predsajamske ponude ujedno i sajamske i da tokom samog sajma neće biti dodatnih. Očigledno je procenjeno da je u aktuelnim tržišnim okolnostima ovakav princip stimulisanja prodaje, koji nije ograničen trajanjem sajma, povoljniji i za prodavce i za potencijalne kupce.

Čini se da je „nogu“ prvi povukao Euro Sumar, uvoznik i serviser automobila i motocikala marke Suzuki, koji je uoči i povodom prolećnog Salona, još početkom decembra 2018. „korigovao naniže“ cene automobila ove marke, obaveštavajući javnost da neće biti dodatnog snižavanja cena tokom samog sajma. Gotovo svi prodavci koji su kasnije najavljivali finansijske povoljnosti za svoje kupce u ovakvom pristupu videli su prednosti. To nikoga od njih nije sprečilo da u širem nego ranije predsajamskom periodu ponudi obilje pogodnosti za kupovinu u raznim formatima – za gotovinu, na kredit, na lizing, uz sajamske bonuse, privilegovane kamate ili bez njih itd. Najčešće i uz značajnu dozu „personalizacije“ uslova finansiranja. Kupcima je, sa druge strane, važno da benefita od sajamske kupovine ima i da nisu male. Štaviše, često su i veoma stimulativne.

Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova, a poslednjeg dana od 10 do 19 časova.

Pojedinačna ulaznica koštaće 400 dinara, grupna 300, grupna za za učenike i studente 200, a ulaznica za „Family Day“ (za roditelje sa decom do 16 godina) 800 dinara. Parking u krugu sajma plaća se 150 dinara po satu.

https://blog.garaza.rs/vise-od-100-prem ... usi-i-nos/
Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
Gaginh0
Postovi: 8809
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(
Lokacija: In the middle of nowhere

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od Gaginh0 » 15 Mar 2019, 19:33

Hoce li ici forumasi organizovano? :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29980
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od trojanac » 15 Mar 2019, 23:20

Ja kampujem tamo. :D

Šalu na stranu, imam još brdo obaveza ali se nadam da ću otići bar dva puta, onako kako valja, po par sati.
Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29980
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od trojanac » 21 Mar 2019, 20:55

Odličan sajam, mnogo novih modela. BMW, Merc i Audi sam preskočio jutros jer sam kasnio. Posle nisam stigao da odem, sutra ću verovatno.

Ovako iz glave nabrzaka najzanimljivije...
Novi Focus, Škoda Scala, novi Clio, nova Corolla i RAV4, Camry, novi CR-V, novi 508, C5 Aircross, novi Evoque, novi Ceed i Proceed, nova Mazda 3, Leaf...

Ima baš svašta da se vidi. Biće slika ako stignem večeras ili sutra.

Sent from my HTC Desire 12 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
passenger
Postovi: 14231
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od passenger » 21 Mar 2019, 21:00

najbolji prijatelj bio DJ na MB štandu.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Postovi: 14180
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG
Lokacija: Beograd

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od pedja » 21 Mar 2019, 21:39

Ja bih otišao nekim radnim danom u 10h, najradije. Pošto mi to nije izvodljivo, pitanje je kada ću i da li ću.

P.S. a i suviše je to blizu Sajmu turizma, pa i ne prilazim Sajmu ukoliko ne moram :D
TapaT



Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29980
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od trojanac » 22 Mar 2019, 00:32

Saopštenja uvoznika povodom nastupa na ovogodišnjem salonu automobila možete pogledati na blogu u rubrici sajmovi... https://blog.garaza.rs/category/sajmovi/
Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Postovi: 29980
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Lokacija: Beograd
Kontakt:

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od trojanac » 22 Mar 2019, 01:18

Odabrane fotorafije pogledajte u galeriji na fejsbuku... https://www.facebook.com/pg/garaza.klub ... 5832654750
Posetite www.garaza.rs !

Korisnikov avatar
marketman
Postovi: 503
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od marketman » 22 Mar 2019, 12:30

Elantra lepsa prethodna, Corolla u ovoj boji extra
SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
igor_harris
Postovi: 2210
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Lokacija: Beograd

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od igor_harris » 22 Mar 2019, 12:39

Corolla me razocarala. :(
Zvucacu subjektivno, ali Mazda 3 mi je highlight sajma. Ocekivao sam dosta, ali ono je i vise od toga. Premijum osecaj za 25k e.
Samo jos da vidim kakvi su motori, ali za sada je neverovatno dobra prica.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk


Korisnikov avatar
Xepoj87
Postovi: 28022
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37
Lokacija: Beograd

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od Xepoj87 » 22 Mar 2019, 13:38

Jako dobar sajam.

Mercedes pokidao sada, GT63s, GLC43, A35, G63, CLS53, GT-R...svaka im cast na izlaganju.
SLC 43 amg u full opremi sa 20k evra popusta, super ponuda i iznenadjujuce lep auto, delovao mi je ruzniji na slikama.
Daleko lepsi i bolja kupovina od novog Z4, koji uzivo deluje losije nego na slikama, a realno, full opremljen SLC 43 AMG kosta samo 13k evra vise od Z4 2.0i, tako da dileme nema :)

A35 highlight sajma sto se mene tice, zaljubio sam se.
Lepo stajem u one kadice, a s obzirom na moje gabarite, to je neverovatan uspeh tih sedista :D
Kvalitet enterijera je full, a spolja u onoj zuto crnoj boji je bruka dobar.
Drugar od 190cm sedne ispred i to dalje nego sto bi sebi namestio polozaj, ja sednem iza komotno, i ako zbog niskih kadica, nema mnogo mesta ispod sedista da se zavuku stopala.
Gepek isto ok za klasu.

Na GT63s ne treba trositi reci, osim da je i drugar koji je hardcore fan Porschea, rekao da bi uzeo radije njega no Panameru i mogu reci da je uzivo 3 puta bolji :)

GLE kosta kao da je 63 amg u pitanju, a ne 2.0 dizel, bas ga preterase sa tim doplatama(kolicinom) dodatne opreme...

Bmw i Audi su bas razocarenje, Audi izlozio bzvz modele u bzvz bojama, i ako je A1 jako lep, ali 35k...neka fala :)
Bmw X7 gadan do zla Boga, nova 7ica otpozadi dobra, spreda tezak krs.
Osmica bas nema sta da trazi u onoj ceni, totalno bezvezan auto, enterijer bezlican i deluje 3 puta jeftinije od automobila u toj ceni.
Nije ruzan kao sto izgleda na slikama, ali iskreno bas nema nista da privuce coveka, a pogotovo ne po toj nenormalnoj ceni.
Z4, kao sto vec rekoh, vidi se da je Toyota umesala prste, bas razocaravajuce, i ako je enterijer dobar.
M5 comp i m2 comp su jedino zaista super, mada 85k za M2...malo previse :)
Sve u svemu, vidi se da se ceo brend fokusirao na azijsko trziste, pa mi se malo i ogadilo.

Iznenadili su me Touareg i Tiguan, jako dobra ponuda u toj ceni, mozda i najbolja.

Bentley pokidao, i ako je bzvz boja.
Carreri su odvrnuli cenu kao da je Ferrari u pitanju...170k za 4s je bas previse, taj auto ne sme da predje 150k sa svom opremom.
Onaj muceni Ferrari unakazise onom kombinacijom boja, ko li im smisli da stave beli Ferrari sa crnim enterijerom, izgleda 3 puta jeftinije.
RR Cullinan je i dalje ogavan.

Mazda 3 super, verovatno favorit u klasi.
Peugeot 508 takodje, nema konkurenciju sto se izgleda tice.

Seo u Swift sport, ne mogu da stanem, ne mogu u prvu od noge :D
Jimny je super fazon skroz.

Od Range Rovera, novi evoque je zaista super, ali i dalje Sport ostaje ubedljivo najlepsi Range.

Alfa Stelvio QV lepa, ali iskreno, ne bih je pogledao pored GLC 63s u slicnoj ceni, nema jednu jedinu stvar bolju.

Mustangu su greskom napisali 290ks umesto 325ks, ali i dalje jako lep auto i primamljiv cenom.
Svidja mi se sto su izlozili primerak sa premium paketom, pa ima enterijer sa ona 4 "rocket" dugmeta koji totalno promene enterijer, ali steta sto je automatik, jer im je automatik bas los.

Ima jako lep Fiat 500 Abarth, ali 27k za 180ks...ne znam da li se ne bih okrenuo i uzeo MX-5 za te pare :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Postovi: 3811
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Lokacija: Bg

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od Kornjaca Rade » 22 Mar 2019, 14:19

Jeste Mustang 290ks od facelifta. Meni su i Z4 i osmica odlicni, samo da su u drugoj boji. C stub na Mazdi 3 ruzan i uzivo, jeste kvalitet materijala unutra poboljsan osetno ali i cena otisla u nebo, Ceed isto, preterase ga sa cenom. Audi i VW za cudo nista od sportskih modela nisu izlozili, cak ni obicne A5 i A7. Portofino i u beloj prelep.


Korisnikov avatar
Xepoj87
Postovi: 28022
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37
Lokacija: Beograd

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od Xepoj87 » 22 Mar 2019, 17:04

Boze me sacuvaj, da smanje snagu, koji carevi

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.

Korisnikov avatar
shandu90
Postovi: 12305
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Lokacija: Novi Sad

Re: 54. Međunarodni salon automobila i 13. „Motopassion“

Post od shandu90 » 22 Mar 2019, 17:30

To neka bluemotion verzija

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk


Odgovori