Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Lose ste upuceni 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ne znam zasto bih trazio NOV aparat ako se nesto pokvari sto mora da se popravi ?
Kada ti se pokvari televizor, ves masina, masina za sudove, bilo sta, ti trazis i dobijes novi uredjaj ??
Je li trazis novi auto kada ti se nesto pokvari u garanciji ?
Kada ti se pokvari televizor, ves masina, masina za sudove, bilo sta, ti trazis i dobijes novi uredjaj ??
Je li trazis novi auto kada ti se nesto pokvari u garanciji ?
Pa vidis, ako imam pravo na to-trazim!
Posto sam radio u centralnom servisu kod jednog uvoznika poznatog brenda bele tehnike, video tamo sve i svasta, radio sve i svasta (citaj BUDZIO) po nalogu direktora, a usled nedostatka strucnog kadra i rezervnih delova, smatram se kompetentnim da tvrdim da je danas svako majstor, pa se postavlja pitanje strucnosti istog, a i kvalitet rezervnih zamenskih delova je diskutabilan. Naravno, pod uslovom da u servisu imaju rezervne delove.
Zbog toga, ne libim se da svoja prava kao potrosaca maksimalno koristim!
Posto sam radio u centralnom servisu kod jednog uvoznika poznatog brenda bele tehnike, video tamo sve i svasta, radio sve i svasta (citaj BUDZIO) po nalogu direktora, a usled nedostatka strucnog kadra i rezervnih delova, smatram se kompetentnim da tvrdim da je danas svako majstor, pa se postavlja pitanje strucnosti istog, a i kvalitet rezervnih zamenskih delova je diskutabilan. Naravno, pod uslovom da u servisu imaju rezervne delove.
Zbog toga, ne libim se da svoja prava kao potrosaca maksimalno koristim!
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Ako si već upućen, morao bi znati pod kojim uslovima se može dobiti nov uređaj, drugi uređaj sličnih karakteristika ili povrat novca. Sumnja u stručnost kadra u servisu i kvalitet rezervnih delova nisu dovoljni.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
@Zveroljub
Da li mozes da mi kazes gde je zapisano to tvoje pravo?
Jer, to sto govoris je sasvim sigurno netacno. Ne moras zapravo ni da mi citiras gde to pise - jer nigde ne pise.
Nema sanse da je tebi zagarantovana zamena uredjaja za prvi kvar, to je prosto nemoguce.
Da li mozes da mi kazes gde je zapisano to tvoje pravo?
Jer, to sto govoris je sasvim sigurno netacno. Ne moras zapravo ni da mi citiras gde to pise - jer nigde ne pise.
Nema sanse da je tebi zagarantovana zamena uredjaja za prvi kvar, to je prosto nemoguce.
Ima nesto o tome u novom zakonu o zastiti potrosaca: vezano je za nesaobraznost proizvoda u prvih 6 meseci musterija ima pravo da trazi povracaj novca ili potpuno nov proizvod.
Mi smo uspeli: brat kupio novi candy frizider (oko 50.000 rsd) NO FROST koji je posle mesec dana poceo da LEDI!
Pretrazujuci forume smo otkrili da ta serija candy frizidera ima fabricku-konstrukcionu gresku gde je cev kroz koju prolazi gas veoma blizu spoljnjeg zida i zbof toga stvara kondenzat, koji zatim ledi. Hteli su (Tehnomanija) da ga poprave, ali mi nismo pristali na to jer bi morali da pocupaju kompletnu izolaciju da bi pomerili tu cev ka unutrasnjosti frizidera. Nismo pristali, pozvao ih je nas advokat, i dobili smo nov samsung u zamenu.
Takoda imate pravo ali u prvih 6 meseci.
Mi smo uspeli: brat kupio novi candy frizider (oko 50.000 rsd) NO FROST koji je posle mesec dana poceo da LEDI!
Pretrazujuci forume smo otkrili da ta serija candy frizidera ima fabricku-konstrukcionu gresku gde je cev kroz koju prolazi gas veoma blizu spoljnjeg zida i zbof toga stvara kondenzat, koji zatim ledi. Hteli su (Tehnomanija) da ga poprave, ali mi nismo pristali na to jer bi morali da pocupaju kompletnu izolaciju da bi pomerili tu cev ka unutrasnjosti frizidera. Nismo pristali, pozvao ih je nas advokat, i dobili smo nov samsung u zamenu.
Takoda imate pravo ali u prvih 6 meseci.
I moze i bez advokata
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
@Next Da li si mozda skinuo novi update? Ja sam ubedjen da mi telefon radi znantno brze
@ostali Molim bez andriodisanja

@ostali Molim bez andriodisanja

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kad smo već kod update-a... Ko cilja na ovaj Telenor Smart HD (Alcatel OT-995) - on trenutno radi na Gingerbread (2.3.6) verziji Androida ali već postoji francuski update na Ice Cream Sandwich (ICS 4.0.4) i nije ga neki problem ubaciti. Uskoro bi trebala da stigne i naša verzija. Ova francuska je zvanični update i radi dobro, samo nema srpski jezik u menijima (ima engleski)... 

pravo da ti kazem, da je srpski jezik na bilo kom uredjaju cista propast. ja volim srpski jezik nije to sustina, ali nije moguce da se objasni od skoro 200.000 reci engleskog jezika, sa malo preko 100.000 reci srpskog jezika. pa kada sam probao da koristim telefon ili komp sa srpskim, nije mi bilo lako da pronadjem stvari ako pratim po citanju, osim ako po ikonici vidim sta je sta ili po znanom rasporedu.
drugo je to sto ubacis sada na novijim telefonima samo srpsku tastaturu sto je ok i ja je korisitim.
drugo je to sto ubacis sada na novijim telefonima samo srpsku tastaturu sto je ok i ja je korisitim.
ako neko ima sim lock na htc desire i wildfire nasao sam program za sim-unlock. te ako ste vicni za rad sa telefonima, javite se, da vam pustim link
E ovako drustvo uspeo sam da zbudzim Navigon.methane.master napisao:I pored najbolje volje i truda i više reinstalacija, Navigon kod mene ne radi.I kada ne skuca, iscrtava mi neke falične mape, potpuno zamućene, a telefon mi se nepopravno skuca kada izaberem Show on map prilikom pokušaja izvođenja bilo kakve operacije nakon što iscrta rutu. Moguće da je moj telefon (HTC Legend) prilično anahron i resursima slab za ovu aplikaciju.
Instalira se Podvarkova app.
Potom se ubudzi kompletan Navigon folder sa nekog telefona gde navigacija sljaka regularno, i ta kombinacija radi.
Testirao u Bugarskoj, ima azurnije mape od IGO, narocito mi se svidaj sto ogranicenja brzine rade savrseno, tak oda nije lose imati obe opcije...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
meni je isto super, i brza je. jedino sto mi je na telefonu slabiji zvuk zvucnika, ili nisam lepo namestio, ali kada bih mogao fabricki skoda symphony da sa 3.5mm spojim sa tel-om, i na zvucnike salje zvuk navigacije, bilo bi ih bre.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne treba ni meni ali na telefonu to ipak sasvim o.k i lepo izgleda. Osim toga, OS telefona je daleko jednostavniji od onog na računaru pa treba mnogo manje tih izraza... Pomenuo sam to čisto da ljudi ne bi pomislili da ako je francuski update da možda ima meni samo na francuskom...sebekkg napisao:pravo da ti kazem, da je srpski jezik na bilo kom uredjaju cista propast. ja volim srpski jezik nije to sustina, ali nije moguce da se objasni od skoro 200.000 reci engleskog jezika, sa malo preko 100.000 reci srpskog jezika. pa kada sam probao da koristim telefon ili komp sa srpskim, nije mi bilo lako da pronadjem stvari ako pratim po citanju, osim ako po ikonici vidim sta je sta ili po znanom rasporedu.

Što se tastature tiče, ja sam instalirao neku hrvatsku jer ima samo latinicu. Kod srpske sam uvek morao "preskakati" ćiriličnu tastaturu da bih došao do latinice (jer je ćirilica skoro pa neupotrebljiva za ove svrhe). A ne sviđa mi se ni ova "default" tastatura iz telefona je da bi dobio naša slova moraš duže pritiskati određeno slovo pa onda "ciljati" na ona sa kvačicama. Jako sporo i zamorno...