Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Koliko troši?

Post od perfiko »

Ivane, fascinantni podatci po bordu, ali po kazaljci on je svukao, rekao bih, osminu rezervoara na 90km. Što mu dođe cca 5,3 l/100km.
Sad, šta je tačno? :zbunjen:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Znaci bio sam blizu... :kezo:

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Koliko troši?

Post od Ivan »

Kod vwa se kazaljka goriva ne pomera kada je pun prvih stotinak km, a posle polovine krece naglo da opada, tako je makar kod svih vw tdi sa kojima sam se susretao.
Bord laze ali za 0.3l sto se vidi prilikom sipanja do cepa i pravljenja preseka.
Definitivno mi je box spustio potrosnju, jedino sam razocaran sto ne daje obecane performanse, ali da ne idemo u off sa tuningom, moze u drugoj temi.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Box sigurno laže trenutnu i prosečnu potrošnju, jer je njegova svrha da laže ECU o maltene svim parametrima. Greška bi morala biti najmanje u rangu njegovih korekcija plus fabrički optimizam svakog borda.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ovaj box laze samo jedan parametar a to je pritisak nafte na railu. Postize se vise snage sa manje goriva te za toliko i smanjuje potrosnju, makar je tako kod mene na CR motoru.
Znaci pri parcijalnom opterecenju na putnim brzinama definitivno trosi manje, opet ponavljam provereno na pumpi.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Je'l tih 4 litre merio po bordu ili do čepa? Takođe, kako je merio kilometražu, na brzinomeru (odstupanje i do 10%) ili je merio deonice precizno mapom, GPS, ili već šta.

Nema potrebe natezati se mnogo, 4 je odlična potrošnja, ali uzmite u obzir da greška na bordu može da bude i 20%, na točkovima 10%, dolazimo do toga da je 4l možda preko 5l potrošnja (ili ispod 3, što je već nadrealno).
Ja kod mene proverio bord vise puta,svaki put mi pokaze tacno u decilitar...
Nije ni bitno,to je generalno fantomska potrosnja,jer nigde nisam video da tako malo trosi,ko zna kako to uspeva... Mozda i chip ima neki...

Meni je na 100.000km za ove 3 i po godine prosecna potrosnja oko 8.5l ,sto po meni nije lose...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Xepoj87 napisao: Meni je na 100.000km za ove 3 i po godine prosecna potrosnja oko 8.5l ,sto po meni nije lose...
Pa ti nemoj po sebi da ga vozis :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Realne su ove nize potrosnje,kod mene za poslednjih 120 k km prosek svih proseka je 5.8-5.9.grad min 65-70 % kilomrtraze
Slazem se da bord pomalo gresi tj gresi kod male km i cestog resetovanja medjutim kad vozite 30 k km bez reseta bord sigurno prikaze pravo stanje tj samo odstupanje nije vredno pomena.
Uzgred voziti magistaralom do 90-100 kmh nikakav problem nije ostvariti prosek 3.7
-3,9 l bar ne sa 1.6 tdci.Voziti istu tu magistralu agresivno iliti kako mi se hoce opet dobar prosek 4,5-4,7 l
Druga stvar je sto je litra 150 din pa jeftine voznje nema ni i jednoj varijanti.
Sipanje i merenje od čepa do čepa takodje vrlo lako moze doneti gresku/razliku ..ma nema sanse da pistolj stane na istom mestu osim da sipamo tako da se preliva preko cepa .
Xeroj
8.5 l odlican ukupan prosek.

HTC
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Z10 1.2 8V od MML do centra Nisa prosek po board-u 9.2 sto je realno malo preko 10 lit./100 km
Gas "do panja" sto bi se reklo, sve vreme. Brzina izmedju 145 i 160 km/h zavisno od nagiba...

Nisam uspeo da odem i da se vratim sa rezervoarom... :glavomuzid: Napunio sam ga na polasku...
Korisnikov avatar
mezzano
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:58
Garaža: Ford Fiesta MK7 - 1.25 Duratec

Post od mezzano »

Metoda merenja "od čepa do čepa"
27.2. sam napunio rezervoar do vrha, na EKO pumpi. Do danas sam prešao 358,1km. Ponovo sam napunio do vrha. Stalo je 20,27l. Prosečna potrošnja 5,66l.
Ja sam zadovoljan.
Inače, i bord kompjuter je bio tu negde. On je pokazivao 5,5l.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

neki znaju da nemam ovaj auto dugo pa tako ni potrosnje koje sam zabelezio nisu 100 % tacne, ali kao preliminarne ce posluziti. Lancia lybra 1.9 jtd 110ks.

prvo sto sam zakljucio je da mu bord nije bas najprecizniji
Slika
ovo je zadnja voznja, 80 km u gradu i nekih 20-ak van. bord pokazuje 7,6 a ja sam potrosio 8,5. Mereno sistemom paljenje rezerve - paljenje rezerve. OK na 100 km nije bas merodavno ali eto...

prethodno merenje je iznelo 8,7 l na 100 km ciste gradske voznje, ali ne po bordu nego ponovo po kazaljci. prosek je bio 24 km/h, uzorak 300 km - nisam slikao.

ovo je najmanja za sada zabelezena potrosnja po bordu:
Slika

inace, na 120 km/h u petoj pokazuje 5l, 5.1, 4.9, uglavnom drzi 5.
na 90 cini mi se 4,2.
pri svakom paljenju auta bord pokazuje 10l/100km, pa onda krene da pada

u svakom slucaju, fabricki deklarisana gradska iznosi 8.4, otvorena 4.8
Obzirom da mi je ovo prvi turbo dizelas i prvi bord kompjuter, jos uvek hvatam fore, i nadam se da mogu da dobijem tu fabricku potrosnju, videcemo.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Evo ja danas pred put napunio pun rezervoar,u povratku opet na isitom pistolju napunio do vrha,bord kopjuter pokazao potpuno tacnu potrosnju! :ovacije:

Lancia Lybra 1.8! :ovacije:
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

I? Kolika je?
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Pa i nije bas mala :D ,bitno je da bord kopjuter tacno pokazuje! ;)

Presao 235 kilometara (Indjija-Mladenovac,u povratku svratio do Kumodraza,NBG-a,Zemuna pa u Indjiju),i potrosnja 8.6 litara evropremijuma!

Prosecna brzina 69 km/h,sve u svemu 3.000 dinara! :D
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Mazda 3 1.6 d, prevoženih 803 km, sipano 40.2 litra....potrošnju izračunajte. Zanimiljivo je to, da bi trebao da imam 55 litra rezervoar a više od 42, 43 litra još nisam nikad sipao :oops:
Odgovori