Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Beograd

Post od methane.master »

Da, da to je bila priče tada. Šta je dalje bilo znamo i to.
Širim haos!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

A nije ni Ivanjički što je bio, uvezli smo neki Holandski zaražen nekom bakterijom pa posadili i sad zatrovali zemlju da 4 godine na njoj ne sme ništa da se seje.

A sve zarad brze zarade pojedinaca.
Verovatno bi se iznenadili kada bi smo saznali ko je taj pojedinac i odakle dolazi
Smatramo sebe za pametan narod a u stvarnosti smo izgleda nešto sasvim drugo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
MARKO-VW
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5

Post od MARKO-VW »

Nažalost, nikada se ništa ovde neće promeniti na bolje. Dovoljno je pogledati 100god. unazad i sve će biti jasno.
Da ne spominjem Nušića... dan danas isto.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pda, zivimo kao pre 100g. Samo sto gonimo bolje kocije :kezo:
MARKO-VW
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2014, 17:00
Garaža: Audi A6 C6 Restyling; VW Passat B5

Post od MARKO-VW »

Sa više konjskih snaga :mrgreen:
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Setam se sad po bg-u tu oko narodne banke, slavije. Nema neke posebne guzve u saobracaju. Deluje opusteno. Cak sam i parking odma ubo :D

To uvek tako? Ili od kad su ukinuli sluzbene automobile, ako su ih uopste i ukinuli?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Dali šoferima odmor, potrpali porodice ili švalerke u njih i paljba na more.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U julu i avgustu je tako, prazan grad. Dođi od 1.9. da uživaš u gužvi.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Slabo se radi bilo šta + odmori + zonsko parkiranje i zato nije gužva.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

dragvorl napisao:Ako cemo tako i vecina administracije je koncentrisana u BG, dakle svi ti sluzbenici placaju manje vise porez u BG-u a ne po drugim gradovima (to je jedan segment).
Porezi na plate i većina drugih poreza su republički, pa nema veze gde se plaćaju (sve ide u rep. budžet).
dragvorl napisao: Vecina firmi, predstavnistava, uvoznika takodje. To nije dobro za ostatak drzave. Lepo je sto je BG napravio takav ambijent sebi, ali to dalje dovodi do izumiranja ostatka drzave.
To je tačno. I ne mislim da je dobro ni za Beograd, koji je postao prenaseljen. Pogotovo je idiotski što su u poslednjih 10 godina sve strane firme pojurile na Novi Beograd, koji je takođe urbanistički uništen, pretrpan i veze sa starim delom grada nisu predviđene za toliko opterećenje.

Npr. u Grčkoj je Atina daleko najveći grad i u njemu živi više od pola stanovnika zemlje. Ali predstavništva i uvoznici su mahom u Solunu, koji je takođe lep, velik i bogat grad.

Ja bih npr. konačno izgradio prugu Valjevo-Loznica (ne šalim se!), ona je dalje predviđena da pređe Drinu i ide do Bihaća i dalje na zapad. Zatim bih izgradio prugu na istok, od Valjeva do Čačka (postojala negde do 1971, uskog koloseka). Barska pruga već postoji, pa je veza sa tom jadranskom lukom obezbeđena. Gledao bih da koliko je moguće izbegnem sada dominantan pravac transporta preko severa, tj. iz Mađarske i iz pravca Zagreba (pa zato uvek preko Beograda). Bilo bi dobro da glavna uvozno/izvozna oblast bude region Šabac - Loznica - Valjevo - Čačak i barskom prugom naravno Požega - Užice. Od Kragujevca bi automobili išli direktno vozom na zapad, a ne kao sada Kragujevac-Čačak-Požega-Bar, pa na brod.
Delija napisao: p.s. Nazalost, vrlo sam ozbiljan kada poredim cene u BGu i u Vrscu - gas je u Vrscu najskuplji u celoj Srbiji. Cene na pijaci i u prodavnicama su vise nego u BGu. To vazi za mnoga mesta u Srbiji. Mnoge administrativne stvari kostaju vise na periferiji jer BG ne smeju da diraju.
Ja bih bio srećan da mi u Beogradu uopšte imamo gas, pa da se možemo grejati kao sav normalan svet. To, osim nekih izuzetaka (npr. opština Čukarica i još ponegde) jednostavno ne postoji. Skoro svi delovi grada u kojima su individualne kuće se zimi greju na drva u ugalj. Da li je to normalno u 21. veku, u jednoj evropskoj prestonici?
dragvorl napisao:Samo u tim mestima treba doci do 30k kada se radi za 12 i 15k ko od sale.
Minimalna plata po zakonu je oko 21700 din neto. Ako rade za 12 i 15k to je onda poražavajuće, a plus i protivzakonito.
Velja napisao:Sećam se kad su se Slovenci otcepili. Lokalni zloslutni komentari, ješće sneg, plakaće za ivanjičkim krompirom, ko će da im kupuje tehniku i sl.
Pa ne bi im niko ni kupovao tehniku kada ne bi bilo naivnih, neobrazovanih, ili možda samo glupih ljudi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini...
Darko napisao:Setam se sad po bg-u tu oko narodne banke, slavije. Nema neke posebne guzve u saobracaju. Deluje opusteno. Cak sam i parking odma ubo :D

To uvek tako? Ili od kad su ukinuli sluzbene automobile, ako su ih uopste i ukinuli?
Provozaj se oko 9 i 17 h preko "Gazele", pa da vidiš ima li gužve... :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

snork napisao:
dragvorl napisao:Ako cemo tako i vecina administracije je koncentrisana u BG, dakle svi ti sluzbenici placaju manje vise porez u BG-u a ne po drugim gradovima (to je jedan segment).
Porezi na plate i većina drugih poreza su republički, pa nema veze gde se plaćaju (sve ide u rep. budžet).
NE bih da zalazim u detalje jer nisam skroz upoznat, ali mi je logicno da ostavljas vise para u mestu gde zivis nego gde ne zivis. Verujem da BG-u (a i svakom drugom gradu) vise odgovara da neko ostavlja bilo kakve pare, bilo da su to porezi ili druga potrosnja da ostaje u gradu nego da se nosi dalje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/487016 ... 000-dinara

Evo jos jedan od primera zasto ljudi hrle u beograd, npr.
Tu imamo i trudnice, koje dobiju 100% nadoknadu u BG, i mislim u NS.

Ko je onda lud da ostane da zivi u nekoj selendri, gde ga samo gule, gde nema nista, sta god mu treba mora da ide u BG, gde ce mu dete kada zavrsi osnovnu skolu biti na nivou znanja beogradskog deteta iz 4. razreda, ....

Mada, mozda je ovo za onu temu o Srbiji, jer se u Srbiji pravi takva atmosfera da svi treba da idu u BG :)

Ili je to mozda zaostavstina iz 90ih, kada se uvek brinulo o tome da ljudima u BG bude sve potaman, samo da se ne bi bunili. Jbg puno ljudi na malo prostoru, lako organizovati, ... sto se na kraju i pokazalo kao tacno ...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jedno po jedno, ukidaju se benefiti za trudnice, porodilje, decu itd u Beogradu.

Srbiji je neophodno da ima vise jakih gradova od ova dva, ovako je bas nenormalno. A imaju gradovi sve preduslove, ali jebiga, dzaba...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Mislim da vise nemamo ni dva jaka grada. NS je zestoko propao...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

:plusone:
Odgovori