Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Beograd

Post od superboss »

DukeNS napisao:Mislim da vise nemamo ni dva jaka grada. NS je zestoko propao...
U odnosu na pre i BG je propao, ali za još manje gradove po Vojvodini, NS je Las Vegas u svakom smislu...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Off topic
Nema više nadoknade 100% za trudnice samo u BG. Bilo je do nove godine, a od 01.01. je to prešlo na Republički fond i sad primaju 100% u celoj Srbiji. Doduše, to je isto zakomplikovano bez potrebe i kasne te uplate, ali dobije se na kraju.
Trudnice koje su prošle godine dobijale od Beograda još nisu sve dobile, ostalo je valjda za novembar i decembar da im isplate i to verovatno neće nikad isplatiti.

Što kaže Rakhil, jedno po jedno se ukida i ili prelazi na republički nivo da bude isto za sve ili se gasi potpuno. To je dobro, ako bude tako.

A razlike su ogromne za mnoge stvari. Koliko ja znam, obdanište za jedno dete, na teritoriji Beograda (nebitno koja opština) košta 9.000 dinara. I onda ljudi iz Batajnice se prijave u Novu Pazovu i vode decu tamo u obdanište jer umesto 18.000 din za dvoje dece plate upola manje i isplati im se da ih voze svaki dan.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ili ti ne prime dete iako ispunjavaš sve uslove, pa upišeš dete u privatni vrtić i plaćaš 250€. Naravno, nikome ne pada na pamet da subvencioniše privatne vrtiće. Ali zato ja uredno od moje plate subvencionišem one gde ne mogu da upišem dete jer nemam vezu.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

trojanac napisao:Off topic
Nema više nadoknade 100% za trudnice samo u BG. Bilo je do nove godine, a od 01.01. je to prešlo na Republički fond i sad primaju 100% u celoj Srbiji. Doduše, to je isto zakomplikovano bez potrebe i kasne te uplate, ali dobije se na kraju.
Trudnice koje su prošle godine dobijale od Beograda još nisu sve dobile, ostalo je valjda za novembar i decembar da im isplate i to verovatno neće nikad isplatiti.

Što kaže Rakhil, jedno po jedno se ukida i ili prelazi na republički nivo da bude isto za sve ili se gasi potpuno. To je dobro, ako bude tako.
mi za decembar nismo dobili, i pitanje je da li cemo...
inace kad smo vec kod toga, zanimljivo je da se u bg-u dobije samo nekih 35-36k dindzi ako se ne varam, za dete, dok se u mitrovici dobije jos 30k na to. mislim da je grad beograd ukinuo tu svoju nadoknadu, ali moram zenu da pitam za pojedinosti, em je pravnik em je vise u toj prici...
naravno, posto ovoj ( lopovskoj ) drzavi placam ama bas sve sto treba, u duhu ostvarivanja svojih prava trenutno sam gradjanin sr. mitrovice :kezo:
a i tu ima razlike, u kriterijumima po kojima ostvarujes pravo na nadoknadu, znam da u SM recimo nema, ali po nekim drugim gradovima-opstinama postoji ( kao i sto bi trebalo ) vremenski kriterijum koliko dugo moras biti stanovnik da bi ostvario prava na ove dodatke izmedju ostalog...
dakle, samo koliko se ko u opstinskim vlastima, postavljenim po politickoj liniji, priucio kako jedno uredjeno drustvo treba da funkcionise...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Heinz napisao:Ili ti ne prime dete iako ispunjavaš sve uslove, pa upišeš dete u privatni vrtić i plaćaš 250€. Naravno, nikome ne pada na pamet da subvencioniše privatne vrtiće. Ali zato ja uredno od moje plate subvencionišem one gde ne mogu da upišem dete jer nemam vezu.
Evo u NS od septembra kreću subvencije za privatne vrtiće jer su liste čekanja ogromne. Nama su odmah rekli ni da ne pomišljamo na državni zbog toga al' naravno, uz vezu sve može al' košta. Kada sam sve stavio na papir, privatni vrtić se zbog mnogo stvari nametnuo kao logično rešenje i sad opet jurim vezu da upadnemo na tu subvenciju :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ja sam cerku prijavio za vrtic na teritorije opstine gde zivimo, naravno odbijeni smo ko 13 prase, u vremenu roka za zalbu istu sam podneo pa cekam rezultat da objave do sredine ovog meseca.
Inace strasno je to sto drzava kuka kako natalitet opada i da svake godine sve se manje dece upisuje u skole a drzavni vrtici prebukirani navodno, i nista se ne radi po tom pitanju da roditeljima koji su zaposlenima olaksa (iako isti placaju)
Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Malo skrecem sa prethodne price, imao sam pre neki dan prvi put da vidim i da se prosetam naseljem "belvil".. Ne znam ni ko je to gradio niti ko tamo zivi, ali ceo kompleks je vrhunski cist, uredan, moderan, sirok, luksuzan. Mnogo mi se svidja taj ako mogu da nazovem "socijalisticki koncept gradnje" gde su zgrade odvojene i gde izmedju postoji sirok prostor.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Luksuz da bude čisto, a plaća se čišćenje?

Bajkeru, meni žalbe nisu pomogle. Ko hoće da tera do kraja ima Republičku prosvetnu inspekciju. Ja sam dotle došao i odustao.

TT
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Belvil nije vrhunski, reći će ti oni koji žive tamo, a ja svratim ponekad. Sa druge strane je koncept sasvim ok, meni se isto sviđa i dobro je dok bude održavan. Znam samo da stanari plaćaju par hiljada mesečno za održavanje, a pitanje je dokle će to tako funkcionisati.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Zato sam i napomenuo da ne znam nista o belvilu osim da sam cuo za njega na televiziji. Svidelo mi se veoma vizuelno, arhitektura, parking mesta, prostor, lokacija, odrzavanje zelenila...itd.. video sam da se u okolini grade slicni blokovi, ako sam dobro video blok A ili nesto slicno.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni je i mladje dete primljeno u isti vrtic gde i starije, nikakvu vezu nisam morao potegnuti. Ali mislim da je to zato sto malo ljudi daje dete u vrtic sa godinu dana, najveca navala je za grupe uzrasta 3 i navise. Burazerov mali izvisio, dali mu neki vrtic bas daleko od kuce.

Belvil bi bio super koncept kad ne bi bilo glupih zakona po kojima interne saobracajnice ne mogu biti u vlasnistvu stanara. Ovako ih keca ko stigne sa parkiranjem po trotoarima, autobusima usred naselja i slicno. Kad kod nas zazivi gated comunity koncept, bicu presrecan.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pa da, samo što po Pravilniku o upisu u predškolske ustanove to nije prioritet. Tako se i napune vrtići, a novu decu odbijaju. Naš klinac nije bio ni na jednom spisku za jasle, a drugima su prebacivali decu sa Vračara na Voždovac i sl.

TT
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ne razumem, sta nije prioritet?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Kad ide jedno dete da upišu i drugo.

TT
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Aha, to. Sta znam, meni je to logicno. To sto je ceo sistem malo nakaradan je druga prica. Ja se protivim subvencionisanju vrtica kako se to radi u Beogradu, ali ako je vec opsta saglasnost da tako treba, ljudi bi trebalo da dobiju vaucere za svako dete pa da biraju gde ce da ih potrose. Trziste bi vec izbalansiralo pokrivenost vrticima.
Odgovori