Stranica 8 od 56

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 14:33
od Modesty
Aleksandar194 napisao:Kako li si se ti udala?! :kezo:
Sto, mislis da bi` se pre (ili bolje) udala da mirisem na zaprsku? Slika Slika

Ja sam rekla da ne volim da spremam, a ne da ne-daj-ti-Boze NE ZNAM ili ne spremam... Slika
I ovako stalno slusam: sta cemo za rucak, sta cemo za veceru, a uzina, a slatko, a ona tvoja corba, a kiflice, a ovo, a ono...???
I gostima razmisljam da napravim jednom splacine, da ne pitaju vise "kada ces da pravis "ono tvoje""... :kezo:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 14:43
od Texonja
steva_anya napisao:Evo recepta za jedan kolac - mafin/kuglof aka "papucarski kolac".
Posto je papucarski, iskoristio sam vreme dok je zena na poslu da budem papucar i napravio sam ga malopre. Eno hladi se.
Pek'o sam prvo 8 min na 200C sa ukljucenim ventilatorom, pa posle jos onda 2 min na 200C bez ventilatora i na kraju jos 10 min na 160C bez ventilatora. Videcemo... Spolja je uhvatilo koricu, a unutra kada probusim cackalicom je tecno kao topljena cokolada. Samo se nadam da nece biti jako tecno.

Inace nisam vican pravljenju bilo cega (slicno ko Code, vican sam samo jedenju), ali kao sto me ovaj forum stalno podseca da treba jesti Nutellu, tako me nagoni i da pravim nesto sam. Ko zna zasto je to dobro... :)

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 14:49
od nikaragva
Nadam se samo da si umesto onog margarina od 250g stavio maslac :doubleup:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 14:57
od bane valjevo
Sloba napisao:Mesa ostane, a poslednji krompir se pojede iz tanjira, da ne veruje čovek. :)


To je cela filozofija krompira... :pardon:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 15:21
od Texonja
nikaragva napisao:Nadam se samo da si umesto onog margarina od 250g stavio maslac :doubleup:
Stavio sam ono sto ja zovem "margarin za kolace", onaj kockasti koji je upravo od 250g :zbunjen:
Malopre sam okrenuo kuglof, odlicno je ispao iz kalupa, posuo sam sitnim secerom i stavio u frizider.

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 15:25
od bane valjevo
Al' će supruga da se iznenadi...

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 16:34
od profesorPROST
Aleksandar194 napisao:Kako li si se ti udala?! :kezo:
Na foru :kezo: :kezo: :kezo:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 17:18
od Texonja
Slika
Slika
Za prvi put, ja sam zadovoljan. Sredina nije kao tecna cokolada, vec vise kao gust krem. Ukus je za 10 :doubleup:

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 17:49
od codemaker
E jbg, moraću i ja barem nešto da naučim (naravno od čiste glukoze) pa kad nikog nema od ukućana, osvrnem se levo-.desno i navalim na rernu pa posle zasednem sa kutlačom....

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 08 Maj 2012, 22:06
od steva_anya
Texonja, ti si sada Alfa papucar, ja sam na visokom drugom mestu. :kezo:

Kolac je prva liga, brz i lak za spremanje, ukusan, ne moz' bolje!

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 31 Maj 2012, 09:19
od profesorPROST
Da preporučim vino, meni odlično, slatkasto i malo jače (14,5% alkohola) :)

Slika

http://www.vvinogradi.co.rs/index.php?o ... 4&Itemid=3

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 31 Maj 2012, 09:33
od Paja
Profesore vuče li vino na prošek? Po opisu sa sajta dalo bi se naslutiti tako nešto.

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 31 Maj 2012, 09:47
od profesorPROST
Nije, Prošek je mnogo slađi i gušći, ovo je poluslatko i nema onaj osećaj i gustinu kao Prošek.
Ali, svakako je dobro vino. :)

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 31 Maj 2012, 09:57
od ftj

Re: Omiljena jela - šta volite da spremate/jedete?

Poslato: 31 Maj 2012, 10:26
od Paja
Prošek je dalmatinsko slatko i gusto vino ili žestina postoje oba mišljenja. Pravi se vinskom tehnologijom od grožđa koje se jako kasno bere negde novembra, tako da se osuši na čokotu pa je koncentracija šećera jako visoka što uslovljava visok procenat alkohola, gustinu i slatkoću ali i veliku količinu grožđa potrebnu za litar prošeka pa su česte prevare. Dobar prošek je meni najbolje alkoholno piće.
Prosecco je, ako se dobro sećam, ipak vrsta vina.