Opel Adam

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Opel Adam

Post od superboss »

What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Одг: Opel Adam

Post od Day Walker »

Meni je malo dupe upitno, ali iznutra je vrhunski odradjen. Kvalitetnije i mnogo lepse nego Corsa npr.

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Geza napisao:Opel ADAM ROCKS Concept

Slika
Ovo i ne izgleda lose.Verujem da ce se zene opasno loziti na ovaj automobil slicno poput Minija. :)
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Slika

Opel ADAM dobitinik prestižne nagrade Red dot design

Opel ADAM je opčinio stručnjake i kupce zahvaljujući svom nekonvencionalnom izgledu i jedinstvenoj tehnologiji. Najnoviji dokaz za to je prestižna nagrada Red dot design.

Dobitnik nagrade Dizajn proizvoda 2013 u Automobilskoj i transportnoj kategoriji, ADAM se uspešno afirmisao na veoma napetom takmičenju. Preko 30.000 narudžbina je već stiglo za modernog Opelovog novajliju, koji osvaja estetskim izgledom i održivim trendom. Nastavljamo našu tradiciju "red dot design award" pobeda prethodnih godina, sa našim novim gradskim automobilom i postavljamo nove granice inovativnih moći,” rekao je Niels Loeb, šef Opelovog tima za dizajn eksterijera. "Sa našim ADAM-om, još jednom smo dokazali da možemo da ponudimo izvanredan dizajn u svakom segmentu putničkih vozila prilagođen svačijem ukusu".

ADAM je četvrti Opelov dobitnik nagrade „red dot design award“ od 2009 godine. Prethodno su Insignia, Astra Sports Tourer i Astra GTC coupé, bile nagrađene zavidnim priznanjem “red dot”. Ovo je još jedan dokaz da je Opelov jezik dizajna “vajarska umeće susreće Nemačku preciznost” koji je predsatvljen sa Insignijom, veoma dobro prihvaćen kako od strane kupaca tako i od strane eksperata.

Ove godine konkurencija je bila jača nego ikada za „red dot design award“. 1865 kompanija i dizajnera iz 54 zemlje predstavilo je stručnom žiriju ukupno 4662 proizvoda u 19 kategorija. Nagrada će zvanično biti uručena na red dot gala večeri 1. jula 2013. U dvorani Alto u Esenu, a očekuje se da preko 1200 međunarodnih gostiju iz sveta poslovanja, politike i medija prisustvuje tom događaju. Takmičenje datira još iz 1955. Godine i jedno je od najvećih i najpoznatijih takmikčenja u oblasti dizajna na svetu
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

kvcali napisao:

Opel ADAM je opčinio stručnjake i kupce zahvaljujući svom nekonvencionalnom izgledu i jedinstvenoj tehnologiji.

Morali su malo da napumpaju :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam prvo procitao jednostavnom :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Videh jedan, kod druge ekonomske. Stvarno ne znam sta bih rekao. Da mi ga poklone, bez prava na prodaju i dalje poklanjanje, ne znam sta bih sa njim :kezo:

Ovaj je jos imao i neku cudnu kombinaciju boja...Mozda bi neka jednostavna kombinacija (crno, crno i samo crno), uz neke detalje, mozda i mogla uciniti da moze da se vozi. Doduse, videh ga samo otpozadi (a to bi valjda trebao biti adut ovog auta :rofl: )...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Takođe video jedan juče. Ne znam šta da mislim. :-)

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

I ja sam juče video jedan u Zemunu. Ne dopada mi se nikako :naughty: ali pretpostavljam da će ženski deo sveta biti oduševljen. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Opel Adam uskoro dobija 1.0 SIDI trocilindrični turbo motor sa 115KS

Slika

Dok čekamo da svoj lifestyle model Adam predstavi i u verziji sa sklopivim platnenim krovom, Opel će na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu njegovu paletu motora proširiti i novim trocilindričnim turbo benzincem.

Podsećanja radi, u dosadašnjoj ponudi Adama bili su benzinci 1.2L sa 51 kW/70KS, 1.4L sa 64 kW/87KS i 1.4L sa 74kW/100KS, a ovaj novi je 1.0 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) trocilindrični turbo benzinac koji razvija 85 kW/115KS i 166 Nm obrtnog momenta, u paru sa novim manuelnim šestostepenim menjačem.

Slika

Opel za sada nije saopštio konkretne brojke koje se tiču ubrzanja, najveće brzine i potrošnje, jedino je najavljeno da će emisija CO2 biti značajno ispod 100 grama po km.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

OPC?

Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Po felnama bi mogao da bude OPC.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

testira se OPC 150ks
Slika

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jel brži od Astre OPC na Ringu?

Ups, ne znamo koiko Astra vozi Ring! :kezo:
Odgovori