Šta čitate? Preporučite knjigu
Re: Šta čitate? Preporučite knjigu
Dok sam čitao Brankcu doživljjavao sam neke delove kao da čitam Ladlama. Onda se udarim u glavu i shvatim svu strahotu pročitanog.
- ficha007
- Pridružio se: 08 Avg 2013, 09:52
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD SW 2005
Odnosno knjiga je pokazala koliko je jadno i bedno naše pravosuđe, tužilaštvo i policija, dakle osnovne poluge reda i zakona svake normalne države.
Scena u kojoj vođa grupe navijača preskače ogradu i prolazi pored policajca koji bleji u njega ko tele u šarena vrata, prilazi fudbaleru ( koje ne cenim takođe jer su i oni i pretplaćeni u odnosu na to što nam pružaju ) i skida traku kao da ne postoji da policija.
Ja sam bio klinac u Tiletovo vreme i njega ne cenim zbog nekih drugih razloga ali bi u njegovo vreme sva ta navijačka bagra odavno bila na Golom otoku i tucala kamen sve u šesnaest. A kada bi se posle jedno par godina vratili kući bili bi manji od makovog zrna.
Brankica je, kao što reče Codemaker samo dotakla površinu jedne glave hidre koju čine navijačke grupe i njihove vođe koji voze skupocene automobile i žive na Dedinju i Senjaku i manipulišu gomilama klinaca koji u njima vide male Bogove, heroje i samuraje "užarenog velegradskog asfalta" a svako normalan i pametan u njima vidi samo obične huligane.
Da je policija nesalomiva i ne prima u svoje redove ljude "od zla oca i od gore majke" do mnogih stvari ne bi došlo.
Zato svaka čast ovoj ženi jer radi jedan "muški posao" i veći je muškarac od gomile nas u zemlji Srbiji.
EDIT: +1 za Ladlama. Omiljeni pisac. Još od Matareškog kruga, Parsifalovog mozaika, sve tri knjige o Bornu, mada sada vidim da je Lustbader dobio pravo da piše o Bornu
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Van_Lustbader
Scena u kojoj vođa grupe navijača preskače ogradu i prolazi pored policajca koji bleji u njega ko tele u šarena vrata, prilazi fudbaleru ( koje ne cenim takođe jer su i oni i pretplaćeni u odnosu na to što nam pružaju ) i skida traku kao da ne postoji da policija.
Ja sam bio klinac u Tiletovo vreme i njega ne cenim zbog nekih drugih razloga ali bi u njegovo vreme sva ta navijačka bagra odavno bila na Golom otoku i tucala kamen sve u šesnaest. A kada bi se posle jedno par godina vratili kući bili bi manji od makovog zrna.
Brankica je, kao što reče Codemaker samo dotakla površinu jedne glave hidre koju čine navijačke grupe i njihove vođe koji voze skupocene automobile i žive na Dedinju i Senjaku i manipulišu gomilama klinaca koji u njima vide male Bogove, heroje i samuraje "užarenog velegradskog asfalta" a svako normalan i pametan u njima vidi samo obične huligane.
Da je policija nesalomiva i ne prima u svoje redove ljude "od zla oca i od gore majke" do mnogih stvari ne bi došlo.
Zato svaka čast ovoj ženi jer radi jedan "muški posao" i veći je muškarac od gomile nas u zemlji Srbiji.
EDIT: +1 za Ladlama. Omiljeni pisac. Još od Matareškog kruga, Parsifalovog mozaika, sve tri knjige o Bornu, mada sada vidim da je Lustbader dobio pravo da piše o Bornu
http://en.wikipedia.org/wiki/Eric_Van_Lustbader
Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života.
"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić
"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić
- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
Ken Folet Stubovi Zemlje - brutalno dobra knjiga
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
gledao sam promo snimak o knjizi i kupicu je ovih dana.
Brankici kapa dole. Pogotovo je tesko sto je zena u pitanju, da ne sme nigde da se mrdne bez obezbedjenja, i to nametnutog obezbedjenja.
Igrom slucaja znam za nekoga ko je bio u tom krugu, i prilicno su ozbiljni oko cele price, postoji mnogo veci krug ljudi koji brine o njoj, a nikada se nigde ne vide, i prakticno se ne zna za njih...
Brankici kapa dole. Pogotovo je tesko sto je zena u pitanju, da ne sme nigde da se mrdne bez obezbedjenja, i to nametnutog obezbedjenja.
Igrom slucaja znam za nekoga ko je bio u tom krugu, i prilicno su ozbiljni oko cele price, postoji mnogo veci krug ljudi koji brine o njoj, a nikada se nigde ne vide, i prakticno se ne zna za njih...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jel citao neko ovu novu knjigu Dejana Stoiljkovica - Znamenje andjela? Kakva je?
Ja procitao Noci i danas cu krenuti Konstantina...
Ja procitao Noci i danas cu krenuti Konstantina...
Ja nista od tih domacih novih romana, na foru istorija-misterija-fantastika nisam procitao. Nekako mi ne leze,mada konstantinovo raskrsce nisam ni probao ali hocu a svi hvale
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ma ja sam specifican, ne volim bas da citam, ali moji drugari znaju sta me interesuje pa mi preporuce.
Npr nebi mi palo na pamet da citam Gospodare, Hobite i tako to
Npr nebi mi palo na pamet da citam Gospodare, Hobite i tako to

kome se svideo stoiljkovic, jos vise ce mu se svideti trilogija "kosingas" aleksandra tesica. mnogo srpske istorije, delom prilagodjene zbog knjige, ali svakako iza svega stoji jedan veliki rad i meni je bilo zanimljivo citati. tri knjige, oko 1500 strana sam skoro progutao...
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Drugo izdanje Narodne knjihe Beogra "Drugi svetski rat",3 knjige po 400str, dosta zanimljivih podataka i feonomenalnih slika 

Gospodja tuziteljka (Karla Del Ponte)
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Procitano u zadnje vreme:
Zoran Nikolic - Tajna Novog Beograda 1 (vrh knjiga, sad se bacam na drugi deo)
^ - Beograd ispod Beograda - vec drugi put, odlicna knjiga, povukla me prethodna
Teri Precet - Kradljivac vremena (standardni Precet)
Svemirski vojnici od Hajnlajna - ovo je bilo iznenadjenje! Ocekivao sam tras bum beng knjigu, secajuci se filma, medjutim, dobio sam prilicno ozbiljnu politicku filozofiju, i to vrlo kontraverznu; fasisticko djubre u meni je uzivalo citajuci.
Pored ovoga su se citali Clarkson i May, ali to je ko da citas kolumne u novinama pa i nije sad da se covek odusevi, razbibriga. Naravno, brdo stripova, u sustini skoro kompletna izdavacka delatnost Darkwood-a: jeste da smo u prijateljsko poslovnim odnosima, ali mirne duse mogu da preporucim sve sto izdaju, ozbiljna umetnost i kvalitetna komercijala
EDIT: lupio i krenuo da citam Branka Dimitrijevica na maxerovu preporuku, nije mi legao. Dacu mu jos jednu sansu, ako ne budem happy maxer mi duguje pivo (vec me tako zajebao sa Semom Lundvalom)
Zoran Nikolic - Tajna Novog Beograda 1 (vrh knjiga, sad se bacam na drugi deo)
^ - Beograd ispod Beograda - vec drugi put, odlicna knjiga, povukla me prethodna
Teri Precet - Kradljivac vremena (standardni Precet)
Svemirski vojnici od Hajnlajna - ovo je bilo iznenadjenje! Ocekivao sam tras bum beng knjigu, secajuci se filma, medjutim, dobio sam prilicno ozbiljnu politicku filozofiju, i to vrlo kontraverznu; fasisticko djubre u meni je uzivalo citajuci.
Pored ovoga su se citali Clarkson i May, ali to je ko da citas kolumne u novinama pa i nije sad da se covek odusevi, razbibriga. Naravno, brdo stripova, u sustini skoro kompletna izdavacka delatnost Darkwood-a: jeste da smo u prijateljsko poslovnim odnosima, ali mirne duse mogu da preporucim sve sto izdaju, ozbiljna umetnost i kvalitetna komercijala
EDIT: lupio i krenuo da citam Branka Dimitrijevica na maxerovu preporuku, nije mi legao. Dacu mu jos jednu sansu, ako ne budem happy maxer mi duguje pivo (vec me tako zajebao sa Semom Lundvalom)
- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Ako nekog interesuje šta je tačno rečeno na "suđenju veka" evo transkripata celog suđenja. http://pescanik.net/2013/03/transkripti ... a-dindica/
Zar nije sudjenje veka, sudjenje Seselju
Jel citao neko Borisav Jović, Poslednji dani SFRJ?

Jel citao neko Borisav Jović, Poslednji dani SFRJ?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jel neko citao/cita Pesmu Leda I Vatre od Dzordz R.R. Martin-a? Ja procitao prvu knjigu, Igra Prestola, sad citam drugu Sudar Kraljeva, knjige su vrh.