Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Sport

Post od AcaKayak »

Nego, sto se tice branjenja bodova itd, zasto to toliko potencirate kad jednostavno, onaj ko na kraju godine ima najbolje rezultate u toj godini - najbolji je.

To sto neko brani te bodove, nema veze, ako osvoji turnire, bodovi ostaju. S druge strane, ako ih ne osvoji, onda ni ne zasluzuje da bude broj 1, vec to zasluzuje onaj koji ih je osvojio, prosto i jednostavno.

Ok, jeste da to znaci da neko moze da nabaci bodove do kraja sezone, ali to opet znaci da je imao bolji prvi deo sezone, cim ima mogucnost da do kraja sakupi vise.

Drugo, malo je ruzno u ravnopravnom sportu kao sto je tenis govoriti da nekome odgovara situacija ili ne. Ako se igra na plavoj sljaci, svi igraju na toj sljaci, ako pada mrak, svima pada mrak, ako se prekida mec, svima se prekida.

Ovo sad ne govorim zbog Djokovica, vec generalno. Najbolji je sportista Srbije i to stoji, nisam lud da kazem nesto protiv toga ili da mu umanjujem taj uspeh. Cak je i proglasen za naj sportistu sveta i to je zaista neverovatna stvar!

Da je najbolji sportista u istoriji Srbije, ne bih se slozio jer nema Olimpijsko zlato, a imamo mi i sportiste s takvim uspehom.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Postaje zanimljiva tema :kokice:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:Neznam ko je napusavao Stevu ali ja nisam.
Ni ne pratim puno ovu temu ali nisam primetio da Steva vredja Noleta.
Ima svoj stav i to je ok ;)
Kolko ja znam, samo se Ogija proziva u ovoj temi. Tj, ne proziva se, nego se ljudi ne slazu sa njegovim pametnim komentarima...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Batalite tu temu, posvetite se bitnijim stvarima ;)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

AcaKayak napisao: Da je najbolji sportista u istoriji Srbije, ne bih se slozio jer nema Olimpijsko zlato, a imamo mi i sportiste s takvim uspehom.
Olimpijsko zlato nema istu težinu u svim sportovima. Npr. u atletici, plivanju i sl. sportovima zlatna medalja na Olimpijadi je značajnija nego na SP i EP, dok u fudbalu olimpijsko zlato je "smešno" u odnosu na titule prvaka Sveta i Evrope, slično je i u tenisu ;)
Never Say Never Again
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Ma uzece olimpijsko zlato ove godine :D
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ja do pre 2 godine nisam znao da covek postoji, vidim sad je vec najbolji sportista u istoriji Srbije. Hmmm, svaka cast onda. :doubleup:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Jbg, covek je za kratko vreme postigao veliki uspeh. Da li je najveci sportista u istoriji Srbije ili ne, to neznam ali mi je drago sto moze da se nosi sa ponosom svajcarske, Federerom.
Ej, jedan Srbin mu glavna konkurencija :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa normalno da mi je drago, nosi covek srpsku zastavu na svojoj majci, naravno da cu za njega navijati. Samo mi malo ide na zivce revolt ljudi kojima je idol, kada se neko ubaci sa opaskom protiv njega u bilo kom smislu. Suludo je osporavati ovakav sportski uspeh, ali brate, ako me kao lik nervira ima to da kazem, napisem i bas me zabole uvo da li ce to nekog njegovog ultra fana povrediti do te mere da me ovde ispljuje kao da sam mu nesto najgore uradio.
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Мени је Федерер био нај кул док је носио дугу косу и реп, тамо негде када су на БК били преноси. :)

Мене као и многе друге највише нервира Ђоковићев отац, и то његово мешање... Пусти дечка да живи, чим је узео већу кинту одмах тениски турнир у Београду, мислим лепо је то, али све имам осећај као да "ради" за оца.
Pozdrav
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone: :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse:
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Scuderia

Nije problem da imas svoj stav prema nekome...meni to ne smeta ali pljuvanje bez povoda mi smeta (tu ne mislim na tebe).

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mozda ce se mnogi nasmejati, ali po mom misljenju, najbolji srpski sportista svih vremena je Radivoj Korac iz prostog razloga jer je na parketu u svoje vreme bio neprikosnoven... Nije mu bilo ravnih.. Mozda nema titule koje mnogi danasnji sportisti imaju, ali nekada je sport bio SPORT, a ne komercijala...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Floyd napisao:@Scuderia

Nije problem da imas svoj stav prema nekome...meni to ne smeta ali pljuvanje bez povoda mi smeta (tu ne mislim na tebe).

:doubleup:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

AcaKayak napisao:Nego, sto se tice branjenja bodova itd, zasto to toliko potencirate kad jednostavno, onaj ko na kraju godine ima najbolje rezultate u toj godini - najbolji je.

To sto neko brani te bodove, nema veze, ako osvoji turnire, bodovi ostaju. S druge strane, ako ih ne osvoji, onda ni ne zasluzuje da bude broj 1, vec to zasluzuje onaj koji ih je osvojio, prosto i jednostavno.

Ok, jeste da to znaci da neko moze da nabaci bodove do kraja sezone, ali to opet znaci da je imao bolji prvi deo sezone, cim ima mogucnost da do kraja sakupi vise.
Pa i nije baš tako.
Tenis je poznat kao sport gde bodovanje nije kao u ostalim sportovima već je sam sistem drugačiji.
I nije isto ako trofej braniš i ako ga osvajaš.
AcaKayak napisao:Drugo, malo je ruzno u ravnopravnom sportu kao sto je tenis govoriti da nekome odgovara situacija ili ne. Ako se igra na plavoj sljaci, svi igraju na toj sljaci, ako pada mrak, svima pada mrak, ako se prekida mec, svima se prekida.
Što se tiče mraka treba li naglašavati da postoje ljudi koji pate od takozvanog kokošijeg slepila?
Treba li uopšte pominjati razliku između idealnih uslova za igru i nastalih uslova.
Zašto su onda Vimbldom pokrili krovom ako su svima uslovi isti i ako kiša i prekid nije problem?

Po meni Noletu je dva puta izmakao RG ne njegovom voljom jer su mečevi, prvi igrani u sumrak kada se zaista slabije vidi a Novak ima dioptriju i drugi koji je prekidan više puta a ako smo pratili meč videli smo da pre prvog prekida Nole je dobio takvo samopouzdanje da je Nadal samo padao i gubio poene a i snagu koja je njegov glavni adut.
Pa Nadalov tim je u svim medijima izjavljivao da ga je kiša spasla.
Prekid definitivno utiče na tenisere, neki se podignu a neki padnu, zato u tenisu ne postoji poluvreme ili odmor.
Igra se do kraja pa ko je jači fizički ili mentalno taj i pobeđuje.
AcaKayak napisao:Ovo sad ne govorim zbog Djokovica, vec generalno. Najbolji je sportista Srbije i to stoji, nisam lud da kazem nesto protiv toga ili da mu umanjujem taj uspeh. Cak je i proglasen za naj sportistu sveta i to je zaista neverovatna stvar!

Da je najbolji sportista u istoriji Srbije, ne bih se slozio jer nema Olimpijsko zlato, a imamo mi i sportiste s takvim uspehom.
I za mene je on trenutno najbolji ali ne i svih vremena jer mi tenis nije sport za sva vremena.
:pivo:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Odgovori