Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Crna Gora kolima

Post od passenger »

Je l istina da neki Holandjanin došao i sredio Tivat?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nemam pojma?

Uz izgradnju Porta je sredjena i kompletna Tivatska rivijera, sada je sve bas lepo sredjeno, ne samo Porto.
Inace Porto je napravio Piter Mank ali sada je ceo projekat prodao arapima koji nastavljaju investiciju punom parom. Bas juce sam video da je projekat izgradnje novog kompleksa negde na 50% (novi hoteli, smestajni kapaciteti, sadrzaji, jos jedan luskuzni veliki bazen...) a ceo projekat Porta jos nije stigao ni do pola, bice to bas impozantna lokacija iako je vec i sada fenomenalno ovako nedovrseno.

Ali ne treba zaboraviti da se trenutno grade Lustica i Kumbor (isto ogromni projekti) i jos par slicnih projekata koji svi za cilj imaju taj najelitniji nauticki turizam i sto bi trebalo uz finisiranje Porta kroz par godina da upotpune punudu.

Ono sto se meni svidja jeste sto vise nisu Rusi jedini investitori. Npr u Budvi su glavni investitori iz Irske, Porto je zapadna investicija, a sada su se zaleteli Arapi od kojih se tek ocekuje bum, kinezi rade puteve.....

Ima tu jos zamerki koliko hoces, ali generalno u poslednjih 15 godina je odradjen stravicno veliki posao i tek u narednih 10 godina sve bi trebalo da dobije neku pravu celinu.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Priča mi zet, njegov drug dole.
Neki deda 93 godine, znao sam mu ime i prezime, ima ga na wikipedii negde.

Tog njegovog druga sestra radi na jahti tog fosila,ima da l beše 5k eura platu i idu svuda jahtom. Cela ekipa radi na toj jahti, ko zna koliko ljudi. Njen momakje neki menadžer na toj jahti, ima 10k eura platu.

Ta devojka pitala brata i snajku, gde žele na medeci mesec, samo nek pokažu prstom na karti sveta i ona će im plati. Kaže snajka: Zlatibor! :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Azerbejdzanci su valjda uzli Kumbor.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Daj gobline neke slike iz lustice, usao sam prosle godine na blef, meni ono deluje da ce biti bolje od svega do sad.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

porto je stvarno lepo sređen, svaka čast, prijatno sam se iznenadio kad sam bio posle nekog vremena...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Nemam svoje slike Lustice, ima ih na netu. Inace i ja mislim da ce Lustica biti jos bolja od Porta.

Mada je i zamisljeno da nekoliko lokaliteta na relativno malom prostoru (Porto Montenegro, Lustica, Kumbor, Mamula, Budva (marina), Sv Stefan) budu objedinjena ponuda za najluksuzniji turizam - nauticare koji svoje milionske jahte drze usidrene u jednim od marina, imaju svoje nekretnine u pomenutim luksuznim naseljima, dolaze u CG privatnim avionima, a svoje prijatelje smestaju na Sv Stefanu.....

Sve je to dobro osmisljeno i do sada je vec mnogo uradjeno ali ne treba trenutnu situaciju posmatrati kao nesto sto je gotovo i vec treba ocenjivati, posto posao nije dosao ni do pola realizacije, ali vec sada su rezultati fantasticni.
Porto je vec sada prepoznat na medjunarodnoj nautickoj karti kao jedna izuzetno ozbiljna marina, daleko najluksuznija i najbolja u svakom pogledu u celom Jadranu (iskreno, ni meni nije jasno kako su Hrvati pored svega sto imaju dozvolili da se kod njih ne pozicionira takva baza), koja je vec do sada ugostila najozbiljnije mega jahte na svetu.

I ako izuzmemo taj VIP nauticki turizam, u poslednjih desetak godina je uradjen generalno jako veliki posao cega ljudi cesno nisu ni svesni i brzo zaboravljaju kakvo je stanje nekada bilo. I sada jos uvek ima zamerki i falinki koliko hoces, upravo zbog toga sto tranzicija jos uvek traje i ovo jos uvek nije "finalni proizvod" ka kojem se tezi.
Medjutim, svi koji su posecivali BD rivijeru se secaju da ne tako davno:
- Nije bilo ni struje ni vode, voda se dobijala na nekoliko sati dnevno, a struja je nestajala na prvu grmljavinu.
U medjuvremenu je odradjeno dosta posla na elektro mrezi pa je snadbevanje normalizovano.
Prosao je regionalni vodovod i sada su problemi sa vodom i strujom proslost.
- Fekalije su se izlivale u more.
Sada postoji jedan kolektor na zavali, a drugi veliki u Becicima, tako da otpadne vode vise ne idu u more a cak se montiraju i preciscaci atmosferskih voda koje zavrsavaju u more.
- Higijena u gradu je bila katastrofalna, ceo grad je obsluzivalo 3-4 kamiona za smece, nedovoljno kontejnera, grad nije imao svoju deponiju pa je dolazilo do opsteg higijenskog kolapsa u sezoni...
Sada je komunalna sluzba izuzetno ozbiljna i slobodno moze da se kaze da je BD sada sinonim za cist i uredan grad.
- Grad nije imao nijednu saobracajnicu sa 4 trake, sada ima 2 bulevara i nekoliko novih saobracajnica
- O akva parku se nije ni sanjalo a evo za 10 dana se otvara ozbiljan akva park
- Smestajni kapaciteti su bili u raspad stanju, veliki hoteli zapusteni...
Sada imamo vrhunske hotele poput Splendida, Avale, Iberostara, Kvina, Mestrala... a mali hoteli i privatan smestaju si drasticno podigli kvalitet.
- Vanpansionska ponuda je bila bleda a provod se svodio na vasarske lokale na setalistu (kojih i danas ima ali jos jako kratko, sve se rusi vrlo brzo)
Sada imamo ultra moderni klub Top Hill koji je i zvanicno proglasavan za najbolji klub na otvorenom u svetu, i stvarno je impozantan.
- Plaze su bile u relativno losem stanju, bez kvalitetnih sadrzaja, problemima sa higijenom...
Privatizacijom je drasticno podignut kvalitet usluga (mada ujedno i cena) ali ima i potpuno novih kupalista poput Ploca, Oblatno... a ponuda sadrzaja je drasticno podignuta.
- Sv Stefan je vec gotovo izgubio svoju ekskluzivnost i bio je jedno zapusteno poluostrvo.
Sada je u potpunosti povratio svoj sjaj i ekskluzivnost u svakom smislu.
- Aerodomi su bili zapusteni.
Sada su renovirani, mada im jos fali kapaciteta, evo Tivatski su ponovo renovirali i ove godine, dosta prosirili pristup za privatne avione...
- Putevi su bili blago receno horor
Sada iako jos nema AP, putevi su u sasvim pristojom stanju i sto je najbitnije bas zestoko se radi na njima i dalje...
- Nivo usluge je nekada bio stvarno za viceve koji se i danas prepricavaju.
Medjutim, trenutna situacija apsolutno ne odgovara tim epitetima posto je usluga podignuta na dosta visok nivo.
- Izgradnja vise naselja sa luksuznim vilama (imam slike raznih vila ako je to nekome interesantno)
- I na kraju ovi projekti poput Porta, Lustice, Kumbora... investicije ne samo iz Rusije vec i sa mnogih drugih trzista...

I sve to za samo desetak godina. Uradjeno je zaista mnogo, a to najbolje primete oni koji su pre dolazili pa nisu bili 10 godina i onda sve detaljno obidju, ljudi obicno budu sokirani onim sto je uradjeno za taj relativno kratak period.
Ali naravno da i pored svega sto je uradjeno ima jos problema i zamerki koliko hoces, ali boze moj, zato se i nastavljaju radovi, ne moze nista preko noci...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Još ljubaznost da promenite, pa možda i dodjem, se nikad više. Prošle godine skroz neplanirano bio u CG i opet se podsetio i zgrozio
još moja supruga prvi put u CG i pita gde sam je to doveo koju p.materinu
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kakva je prica sa onim Kalamper Vista kompleksom? Jel to gotovo uopste, kako je koncipirano tj. koju klijentelu imaju na umu?

Sent from my LG-H440n
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

passenger napisao:Još ljubaznost da promenite, pa možda i dodjem, se nikad više. Prošle godine skroz neplanirano bio u CG i opet se podsetio i zgrozio
još moja supruga prvi put u CG i pita gde sam je to doveo koju p.materinu
Gde si konkretno bio i doziveo neprijatnosti i ako mozes prenesi konkretne primere?

Da se razumemo, neprijatnosti se mogu doziveti svuda u svetu a CG je i pored toga sto je mnogo uradjeno jos uvek daleko o vrhunske turisticke uredjenosti, ima tu jos mnogo da se uradi dok ne dodje na svoje, ali ne moze preko noci.

Medjutim, cesto se desava da ljudi koji dolaze u isto mesto na odmor, vracaju se kuci sa totalno razlicitim iskustvima ali i zbog licne "krivice".
U konkretnom slucaju BD rivijere, ne mozemo ocekivati da neko ko dodje kolima u privatni smestaj bez parkinga na losoj lokaciji za 10eur, hrani se brzom hranom, kupa na slovenskoj plazi, izlazak provodi na vasarskom delu setalista i cirka pivo na ponti, a od dodatnih sadrzaja ne isproba nista i ne izadje iz grada za ceo boravak..... ima slicna iskustva kao neko ko dodje avionom, uzme rent-a-car, smesti se u hotel ili kvalitetan privatni smestaj na ekstra lokaciji sa garazom i dodatnim sadrzajima, posecuje najbolje plaze, hrani se u dobrim restoranima, izlazi u Top Hill, iskoristi vreme da poseti i druge lokacije ili ekskurzije...
Jednostavno ta dva gosta, iako su boravili u istom mestu, sa letovanja ce otici totalno razlicitih utisaka.

Evo nekih smernica sa kojima ne bi trebalo da bude greske.

Prevoz:
Ako koristi avionski prevoz da dodje u CG, a sa aerodroma koristi organizovan transver (hotelski, agencijski - samo da ga ne klepaju aerodromski taksisti), tokom boravka koristi taksiste iz udruzenja i rent-a-car... bice zadovoljan.

Smestaj:
Zavisno od mogucnosti ali sto se tice hotela ako ide npr. u Belvi-Iberostar (fantasticno za porodicu sa decom, a da ne idemo u neke skuplje varijante kao Splendid gde naravno nema greske) ili se potrudi da nadje jeftiniji a kvalitetan privatni smestaj ili smestaj u mini hotelima kakvih u BD rivijeri ima koliko volis a kvalitet je na izuzetno visokom nivou kod vecine (ali ipak treba birati, kao i sve ostalo).
Bice zadovoljan!

Hrana:
U vecim hotelima nema greske sa hranim, u manjim hotelima se obicno sluzi odlican dorucak.
Sto se tice ostale hrane samo treba izbegavati sve varijante brze hrane. Ima citav niz ne preskupih restorana sa odlicnom hranom i ambijentom koji nude obroke na dnevnom meniju i gde ce svako biti apsolutno zadovoljan.
Naravno, na moru ne treba preskociti da odes na neku ribu gde su Jadran, Porto, Lagust, Tri ribara za preporuku u BD.
Bice zadovoljan!

Kafici:
Oko starog grada ima koliko hoces vrhunskih kafica u svakom pogledi, odlicni kolaci, sladoledi, lagani obroci... cene u tom delu jesu jace ali boze moj, ugodjaj i treba da se plati.
Poenta je da ce gost sigurno biti zadovoljan!

Nocni provod:
Sankovi + zatvoreni Trokadero i Top Hill - jednostavno nema greske, garantovano sam vrh provoda koji se moze ponuditi na svetskom nivou i cemu retko koja destinacija moze da parira.

Parking:
Ako se dolazi kolima, najbolje da se bira smestaj sa parkingom/garazom a za cirkulisanje po rivijeri koristi taksi (od taksi sluzbe) koji uopste nije skup a izbegava se placanje skupih parkinka.
Jos bolja varijanta ako je gost vozac motora pa da iznajmi moped.

Ekskurzije:
Zavisno od afiniteta ali ima bas mnogo toga da se vidi i dozivi: Ostrog, Lovcen, Cetinje i okolina sa nekoliko lokaliteta (mauzolej, biljarda, Njegusi...), Skadarsko jezero isto sa nekoliko atraktivnosti (voznja brodom, obilazak manastira, razgledanje ptica kao strasno trazena ekskurzija, lov na ptice...), splavarenje, Bokokotorski zaliv iz vise perspektiva, Porto Montenegro, Dubrovnik (jeste susedna drzava ali se nudi kao ekskurzija u CG, kao sto se u HR nudi nocni provod u BD kao ekskurzija za njihove goste)....
Pa do nekih eksluzivnijih varijanti poput panoramske voznje helikopterom koja nije tako skupa kako se misli...
Ponuda je takva da ce sigurno svako naci ono sto ga zanima i biti zadovoljan!

Kupalista:
Drobni pijesak, Sv Stefan (ne mora onaj skupi deo, mozes da se kupas i besplatno na istoj plazi), Kraljeva plaza, Przno (specificno ko to voli), najuredjeniji delovi Becica, Mogren, najuredjeniji delovi Jaza, Trsteno, Ploce sa zurkama u bazenima, Zanjice, Oblatno, Bigova (kome je dobra riba prioritet), ostrvo Sv Nikola, Velika plaza Ulcinj....
Pa do uredjenih bazena poput Purobica u Portu, Torka u BD, mini akva parka u Becicima i ozbiljnog akva parka u BD koji se sada otvara...
Za malo ekskluzivniju varijantu tu je rentiranje broda pa uzivanje na jos visem nivou (boze moj i to je u ponudi)...
A na kupalistima ponuda apsolutno svega sto turista moze da zamisli (parkovi na naduvavanje u vodi za decu, skuteri, parasejling, skijanje na vodi, guma, ronjenje, zurke i pena parti, izuzetno kvalitetan imobilijar, tusevi....

Tako da ko obrati paznju i probere ono sto valja, itekako ce biti zadovoljan sa kupalistima u zavisnosti od svojih potreba. Neko ce preferirati akva parkove zbog dece, neko Ploce zbog svakodnevnih zurki, neko luskuzne bazene zbog specificne VIP atmosfere, a plaza ima apsolutno svih vrsta u zavisnosti ko sta voli.

Kada se ispostuju ovakve smernice za koje se slazem da je potrebno potrositi nesto vise novca nego za letovanje u reziji privatnog smestaja, kupanja na slovenskoj i cirkanja piva na ponti, ali ne mora ni sve ponudjeno da se iskoristi odjednom (ustvari to je i nemoguce, samo sam nabrojao predloge). Takav odmor ce retko kojeg gosta ostaviti ravnodusnim i nezadovoljnim, provereno!
shandu90 napisao:Kakva je prica sa onim Kalamper Vista kompleksom? Jel to gotovo uopste, kako je koncipirano tj. koju klijentelu imaju na umu?

Sent from my LG-H440n
Pravo da ti kazem nema pojma, znam o cemu se radi, cak sam i prijatelj sa investitorom ali ne znam u kojoj je fazi.
Nije to nikakva "kapitalna" investicija niti nesto previse znacajno, slicnih (boljih) projekata ima bas mnooogooo... npr. Dukley u Budvi
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Drugar je o tome pricao letos non stop. Malopre sam se setio pa rekoh da pitam nekog ko je upuceniji u desavanja.

Sent from my LG-H440n
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

srdjanyo napisao:Ne vide se slike.

Sony Z3
I ja ne vidim slike, nešto Tapatalk zeza.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ocistite cache memoriju aplikacije i probajte ponovo.

Sent from my SM-N9005
Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Gobline, mislim da nisi realan jer sve gledas iz svoje perspektive bogatog coveka a nekako mi se cini da nipodastavas ove druge ali ne namerno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ko ima love vrhunski se može provesti gde god da ode. Prava umetnost je u stvari priuštiti sebi i familiji dobro i sadržajno letovanje sa malo para. :D

TT
Odgovori