Sport
Re: Sport
Tenis je kao sport mozda da tako kazem, malo precenjen.
Zapravo, mozda se uspesi tenisera malo previse vrednuju. Ako pogledate dobitnike nagrada za najboljeg sportistu sveta, koja je mislim dodeljena 11 ili 12 puta, valjda je pola puta nagradu osvoji neki teniser (Novak, Rafa, Federer), to mi se nekako ne cini nikako realno.
Ali bez ikakve dileme, najprecenjeniji sport je Golf, ko njih opste posmatra kao sportiste i ko im samo daje sve te pare nikako mi nije jasno.
Zapravo, mozda se uspesi tenisera malo previse vrednuju. Ako pogledate dobitnike nagrada za najboljeg sportistu sveta, koja je mislim dodeljena 11 ili 12 puta, valjda je pola puta nagradu osvoji neki teniser (Novak, Rafa, Federer), to mi se nekako ne cini nikako realno.
Ali bez ikakve dileme, najprecenjeniji sport je Golf, ko njih opste posmatra kao sportiste i ko im samo daje sve te pare nikako mi nije jasno.
Mislim da je jedini sport na ovom svetu koji je precenjen, fubdal.
Ovo za golf, nemoj da gledas tako. Tajger i jos par oko njega zaradjuju enormne sume (slicno kao i tenis) ostali su jako slabo placeni. Pogledaj ATP listu, tu na prste mozes da ih izbrojis koji su milionski placeni a u fudbalu su na stotine po raznoraznim ligama i klubovima.
A sve nagrade tipa: najbolji sportista, najbolji auto, najbolji kurta, najbolji murta su po meni bezvezne
Ovo za golf, nemoj da gledas tako. Tajger i jos par oko njega zaradjuju enormne sume (slicno kao i tenis) ostali su jako slabo placeni. Pogledaj ATP listu, tu na prste mozes da ih izbrojis koji su milionski placeni a u fudbalu su na stotine po raznoraznim ligama i klubovima.
A sve nagrade tipa: najbolji sportista, najbolji auto, najbolji kurta, najbolji murta su po meni bezvezne

Ma ne znam ko im dinar da za to sto rade, kao sto rekoh to za mene nije sport. Takodje, koliko vise dece proba da se bavi fudbalom, a koliko Golfom? Golf proba jedan u milion, a fudbal proba svako dete, tako da je onima koji se okusaju u tome daleko lakse uci prvih 10 golfera sveta nego prvih 100 fudbalera.
Nego da li ste videli ovogodisnju listu najplacenijih sportista? Prvo i drugo mesto ubedljivo drze neki malecki ruzni bokseri za koje ja nikad cuo nisam, glupost.
EDIT:
A za tenis nisam mislio da je precenjen novcano, vec po tim bezveznim rangiranjima, jako je tesko da neko dodje do nivoa da moze da zivi od tenisa.
Nego da li ste videli ovogodisnju listu najplacenijih sportista? Prvo i drugo mesto ubedljivo drze neki malecki ruzni bokseri za koje ja nikad cuo nisam, glupost.
EDIT:
A za tenis nisam mislio da je precenjen novcano, vec po tim bezveznim rangiranjima, jako je tesko da neko dodje do nivoa da moze da zivi od tenisa.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Kako ono beše kaže Pekić u Sabranim pismima......fudbal je radnički sport a kriket je za gospodu...
Ne zove se tenis džabe beli sport!
Mada mi je poređenje malo bezveze jer je to podela na individualne i kolektivne sportove i sad kako odlučiti šta je teže.
A fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu...
A sport danas uopšte je biznis a ne nadmetanje i takmičenje...
send from my tim 011
Ne zove se tenis džabe beli sport!
Mada mi je poređenje malo bezveze jer je to podela na individualne i kolektivne sportove i sad kako odlučiti šta je teže.
A fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu...
A sport danas uopšte je biznis a ne nadmetanje i takmičenje...
send from my tim 011
Poslednja izmena od samo polako u 10 Jul 2012, 11:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
"Meni skola ne treba,
sve dok ima fudbala,
ja sam sa stajanja,
o la la la la la"
http://www.youtube.com/watch?v=Bu1FsYZIfBk
sve dok ima fudbala,
ja sam sa stajanja,
o la la la la la"
http://www.youtube.com/watch?v=Bu1FsYZIfBk
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ajd ovako, necu da poredim vise Novaka i nekog drugog jer je Novak u losijoj situaciji od ostalih pa da ne bude da pisem nesto ruzno za njega, uzecu mene i tebe, ja sam recimo bio dobar prosle godine, ali si ti ove godine bolji, i uzecu primer 4 velika turnira:samo polako napisao:Pa i nije baš tako.AcaKayak napisao:Nego, sto se tice branjenja bodova itd, zasto to toliko potencirate kad jednostavno, onaj ko na kraju godine ima najbolje rezultate u toj godini - najbolji je.
To sto neko brani te bodove, nema veze, ako osvoji turnire, bodovi ostaju. S druge strane, ako ih ne osvoji, onda ni ne zasluzuje da bude broj 1, vec to zasluzuje onaj koji ih je osvojio, prosto i jednostavno.
Ok, jeste da to znaci da neko moze da nabaci bodove do kraja sezone, ali to opet znaci da je imao bolji prvi deo sezone, cim ima mogucnost da do kraja sakupi vise.
Tenis je poznat kao sport gde bodovanje nije kao u ostalim sportovima već je sam sistem drugačiji.
I nije isto ako trofej braniš i ako ga osvajaš.
- Ako sam ja osvojio sva cetiri velika turnira i imam na kraju 8000 bodova a ti si bio 4xdrugi, tj gubio u finalu, ti imas onda 4800.
I sad krece sledeca godina, recimo opet mi igramo finala, ovaj put ti pobedis tri puta mene a ja jednom tebe, po tom sistemu, ja sam tri puta izgubio po 800 bodova a ti si tri puta dobio po 800, znaci ja na kraju imam 5600, a ti imas 7200, i ti si na kraju te godine bolji jer si i vise turnira osvojio.
Ako osvojimo obojica po dva ta turnira umesto ti tri a ja jedan, onda bih ja imao 8000-1600 a ti bi imao 4800+1600, obojica bi imali 6400 i bili bi isti, a s obzirom da smo imali istu sezonu, i treba da budemo isti.
Dakle, u tenisu su bitni rezultati SAMO u pretodnih godinu dana. To kako ko zavrsi godinu je ne bitno, bitno je u smislu da ce neko vreme mozda biti prvi jer ima dosta bodova od ranije, ali opet, ima ih jer je bio najbolji. Bodovi se gledaju ISKLJUCIVO u poslednjih godinu dana, tj pretstavljaju realnu situaciju u poslednjih godinu dana. Kad se pogleda od 10.7.2011 do 10.7.2012 Federer je najbolji jer je sakupio najvise bodova. Ono sto je bilo pre 10.7.2011 je istorija i nema nikakve veze sa sadasnjim stanjem.
Nadam se da sam sada malo pojasnio.
A sto se tice kokosijeg slepila, ovo ce delovati ruzno sto cu reci, zapravo ce biti jako ruzno i unapred se izvinjavam za ovo, ali neka ide i neka uradi lasersku operaciju ociju.
Da ne bude da sam kreten koji je tako nesto bezveze uradio, Tajger Vuds je imao problem sa ocima i otisao je na operaciju i "namestene" su mu da vid bude dobar onoliko koliko je u tom momentu bilo moguce i vidi verovatno bolje od svih ljudi koji nisu imali operaciju. S obzirom da se njegov sport dosta zasniva na procenama koje vidimo, neki su ga cak napali da je to neka vrsta dopinga i da mu pomaze (mozda i jeste tako), ali eto, covek je to uradio.
Sport je surov, ako zelis da budes uvek maksimalno spreman, moras da otklonis sve svoje slabosti, nema drugog nacina. Znam da ne gledaju svi na to tako, ali opet, zato i nisu svi najbolji...
E dobro, u to se vec ne razumem, ako sam pogresio, onda se izvinjavam (vezano za operaciju ociju).
Ne znam sta je Tajger operisao (da ne bude samo o Djokovicu da pisem), ali nije ni bitno. Ako moze da sredi bilo sta oko ociju (Djokovic), mislim da bi svakako to treba da uradi jer sto da ne popravi vid ako moze, logicno je da ako ima novcanih sredstava (a ima) to uradi sebi. Ako ne moze, onda je to vec druga stvar i onda sam pogresio malo pre (mada sam pogresio svakako sto sam mislio da moze skoro sve da se sredi, necu da se pravdam dzabe).
Ne znam sta je Tajger operisao (da ne bude samo o Djokovicu da pisem), ali nije ni bitno. Ako moze da sredi bilo sta oko ociju (Djokovic), mislim da bi svakako to treba da uradi jer sto da ne popravi vid ako moze, logicno je da ako ima novcanih sredstava (a ima) to uradi sebi. Ako ne moze, onda je to vec druga stvar i onda sam pogresio malo pre (mada sam pogresio svakako sto sam mislio da moze skoro sve da se sredi, necu da se pravdam dzabe).
RINGE napisao:Mislim da je jedini sport na ovom svetu koji je precenjen, fubdal.

I ne samo to, nego je i osetno laksi od individualnih sportova.
U tenisu si sam, oci u oci sa protivnikom dok u fudbalu uvek neko drugi moze da "pegla" tvoje greske.
AcaKayak napisao:E dobro, u to se vec ne razumem, ako sam pogresio, onda se izvinjavam (vezano za operaciju ociju).
Samo da ti dam jedan primer, "Keratokonus" (deformacija roznjace), operacije koje postoje mogu samo da zaustave napredak bolesti, nikakva intervencija ne moze da popravi vid (ma koliko para imao) vec samo da zaustavi napredak bolesti. Jedino pravao resenje je transplantacija roznjace ali to je bas ekstremno. Jedina pomoc je nosenje sociva (pre svega tvrdih), naocare su skoro beskorisne, a nocu je vid ocajan kako god okrenes. Sve u svemu, verujem da moze da sredi to da bi sredio, zasto bi zeleo da se pati sa time nevezano za sport.
Floyd napisao:RINGE napisao:Mislim da je jedini sport na ovom svetu koji je precenjen, fubdal.![]()
I ne samo to, nego je i osetno laksi od individualnih sportova.
U tenisu si sam, oci u oci sa protivnikom dok u fudbalu uvek neko drugi moze da "pegla" tvoje greske.
Pa tu je onda i druga strana, cak i ako ti super odradis svoj deo posla uvek neko drugi moze to sve da upropasti

Ne bih uopste pokusavao da poredim tenis i timske sportove.
Zasto je zbog toga laksi? Jeste laksi ako si neko ko se svercuje na terenu i nije mu tamo mesto, ali je tezi ako si neko ko je dobar ali mora da igra sa nekim ko je anti-talenat. Taj ce da kaze kako je mnogo laksi tenis jer sve zavisi samo od tebe i ne moras da predvidjas sta ce onaj drugi iz tvog tima da uradi, niti zavisis od njega.Floyd napisao: I ne samo to, nego je i osetno laksi od individualnih sportova.
Timski sportovi i individualni su razlicita kategorija i ne mogu se porediti tako lako. Moze se uporediti fudbal sa kosarkom ili rukometom ili vaterpolom ili bilo kojim drugim timskim kontaktnim sportom. (kazem namerno kontaktni, jer je odbojka timski sport, ali nema kontakta i opet je kao takva posebna prica)
Takodje su individualni sportovi mnogo laksi za namestanje, upravo jer sve zavisi od jednog coveka. Namesti se i niko nikad ne sazna.

Na stranu to sto cu uvek stati iza fudbala, upravo jer je radnicka igra i ne treba ti ne znam kakva oprema da bi bio dobar igrac. Sa jednom loptom moze da igra kolikogod vas zeli. Ne treba vam ni mreza, ni reket, ni konstrukcija, samo stavis dve cigle ili jos bolje dve majice koje obelezavaju gol i pici!

EDIT - tek sada vidim da je Laki dodao u svom postu ono sto sam i ja napisao posle

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Nisam na to mislio i ako je mozda tako zvucalo.
Naravno da jedan anti talenat ne moze da se vecito slepa u fudbalu (mada ima i takvih primera).
Hteo sam da kazem da ako je jednom fudbaleru los dan ekipa ne mora da izgubi dok kod individualnog sporta sve zavisi od pojedinca...los ti je dan, onda gubis.
Za namestanje se slazem pa mi je kroz glavu prosla i opcija da je Djokovic senior prodao prvo mesto na ATP listi za lepu lovu...naravno to je vise u domen teorije zavere ali eto.
Naravno da jedan anti talenat ne moze da se vecito slepa u fudbalu (mada ima i takvih primera).
Hteo sam da kazem da ako je jednom fudbaleru los dan ekipa ne mora da izgubi dok kod individualnog sporta sve zavisi od pojedinca...los ti je dan, onda gubis.
Za namestanje se slazem pa mi je kroz glavu prosla i opcija da je Djokovic senior prodao prvo mesto na ATP listi za lepu lovu...naravno to je vise u domen teorije zavere ali eto.