Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Sport

Post od Texonja »

Za Djokovica ne znam. Mislim da nema potrebe za tim, tako da ne verujem...
Znam za Tipsarevica i za Karlovica.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Floyd napisao:
Za namestanje se slazem pa mi je kroz glavu prosla i opcija da je Djokovic senior prodao prvo mesto na ATP listi za lepu lovu...naravno to je vise u domen teorije zavere ali eto.

Srbi smo, nama je teorija zavere u krvi :mrgreen:

Floyd napisao: Hteo sam da kazem da ako je jednom fudbaleru los dan ekipa ne mora da izgubi dok kod individualnog sporta sve zavisi od pojedinca...los ti je dan, onda gubis.
Inace ovo je jedini razlog zasto su individualni sportovi nezgodniji. Setite se ronalda sa pocetka EP kako ga nije htelo. Da je teniser ispao bi u 2 kolu :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ebi ga, da je teniser prosao bi Spaniju sa 3:0 :)

Takodje, vrlo je diskutabilno sta je lakse, odnosno teze postati, profesionalni fudbaler ili profesionalni teniser. Rekao bih da je lakse postati profesionalni fudbaler,jer su mnogi vec po nekim drugim, trecim ligama profesionalci dok za tenisera morate biti medju prvih stotinak.

Sa druge strane daleko je lakse postati jedan od top 10 tenisera na svetu nego jedan od top 10 fudbalera.

Ne zaboravite, Mesi i Ronaldo su 2 u milijardu a Djokovic, Nadal i Federer su 3 u recimo 50 miliona. (cista nasumicna procena da 20 puta vise dece na svetu proba da igra fudbal nego tenis).
Poslednja izmena od Laki021 u 10 Jul 2012, 15:20, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

AcaKayak napisao: Ako moze da sredi bilo sta oko ociju (Djokovic), mislim da bi svakako to treba da uradi jer sto da ne popravi vid ako moze, logicno je da ako ima novcanih sredstava (a ima) to uradi sebi.

ma nije to u pitanju, jer vecina moze da se operise, da li u svici, ili u rusiji, kako koji defekt. ali on sigurno ne zeli da rizikuje, jer mu te oci sada koliko toliko vrse posao. pa postoji sa svakom operacijom odredjeni % rizika, ali on ne zeli sigurno da uzme ni 1%,pa da posle ne moze vise da igra. to je problem sto se ne operise, mada ako mu smeta, za sociva dosta puta, neka uzme sportske naocare kao janko pa nece imati problema.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A sta mu je sa ocima, nisam pratio dnevnu stampu?
Steroidi?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pogledaj snimke na kojima nosi naocare, a ne sociva, pa ces videti koliku dioptriju ima.
Ocigledno i nesto slabije vidi kad je lose osvetljenje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Imao je on i problema sa disanjem, smetale su mu vrucine, posle 3. seta je disao na skrge.
Kad su ga drali redovno, uvek mu je neki q falio i kad se samoizlecio, poceo je da belezi izvrsne rezultate ali izgleda da se misteriozne bolesti vracaju..
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Covek ima hronicnu astmu. To se ne leci, moze da samo da se ublazi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

AcaKayak napisao:
samo polako napisao:
AcaKayak napisao:Nego, sto se tice branjenja bodova itd, zasto to toliko potencirate kad jednostavno, onaj ko na kraju godine ima najbolje rezultate u toj godini - najbolji je.

To sto neko brani te bodove, nema veze, ako osvoji turnire, bodovi ostaju. S druge strane, ako ih ne osvoji, onda ni ne zasluzuje da bude broj 1, vec to zasluzuje onaj koji ih je osvojio, prosto i jednostavno.

Ok, jeste da to znaci da neko moze da nabaci bodove do kraja sezone, ali to opet znaci da je imao bolji prvi deo sezone, cim ima mogucnost da do kraja sakupi vise.
Pa i nije baš tako.
Tenis je poznat kao sport gde bodovanje nije kao u ostalim sportovima već je sam sistem drugačiji.
I nije isto ako trofej braniš i ako ga osvajaš.
...itd...

Dakle, u tenisu su bitni rezultati SAMO u pretodnih godinu dana. To kako ko zavrsi godinu je ne bitno, bitno je u smislu da ce neko vreme mozda biti prvi jer ima dosta bodova od ranije, ali opet, ima ih jer je bio najbolji. Bodovi se gledaju ISKLJUCIVO u poslednjih godinu dana, tj pretstavljaju realnu situaciju u poslednjih godinu dana. Kad se pogleda od 10.7.2011 do 10.7.2012 Federer je najbolji jer je sakupio najvise bodova. Ono sto je bilo pre 10.7.2011 je istorija i nema nikakve veze sa sadasnjim stanjem.

Nadam se da sam sada malo pojasnio.

Đole brani sledeća tri turnira

Kako bi igrač ušao na ATP rang listu potrebno je da na bilo kom zvaničnom turniru, koji donosi ATP bodove, osvoji bar jedan ATP bod.
ATP rang lista izlazi svakog ponedeljka i obuhvata bodove sa 18 turnira (13 turnira na kojima su obavezni da nastupe (4 Grand Slam-a, 9 turnira Masters serije) i još 5 zvaničnih turnira ATP toura. Lista se sedmično ažurira dodavanjem bodova koje su teniseri osvojili na turnirima prethodne nedelje ili oduzimanjem bodova koje nisu uspeli da „odbrane".
Odbrana bodova podrazumeva da teniseri osvoje isti broj bodova koji su osvojili na turnirima te nedelje, prethodne godine.
Primer sabiranja bodova: Teniser pre početka Australian Opena ima 1200 bodova. Ukoliko je teniser na prošlogodišnjem Australian Openu stigao do polufinala i osvojio 450 bodova, a ove godine do četvrtfinala i osvojio (odbranio) svega 250 bodova. Na ATP rang listi koja će izaći prvog ponedeljka posle Australian Opena teniser će imati 200 bodova manje tj 1000 bodova, jer će mu se oduzeti 200 bodova koje nije uspeo da odbrani
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Pa upravo to sam ja i pisao, jer kao sto rekoh gleda se razlika. Nekome se bodovi skidaju samo zato sto nije dobar koliko je bio ranije.

Jbg, on je u situaciji da ne zavisi od njega samo kako ce proci do kraja godine, a to je zato sto Federer ima vise poena u prethodnom delu sezone, a manje do kraja sezone (tj moze jos dosta da ih osvoji jer je trenutno prvi na listi na osnovu skorijih rezultata, a ne ovih od pre 9 i vise meseci). Da je Djokovic sacuvao poene od prosle godine, bio bi u boljoj poziciji. Ali, posto ih je Federer sada preuzeo, situacija je drugacija. A preuzeo ih je zato sto je igrao bolje, sto ce reci opet da je stanje realno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Janko osvojio prvi trofej na šljaci, Monako pao u finalu Mercedes kupa!

Srpski teniser Janko Tipsarević osvojio je prvi trofej na šljaci, nakon što je u finalu Mercedes kupa u Štutgartu savladao Huana Monaka sa 6:4, 5:7, 6:3.

Iako je bio prvi nosilac na turniru, Janko nije bio favorit u duelu sa Argentincem, jer ga nikada nije savladao na zemljanoj podlozi (0:2). Pri tom, Monako se smatra klasičnim šljakašem, ali je Tipsarević odigrao odličan meč, ne računajući ogorman pad u igru u drugom delu drugog seta i domogao se prvog trofeja na šljaci, a trećeg u karijeri.

Drugi reket Srbije je finale u Štutgartu otvorio na najbolji mogući način, brejkom u prvom gemu i tako poručio Monaku da se namerio na trofej. Uspeo je 14. teniser sveta da anulira zaostatak za izjednačenje na 2:2, nakon čega je usledila rovoska borba i igra nerava.

Tipsa je slomio rivala u devetom gemu, kada mu je ponovo oduzeo servis čim mu se ukazala prilika za vođstvo od 5:4, čime je otpočeo, fenomenalnu, nezadrživu seriju.

Zaigra je Janko svoj najbolji tenis, plesao je u nemačkom gradu kao u transu i vezao šest gemova u svoju korist.

Prvo je na startu drugog seta napravio brejk, a prelomni trenutak mogao je da bude kada je poveo sa 3:0, opet na servis Argentinca. Nakon toga je i potvrdio brejk, a onda se desilo nešto prosto neverovatno. Umesto da "nokautira" grogiranog rivala, nemoćnog u tim momentima, kao da je Tipsa otišao u svlačionicu, a da je na teren izašao drugi teniser.

Na 4:1 usledio je kratkotrajni prekid zbog kiše, koji je u toj meri očito poremetio Tipsarevića, a Monako to iskoristio da se potpuno vrati u igru. Sa dva brejka bez izgubljenog poena, Argentinac je anulirao zaostatak (4:4), potpuno izbacio Janka iz ritma i odveo finale u treći set.

Odlučujuća deonica počela je oprezno na obe strane, a prvi ozbiljniji udarac zadao je naš teniser, kada je maratonski peti gem na servis Monaka rešio u svoju korist i poveo 3:2. Nakon toga usledio je prekid, jer je počela da pada kiša u Štutgartu.

Pauza je više prijala 14. teniseru na ATP listi, pošto je sa nulom napravio brejk, ali je odmah zatim Janko vratio prednost i krupnim koracima krenuo po trofej. Prvu meč loptu na servis Monaka je propustio, ali ne i drugu za prvi pehar na šljaci, treći u karijeri i novih 250 bodova.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:bravo: :bravo: :bravo: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bravo Janko. I dalje igra po nekom, samo njemu razumljivom, sistemu. Ima te padove u igri pa se diže iz "mrtvih". Gledao sam pre neki dan kako se namučio sa onim švabom. No, na kraju se pamte samo pobede i osvojeni bodovi, a bogami i lepe nagrade...

Slika
Slika

Janko: Mercedes poklanjam Biljani za rođendan i godišnjicu braka
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mislim da je malo blam za auto forum da ovog coveka ne pratimo uopste, a postize vrhunske rezultate...

http://www.dusanborkovic.com/articles/v ... ?menu_id=4
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U pravu si. Svaka mu čast kako vozi.
Posetite www.garaza.rs !