Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Delija »

Nije lose tu mapu gledati uporedo sa informacijom koji reon grada pripada kojoj zoni.

Recimo, vec sam pomenuo zanimljivost je da su jedna i druga strana ulice Bulevara Evrope (bukvalno preko puta) u razlicitim zonama. Sa leve strane je Telep iliti 3. zona, a sa desne strane 1. zona :)

BTW, mnogo vise od toga moze da se vidi ovde:
http://www.mapanovisad.rs/mapserver2015/nsmaps/
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Sh@rance napisao:Nije tamo zivi Dragan Torbica :kezo:

:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Kad već pomenu...Jedna primedba na mapu, nema ucrtanih Pejićevih salaša. ;)

Šalu na stranu, nisam znao granice grada. Mada pripadaju mu i kud i kamo udaljenija i neurbanizovanija naselja od Veternika, ali to je više za NS temu.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

U pravu je Delija. Stare zgrade u Srbiji su uglavnom očajne. To niko živ ne održava i jako je malo pozitivnih primera. Drugi problem tih zgrada je što nemaju garaže ili dvorišta.

S druge strane, dobra novogradnja dosta i košta. Ono što se tamo prodaje kao lux gradnja (west 65, a blok i sl.) je u stvari normalna gradnja tj. tako bi trebalo da se grade sve nove zgrade.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od ADrei »

to i nije lux gradnja, ne znam odakle ti da se tako prodaje :)

skoro sam gledao jednu od najskupljih zgrada(i navodno najsavremenija) u bg, hvale se kako garantuju da ne ulazi voda u garaze.. da ne poveruje covek :kezo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Delija napisao:Nije lose tu mapu gledati uporedo sa informacijom koji reon grada pripada kojoj zoni.

Recimo, vec sam pomenuo zanimljivost je da su jedna i druga strana ulice Bulevara Evrope (bukvalno preko puta) u razlicitim zonama. Sa leve strane je Telep iliti 3. zona, a sa desne strane 1. zona :)

BTW, mnogo vise od toga moze da se vidi ovde:
http://www.mapanovisad.rs/mapserver2015/nsmaps/
Ova mapa je zgodna u kombu sa online proverom katastra, da se vidi vlasnistvo. Poznaniku su prodali stan i dok ga nije dalje prodao nije znao da je pod hipotekom. :kuku: Onda je skidanje hipoteke platio jos 5k.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Delija napisao:Jbm li ga... Obisao sam dosta renoviranih stanova kod prijatelja koji su odlicno odradjeni, ali kad vidim recimo lift mator 20 godina smuci mi se :(
Naravno da ne bih uzeo bilo kakvu novogradnju iliti nije mi poenta da bude sto jeftinije, vec da ne bude skuplje od onoga koliko vredi.

BTW, ne planiram ni decu ni zenidbu, vec 328i :mrgreen:, a peci ce me jako savest ako pazarim auto, a zivim u kartonskoj kutiji :kezo:
(vec vidim da cu deo budzeta da skrckam na sredjivanje stana van onoga sto sam uplanirao, a HiFi da ne pominjem :kuku:)
Prioriteti se moraju znati :D
Slika
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Stare zgrade deluju "oronulije" - ali novogradnja nema ni 50% kvaliteta koji su te zgrade posedovale pre 20-30 godina...i koje još uvek poseduju.

Već sam ranije pisao - kada sam tražio stan, težio sam ka tome da to bude isključivo "starija" gradnja.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Imam ja u palanci stari stan. Građen ~1962 ili tu negde.

Stolarija je na njemu još iz prve ugradnje i sve dihtuje kako tako.

Zidovi su odlični, masivni, stan je smejurija ugrejati. Doduše ima samo 4 sprata, mada i ne volim da ima više.

A takođe sam imao prilike da promenim 6 stanova u BP, živeći kao podstanar. Jedina zgrada koja je mogla kako tako da se meri sa tim stanom, je građena početkom 80ih, možda malo i ranije. Sve ostalo gde sam ja stanovao, a novije gradnje je, je smejurija. U najmlađem stanu u kom sam bio, mogao si da gurneš prst između šarki vrata, napolje. PVC stolarija, verovatno najgori kvalitet. Drugi stan uvek hladan, strahota, iako je na gradskom centralnom bio.

Još jedan od detalja, je stepenište, koje je nekako postojano, vide se godine na gelenderima, ali samo stepenište stoji ko puška, malo izlizano, ali vidi se da će tako još 100 godina, ne mogu mu noge ništa. Dok u ovim novijim zgradama, sam viđao odvaljene stepenike, koji se klimaju kada se penješ, bojiš se da staneš na njih.

Ali ti stari stanovi kubure sa instalacijama. Npr. kod nas je voda/kanalizacija problem. Stalno negde pucaju cevi i curi voda i stalno krpe, ali nikako da se dogovore, da skupe pare i srede te vertikale i onda svako sebi u kupatilu i reše problem na duže vreme. Cevi su stare i oronule, trule, boga pitaj kada su stavljene, verovatno kada i zgrada.
Sve se to može uglancati, ako imaš normalne komšije, kakvi nisu u toj zgradi, zato je takva. Smrdi kanalizacija, curi voda, vide se fleke po zidovima, ..., ali generalno sve su to sitnice, koje se relativno jeftino mogu srediti, samo da ima ko da se dogovori.
Problem je što nikad ne znaš ko je u zgradi, dok ne počneš da živiš tu :)

Edit: Da napomenem i da nisam imao prilike da živim u nekim elitnim zgradama, koje važe za sam vrh graditeljstva i gde se nije štedelo. Ali čujem od drugih ljudi, neki hvale, neki kude ...
Moj zaključak bi bio, da je nov stan kvalitetan sigurno skuplji osetno od buranije i da je lakše za manje novaca (ako je cilj da se ipak jeftinije prođe) naći polovan, stariji stan, jednak po kvalitetu tim novim elita stanovima.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ja sam jedno vreme stanovao kod tetke u centru, kod botanicke baste. Zgrada iz vremena l sv. rata, zidovi pola metra. Leti napolju 40+ unutra max 26-7. Stvarno prva liga.
Ja samo cekam da zavrse ovaj drugi most i to ce mi taman prolaziti blizu kuce, samo se jos ne zna da li ce Vinca-Pancevo ili Ritopek. Ali ako to bude onda sam na konju. Nekako mi se Dorcol malo smucio.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

To je nesto sasvim drugo. Mnogi kada kazu "stara" gradnja misle na socijalne gradjevine iz sesdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. Mladje od toga je novogradnja, jel... Na stan gledam kao na deo zgrade i bitno mi je sve, od prilaza, parkinga, ulaza, stepenista i lifta pa sve do krova. Dzaba lux stan u krs zgradi. Dok ulozis u stan, potrosis onu razliku u odnosu na novo, a i dalje koristis stare i pohabane zajednicke prostorije i instalacije. Neka, hvala. Znam par ljudi koji su to uradili zbog ustede ili dobre lokacije i svi su se zajebali, ili bar meni tako sa strane izgleda. Novo je novo, samo treba paziti od koga se uzima.

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Vrlo je bitno kako se zgrada odrzava. Kad bi svi placali po 0.3-0.5e po m2 mesecno i prastare zgrade bi mogle da izgledaju vise nego pristojno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nemoz za sijalice skupiti, kamoli nesto vise. Onaj sa petog misli da zgrada nema temelj, a onaj sa prvog ne zna da postoji krov. A, za fasadu ne zna nijedan.:-)

Edit: ...ali se zato zimi prosto otimaju za lopatu.:-)

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa da, ljudi su u fazonu moj je stan, ne rentiram ga pa da placam nekakvo odrzavanje. Mislim najcesci slucaj je da zgrada placa gradsko stambeno al to je u sustini uzas. Ima slucajeva gde zgrada naplacuje neku reklamu na vrhu ili recimo rentira parking mesta u dvoristu i onda ima solidan budzet za odrzavanje i tad ulaz i zgrada moze izgledati sasvim pristojno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Sloba napisao:Nemoz za sijalice skupiti, kamoli nesto vise. Onaj sa petog misli da zgrada nema temelj, a onaj sa prvog ne zna da postoji krov. A, za fasadu ne zna nijedan.:-)

Edit: ...ali se zato zimi prosto otimaju za lopatu.:-)

Ovo je tako precizno.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori