Crna Gora kolima
Re: Crna Gora kolima
Ma ljudi opustite se, taj sistem jos uvek nije zaziveo, samo pokusavaju na blef da plase turiste da ne bi zaboravili da plate boravisnu taksu (oni koji ne idu u organizovan smestaj gde je vlasnik smestaja duzan da sve to odradi).
Ako vas neko na izlazu pita jeste li se prijavili samo recite da jeste (vise se ne izdaju ni one potvrde kao nekada posto sad kao treba elektronski ali elektronska prijava u 50% slucajeva jos uvek ne funkcionise) i da je to odradio vlasnik smestaja elektronski umesto vas, ako vas pita gde ste odseli slobodno frljnite sta vam prvo padne na pamet npr. "Vila City" Sutomore (ne postoji) i oni na carini nemaju mogucnost takve provere, mogu samo da izdaju nalog za proveru a vi niste krivci ako takva vila ne postoji, to samo znaci da ce izdati nalog o neregistrovanom smestaju i nikom nista.....
Ako vas neko na izlazu pita jeste li se prijavili samo recite da jeste (vise se ne izdaju ni one potvrde kao nekada posto sad kao treba elektronski ali elektronska prijava u 50% slucajeva jos uvek ne funkcionise) i da je to odradio vlasnik smestaja elektronski umesto vas, ako vas pita gde ste odseli slobodno frljnite sta vam prvo padne na pamet npr. "Vila City" Sutomore (ne postoji) i oni na carini nemaju mogucnost takve provere, mogu samo da izdaju nalog za proveru a vi niste krivci ako takva vila ne postoji, to samo znaci da ce izdati nalog o neregistrovanom smestaju i nikom nista.....
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Gubline,
roditelji idu u CG sutra na desetak dana. Prijatelji iz SLO imaju stan tamo koji moji roditelji zadnjih 10 godina koriste, jer ovi i ne dolaze više u CG. I koja je procedura za prijavljivanje za njih? Kome oni da plate taksu? Ili da ne plate uopšte?
roditelji idu u CG sutra na desetak dana. Prijatelji iz SLO imaju stan tamo koji moji roditelji zadnjih 10 godina koriste, jer ovi i ne dolaze više u CG. I koja je procedura za prijavljivanje za njih? Kome oni da plate taksu? Ili da ne plate uopšte?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ako hoce da se prijave, onda idu do punkta turisticke organizacije koji se nalazi ispred opstine idmah pored kucice za naplatu parkinga od opstine.
Samo treba da ponesu dokumenta i tamo plate taksu.
Samo treba da ponesu dokumenta i tamo plate taksu.
- passenger
Važi. Idu u Šušanj, pa bi trebalo verovatno u Baru da se prijave?
Hvala na odgovoru.
Hvala na odgovoru.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Prijavili se danas u turističkoj organizaciji Podgorice. Dečko koji radi kaže da samo oni rade prijavu, da nema više u MUP-u. Pošto smo došli kod ženinih roditelja nismo platili nikakvu taksu. Poneli smo samo taštinu ličnu, uzeli podatke sa naših pasoša i to je to. Nismo nikakav papir dobili, sve se vodi elektronski.
Inače dečko kaže da su im dolazili i sa aerodroma i sa drugih punktova da su ih kažnjavali za neprijavljivanje, tako da to nije prazna priča. Samo što ne proveravaju svakog već po slučajnom uzorku.
Inače dečko kaže da su im dolazili i sa aerodroma i sa drugih punktova da su ih kažnjavali za neprijavljivanje, tako da to nije prazna priča. Samo što ne proveravaju svakog već po slučajnom uzorku.
- struja
- Pridružio se: 20 Jun 2016, 14:05
- Garaža: Ford Fiesta IV
Ima li neko informaciju, da li su završeni radovi na putu za Boku preko Žabljaka ? Rekoše do 20. Juna mora se sve završiti, ali ne verujem da će uspeti. Treba da krenem u sredu uveče tim putem, pa je dobrodošla svaka informacija.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kakav je put sa Lovcena, tj iz Cetinja do Kotora, onaj stari sa serpentinama?
Sada nije vise opterecen, ali me zanima da li je sirok bar za dva automobila, kakav je asfalt, nema kratera? Jel' isao neko skoro tuda?
Sada nije vise opterecen, ali me zanima da li je sirok bar za dva automobila, kakav je asfalt, nema kratera? Jel' isao neko skoro tuda?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Da odgovorim sam sebi:
Asfalt je dobar, put je uzan. Mozda malo siri od puta ka Ostrogu. 25 serpentina.
Mora se pazljivo voziti zbog mimoilazenja, jer se cesto ne vidi lepo dovoljno ispred, usled sitnih krivina i rastinja. Sreca u nesreci je da nema nesto saobracaja, ali se desi da naidje i manji bus, sto je mene zaobislo. Pogled na Boku je fantastican.
Inace, u subotu sam se dovezao do mora, preko Sozine. Lagana voznja, bez problema. Topola, most na Moravi, obilazak na Susici, sve bez zastoja, uz sporu voznju. Na nasoj granici oko 20min, na CG minut\dva. Bio sam na granici oko podneva. Malo smo se vukli za nekim sleperima pred PG. Umalo da nas unesreci svat/barjaktar iz kolone, negde po CG. U krivini, preko pune, GolfIII, sve sa barjaktarom koji visi kroz prozor, pretice svoju kolonu (verovatno je shvatio da treba da bude na celu iste).
Juce sam isao na Lovcen preko Cetinja i nova deonica PG-BD je za primer. I u BD je zavrsen kruzni, na silasku sa CT, prosirena magistrala...
Policiju skoro da video nisam, a nadam se da nisu ni oni mene
TapaT
Asfalt je dobar, put je uzan. Mozda malo siri od puta ka Ostrogu. 25 serpentina.
Mora se pazljivo voziti zbog mimoilazenja, jer se cesto ne vidi lepo dovoljno ispred, usled sitnih krivina i rastinja. Sreca u nesreci je da nema nesto saobracaja, ali se desi da naidje i manji bus, sto je mene zaobislo. Pogled na Boku je fantastican.
Inace, u subotu sam se dovezao do mora, preko Sozine. Lagana voznja, bez problema. Topola, most na Moravi, obilazak na Susici, sve bez zastoja, uz sporu voznju. Na nasoj granici oko 20min, na CG minut\dva. Bio sam na granici oko podneva. Malo smo se vukli za nekim sleperima pred PG. Umalo da nas unesreci svat/barjaktar iz kolone, negde po CG. U krivini, preko pune, GolfIII, sve sa barjaktarom koji visi kroz prozor, pretice svoju kolonu (verovatno je shvatio da treba da bude na celu iste).
Juce sam isao na Lovcen preko Cetinja i nova deonica PG-BD je za primer. I u BD je zavrsen kruzni, na silasku sa CT, prosirena magistrala...
Policiju skoro da video nisam, a nadam se da nisu ni oni mene

TapaT
Putevi odlični. Bar ovo što sam ja prošao za vikend.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Turiste u Crnoj Gori dočekuju bolji i bezbedniji putevi
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/turist ... vi/mytys6e

Top Gear u Crnoj Gori: Kao da je Bog spojio Karibe i veličanstvene Alpe
http://crna.gora.me/vijesti/ekonomija/t ... vene-alpe/
http://crna.gora.me/vijesti/ekonomija/t ... vene-alpe/
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ih, ko da mi ne znamo kakve ljepote imate 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Mora da su videli Plave Horizonte, čim im se pričinjavaju Karibi 
TT

TT
- passenger
Džabe kad su vozači najveći idioti.BAJKER napisao:Turiste u Crnoj Gori dočekuju bolji i bezbedniji putevi
To pretiče preko pune, ne poštuje kružni tok, pretiče kad je rizično, nabija se uz gepek, pretekne i ubaci se ispred pa moraš da nabadaš na kočnicu itd. Stvarno najveći debili koje sam video na ulici su u Crnoj Gori.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja bi to malo lepšim rečima rekao ali suština je ista. Pri čemu nisu svi takvi, većina vozi normalno ali tih par procenata vozi suicidno.