aboki napisao:Vratih se sinoć kući.
Skoknuo jedno jutro do Lidla na Kasandri, cekao 40 minuta da se oslobodi mesto. Punio se Tesla Y i Captur hybrid. Rumunu u Capturu se zaustavio punjac, jer je ogranicen na 1h, on uredno vratio. Kao ne zna engleski, ali ce jos 1h. Punio sam se 1h, do nekih 83%
Posle dva dana krenuli za Solun, imali smo nocenje. Grk koji je dosao do Lidla sa Volvom C40 mi rece da kod Leroy Merlina ima dz punjac, a on bas pored Jumboa. Kad mi tamo on ne radi. Obavili Jumbo i onda plan bio da odemo do Cosmosa. Kako se nije oslobodilo mesto dok smo bili, nadjoh punjac blizu smestaja i Bele kule, platih 24e DC punjac. Za to vreme setali i bili na veceri.
U cetvrtak krenuli, plan bio do Nisa, ali nismo imali smestaj, vec ako budu guzve na granicama mozda ranije da prenocimo. Mala zaspala pre granice i zbog toga nisam stao na Makpetrol, vec menjam plan da bude Veles. Vozio sam 100km/h, a ceoni vetar mi ubi domet, potrosnja bila 24kwh do Velesa. Za 2h se napunili, zena htela u Sinsay i otisli posle da rucamo. Preskacem Kumanovo, koje mi bilo u planu i menjam plan za naplatnu Presevo. Nov punjac od 40kw. Naravno, ne radi. Domet oko 140km, necu imati do Nisa i placam nesto vise od 10kwh na Pan Ledi pumpi u Brestovcu oko 500din. Nekih 10-ak minuta smo se punili, punjac im je od 120kw, ali moj prima 50kw na DC.
Stizemo u Nis u Delta planet, veceramo i nadjoh smestaj. Bili oko 1h, napunili se do 73%. Ujutru isto, damo dorucak i do 100%.
Naravno, stali u Galeriji u BG 2h, rucak i igraonica za malu.
Resetovao mi se opet bord u Nisu, ne znam zbog cega. Potrosnja od Nisa do BG-a mi je bila 18.2kwh isto 100km/h. Velika razlika u odnosu na istu voznju i 24kwh sa vetrom. Od BG-a do Kovilja sam isao 120km/h i bas se cuje kovitlanje u odnosu na 100km/h. Mislim da je zbog nosaca, na Scenicu su drugaciji i nije takva buka ni na 150 bila.
Trosak goriva za oko 1900km je 24e i 500din.
Generalno, ovaj auto nije za ovo namenjen, posebno ne sa krovnim koferom. Baterija od 77kwh i DC Punjenje od 120kw po meni lagano za ovakav put. Pod lagano mislim da se plati DC ili kod Naisa npr za dz. To je recimo neki ID3, ID4, ili Tesla 3 od "jeftinijih".
Meni trenutno zadovoljava primarne potrebe, jednom godisnje za ovo mogu uzeti i Rent a car.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk