Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Crna Gora kolima

Post od Ogi »

Od granice do Niksica ima mozda jedna zalutala rupa i to nista strasno varijanta. Okruzenje predivno. Od Savnika do magistrale za NK krivincuge, neko i to voli. :) Pravio Alvirko patrolu pre mesec i po dana, mozes da pogledas. Jedini problem je ogranicenje od max 60 na celoj duzini puta.

Taj deo kod Zabljaka je stvarno los, ja sam tu uleteo u brzini, valjda nisam gledao znak ako ga je i bilo, znaci tu su bukvalno do zemlje sve raskopali, prva druga i prodje se, ja sam stao da pitam gde da idem jer ne lici na put uopste, jedino sto pred kraj ne mogu da se mimoidju dva auta pa mi je ovaj sto me je cekao jebo majku jer sam isao kao po jajima.

Sale, kvalitet puta se meri u Ogijima, jedan Ogi, dva Ogija itd.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ogijeva lestvica užasa.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ogi je ipak prevelika velicina. Treba koristiti manje npr μOgi.
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

N_L napisao: A u sustini vecina auta su uvezena sa vev dosta km predjenih po zapadu pa eto odakle. Ne znam puno ljudi da su presli previse sa autom sem ako im posao ne zahtjeva da svakodnevno prelazi sa jednog kraja drzave na drugi, tako mi je neka Ruskinja nudila auto sa cini mi se oko 200k predjenih a staro 2-3 god, ko da je isla do Rusije svaki cas jebem li je
Prbi put cujem da se u CG uvoze automobili.. Legalno :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ogi napisao:
srdjanyo napisao:Ako se neko vraća /ide preko Severne Crne Gore (Jabuka-Žabljak-Šavnik-nikšić) neka opali koju fotku i prenese utiske o trenutnom stanju puta, radovima i mestima gde se ukopava policija.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Put je odlican i prelep za voznju, prosao pre mesec dana. A ovaj deo sto Igor kaze da je 2km nije vise od 700m. :D
Hvala,Ogi!

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

Meni je kad se izadje iz CG, ili ide ka njoj kako vec gledate, najgorio dio puta od granice do Prijepolja, vazda je bilo neko kamenje na putu, cesto i povece, nocu moze da se naleti. Pa put krivudav nepregledan a leti se tuda, to kad prodjem bolje se osjecam. No onda cekam radare kojih svaki drugi put ima heh.

Inace na izlaz iz Zabljaka prema Pljevljima kad idete ima jedna pravina i tu cesto zna bit radar, i nesto je malo ogranicenje jer je i dalje kao naseljeno, mislim i da ima prodavnica neka tu sa strane dje stoji.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Tu me cepnuo radar 2014. Prošle god.su isto bili tu.

t
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma super je CG majke mi, samo da je vlast druga, bilo koja, koliko cujem bukvalno ne mozes da prezivis ako nisi u stranci, nema posla... Cak me i startovala neka devojka u PG u jednom klubu, kao da se upoznamo ! Wooohooooo, i am alive !!! :navijamo: Imamo mi dosta rodbine dole, i ja i supruga.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Jel bilo veselo uvece kod kuce? :-)

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Sad ce Ogi da kupi coper i idemo, koja banka, koja zena :opustanje:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Tavi maramu na glavu i naocare bude Vlado Georgiev. :-)

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Išao sam dva puta iz Budve do Podgorice uveče oko 9. Prvi put u nedelju, kad se pola Podgorice vraćalo sa plaža. U koloni praktično sve vreme, ne vredi ni preticati, kad se potrefi da vidiš put par km dalje na nekom brdu vidiš da je sve "zmija". Sinoć totalno druga priča, skoro da smo bili sami na putu, tek tu i tamo sretneš nekog.
Inače taj put je dosta obnovljen, ponegde i proširen, dobar su posao uradili. Ona kritična raskrsnica kod Bečića gde je uvek bila gužva je zamenjena kružnim tokom, ali dosta složenim sa nekoliko razdvojenih ulaza i izlaza. Bolje je ali nije idealno. Kad ideš iz pravca Budve za oba pravca piše Podgorica!? Piše doduše ispod na jednom Cetinje a na drugom Petrovac ili Bar, ali to čitaš dok si u sred zajebanog kružnog toka. Jeste da možeš i preko Petrovca pa kroz tunel ali to nije primarni pravac, a i kad napišeš istu destinaciju za dva odvojena izlaza to ni malo ne pomaže vozačima. Pogotovo što je kružni tok neosvetljen, bar za sada. Ko ide preko Cetinja najbolje da što pre uhvati levu traku da se ne bi prestrojavao u sred kružnog toka. Alvirović će ih okrpiti kad bude radio patrolu.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Odlicno je sredjen obnovljeni put BD-PD, ima mnogo vise prosirenja nego ranije, asvalt je odlican...
Mislim da bi za CG bilo mnogo bolje da su umesto investicije za tih 40km auto puta, za iste pare sredili kompletnu putnu mrezu na isti nacin kao deonicu BD-PG.
Sa konstantnim prosirenjima po 3 trake, negde se ubace i 4, i naprave se brze ceste sto je za ovde sasvim dovoljno. Jos bi im ostalno novca da naprave prave zaobilaznice oko 4-5 bitnijih gradova.

Mala je CG, sa brzim cestama bi od bilo koje granice do bilo koje turisticke destinacije moglo da se stigne za 2:30h (i brze), i to sa prijatnom voznjom, bez kolona...
Nije kao AP ali bi sve bilo zavrseno za 3-4 godine i bila bi pokrivena cela drzava. Ovako cemo cekati 10 godina na 40km AP koji ce toj jednoj deonici znaciti dosta ali u globalu i ne toliko.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Imam jednu zamerku i za ovaj put i pogotovo za kanjon Morače. Na deonicama gde su tri trake u 90% slučajeva je dupla traka za uzbrdo, i to može da bude tako 10 kilometara. A u suprotnom smeru puna. A kad naiđeš na opterećen kamion on ide sporo nizbrdo koliko i uzbrdo. Bolje bi bilo da se te deonice sa tri trake podele pa da i jedan i drugi smer imaju prilike za preticanje. Ionako je dovoljno lupam kilometar duple trake da se raščisti kolona koja se vukla iza kamiona.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Nisam na to obratio paznju, iskreno kad vidim 3 trake a nema saobracaja iz suprotnog smera onda odmah obilazim i ne obracam paznju cija je srednja traka i da li je dupla puna. Tako da sa sistemom 3 trake jako brzi prolazim.

Uradjen je ogroman posao na putnoj mrezi u CG ali ima tu jos dosta posla.
Npr. sa Sozinom je dobijeno bas mnogo ali je potrebno prosiriti i put PG-Sozina da bi to imalo punog smisla.
Put od BK zaliva prema NK i Zabljaku pa do granice (inace pravac koji retko koristim), u par deonica je fantastican ali opet nije kompletiran celom deonicom da nudi istu kategoriju kvaliteta.
Prilazi TV aerodromu moraju biti sa 4 trake.
Spajanje BD - Becicic sa 4 trake bulevarom i onim kruznim tokom izmedju kod ukljucenja/iskljucenja za CT/PG je odradjeno fantasticno i bice veliko rasterecenje, ali sve dok se ne napravi prava obilaznica oko BD i dalje ce biti problema.
Sredjen je put preko Zavale iz BD prema TV ali malo ljudi je informisano i jednostavno ne znaju za taj pravac pa se i dalje stvaraju kolone kada se ljudi vracaju sa Jaza u BD posle kupanja.....
Kotor vec ima ozbiljan problem koji je tesko i resiti...
Vec sam pisao da bi pre voleo da su radili rekonstrukcije i prosirivanja nego novi AP.

Ali dobro, uradjeno je bas mnogo i konstantno se radi punom parom tako da ne treba biti nezadovoljan - naprotiv.
Odgovori