Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Crna Gora kolima

Post od goblin »

Ko brani? Pisem ti kakvo je realno stanje od juce kad sam tamo bio.

Ko spori da je su tamo siptari vecinsko stanovnistvo? Procitaj jos jednom moj post, upravo to sam i napisao.

Ali isto tapo je realnost da se radi o ogromnoj povrsini gde ima zakupaca/kampova/punktova (kako ko zove) gde nema sanse da ces cuti siptarski i videti natpis na siptarskom, gde ces videti iskljucivo SRB i CG table, gde se prica ili srpski ili engleski, gde je atmosfera fenomenalna...
Tako da svako moze naci svoj kutak gde ce se osecati prijatno to garantujem 101% posto je ambijent stvarno vrhunski.

A isto tako promenilo se to da su sada vlasnici svega sto vredi uglavnom crnogorci.
Poslednja izmena od goblin u 15 Jul 2016, 20:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Imas ih i u PG, tamo se nagledah vise albanskih tablica nego u PR dok sam ziveo :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

goblin napisao:A isto tako promenilo se to da su sada vlasnici svega sto vredi uglavnom crnogorci.
Mislis milogorci ili Srbi iz Crne Gore ? :) Mada ja ipak mislim da sve sto vrede poseduju Rusi i ostali stranci.
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

A opet u Srbiji ima mnoooogo vise Alabanaca sto zive pa se niko odje ne buni :P
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

@ogi
Pravoslavci ako ti je tako lakse.

A za Ruse si u jako velikoj zabludi, ne poseduju apsolutno nista tako veliko i znacajno kao sto neupucena vecina misli ;-)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

grujicd napisao:Taj prelaz prema Pljevljima ima više kućica, ali put do Podgorice traje duže oko sat nego kad se ide kroz kanjon. Ne verujem da je neka gužva u sred noći.
Ima samo jedna kućica na na CG strani na Jabuci.
Juče popodne za izlaz iz CG nije bilo nikog, a za ulaz 10-ak automobila.

Ako se ide tim putem ide se do Đurđevića Tare i odmah posle mosta levo se vraća na standardnu rutu ka PG. Ne znam koliko je duže i kakav je taj deo puta.

Generalno putevi u CG su izmislili asfalt za Srbiju.

Poslednja info za one koji idu preko Žabljaka je da je asfaltirana ona deonica koja je bila u radu na izlazu ka Šavniku.

Ko može da podnese deonicu BG-Ljig neka izbegava put preko Topole. Od Topole do Rudnika su radovi i put je trenutno sužen. Proširuju obe trake po metar, al su genijalci razvalili sve i napravili 30km gradilišta umesto da rade parcijalno.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Neka rade kako hoce, samo da srede ta klizista. Primarno se rade odvodi za vodu, zbog klizista, a sto prosire, samo je plus.

Ja sam tuda isao u nedelju, zajedno za najduzom kolonom automobila koju sam ikada tuda video (racunajuci i period kada je put bio relativno OK, jer su svi krenulli da zaobidju Stepojevac nedeljom). Peglalo se dosta brzo, iako je bilo saobracaja i u suprotnom smeru, ali nije bilo radova u toku (valjda nedeljom odmaraju).

Inace, rosle godine na Jabuci je zveknuo grom u CG granicni punkt. Kako je samo utekao ovaj iz kucice. Najbrzi crnogorac ikada. Ma, Koperfild bi mu pozavideo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

CG strana na Jabuci je smejurija. Posadili su kućicu na razdelnu liniju i sagradili sastrane jednu baraku. Naša strana je ozbiljan granični prelaz u poređenju sa njihovim.
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Aha, a uporedi onda CG stranu i Srpsku u Dobrakovo/Brodarevo. Ova na Jabuci makar lici na nesto :p
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Nisam prešao nikad tuda. Uvek idem preko Jabuke.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nasa strana Gostun/Dobrakovo je kontejner (sa klimom). Kada se prodje rampa, cesto je problem proci dalje, jer su u smeru ka SRB kamioni, a u suprotnom automobili, koji dolaze iz CG, pa se tesko mimoici. CG strana je civilizovana, sa vise prolaza, uredjenim parkingom itd.
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Slika
Svaki put me nasmije kad pridjem ovome, a mimoic kamione to je tek zabava. Bas mi je nejjasno sto je bolji prelaz na Jabuku umjesto ovaj koji mislim da je intezivniji
N_L
Reactions:

Post od N_L »

Inace, BG - PG, preko Ljiga pa Cacka i kroz kanjon, oko 8 sati. Prosjecna brzina 60, jos sam vozio na rezervnu i trudio se da ne prelazim 80-100 i imao 3-4 torbe, kompjuter i sl. Nije lose, potrosnja 4.8 (po BGu 7-9 zna bit, 2012 C180 CDI mercedes). Cudi me oko Zlatibora ono da jos nijesu zavrsili i bjese li prije Cacka ili Pozege dje se radi most i jos ponesto al dobro. Na Srpskoj granicu sam cekao nekih 45 min.
Policije samo po jedna patrola i u SRB i CG vidjeh, krenuo oko 10 ipo uvece doduse.
Sad da se proda srecno auto pa da se uzme nesto bolje, E klasa mi je bila milija od ove C dosta, i da ugradim jammere jer koliko se kontrolisem sporo da idem je nezdravo :D
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Bio za vikend na 3 dana. Utisak pa mnogo nas ne vole, do pre 6 god nikad nisam imao ni najmanji problem.
Drugi utisak sezona propala, HN skoro prazan. Kroz Budvu prosli ima ljudi ali ne bih rekao da je full. Jaz isto delovao sa puta poluprazan.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Odgovori