Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Dusan »

Paja napisao:Momenat koji ne vidiš je da se bar 90% vlasnika IP-a polomi da te ubedi da je on apsolutno najboji, čak i kad ih niko ne pita. To radite npr ovde DW i ti svaki put kad vam Laki baci kosku za razliku od Miloša za koga nisam znao da nosi IP do pre mesec dana kad smo sedeli za istim stolom pa sam video.
Evo sada pokušavaš da nam objasniš da je sasvim normalno da se čeka u redovima.

Za razliku od većine IP srećnih vlasnika, nas koji to nismo uglavnom zabole šta drugi misle o našim telefonima. Trenutno nosim Samsung, pre toga je bio Sony, pre toga more Nokia i po neki Sony i ko zna šta će biti sledeće. Najiskrenije me zabole ko šta misli. Svaki od tih telefona je u datom trenutku meni vršio posao.

Ako me neko pita za mišljenje kakav je S5 rećiću mu i tu je kraj. Ako neko krene da ga pljuje, ne pada mi na pamet da ga branim. Nemam akcije u Samsungu i što se mene tiče može i da propadne.
Ovo je forum i normalno je da se iznose misljenja kako o automobilima tako i u ovom slucaju o telefonima.

Nigde ne ubedjujem da je cekanje normalno, samo sam objasnio sta se desava sa tim telefonima i zasto se ceka.

Ovde se ne radi o tome sta taj neko misli o nekom telefonu, vec o tome sto lik generalizuje i bez potrebe vredja ljude nazivajuci ih snobovima i ostalim imenima.

Pokusao sam da pojasnim i tebi i ostalima da su pojmovi ajfon i snobizam povezani jedino u Srbiji i zemljama drugog ili treceg sveta.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Čitava priča postaje subjektivna kada neko od sagovornika poseduje telefon o kojem se raspravlja. Kao DW kada se pomene Opel.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dusan napisao:Ovde se ne radi o tome sta taj neko misli o nekom telefonu, vec o tome sto lik generalizuje i bez potrebe vredja ljude nazivajuci ih snobovima i ostalim imenima.

Pokusao sam da pojasnim i tebi i ostalima da su pojmovi ajfon i snobizam povezani jedino u Srbiji i zemljama drugog ili treceg sveta.
Čovek je rekao "svaka čast normalnim vlasnicima IP......" a ti si se uvatio snob opulacije. Upravo je tu razlika između tebe i mene. Ja bih se pronašao u normalnima, a tebe svrbi taj snobizam i ostalo. To je ono to pokušavam da ti objasnim.

I ne, nije povezan samo u zemljama trećeg sveta. Redovi prvo nastaju u Americi i ne možeš me ubediti da svi ti aparati ode u Rusiju ili Kinu. Gro toga ostaje malim napaljenima Amerikancima koji iz svog snobizma moraju da ga imaju prvog dana.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Slika i prilika potrošačkog društva, kada materijalno nešto želiš iz bilo koje druge pobude sem one - da ti je stvarno to nešto i potrebno, a pogotovo sad i odmah, a ne kroz 5 dana recimo.

Šopholičarski praznoglavi ziloti, to polako postaje čovečanstvo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

hype postoji svuda al kod nas je em skuplji nego u USA em smo sirotinja pa je onda neminovno da se ubaci i taj deo o snobizmu. U americi većina koja želi može da ima ajfon i to je razlika.

To što neko želi da ima ajfon pre svih ga čini mnogim stvarima al ne vidim kako se snob uklapa u tu priču.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

@Paja, evo sta je covek napisao:
ali template prosečnog iSnob korisnika je:
skupo-još skuplje-koristim superioran telefon-android kinesko sranje plastikaner (pritom ne znajući da je 90% delova od Apple od azijskih kompanija pa i samog samsunga, LG i sl) - iznad ostalih sam jer pobogu imam Apple
Ali na kraju krajeva nije ni vazno. Pokusao sam da objasnim da u zemljama gde je iphone pristupacan, niko ne smatra da je prosecan vlasnik ajfona snob, ali zato u zemljama gde nije je pored toga sto je uredjaj precenjeno gowno, vlasnik je iskopleksirani snob. Klasicna prica posto je meni manje pristupacno sad cu da pljujem. Ko hoce shvatice ko nece, jbg.

Cekanje u redovima ne treba mesati sa ovom temom. Jer prvo broj ljudi koji ceka u odnosu na broj prodatih telefona je mizeran, drugo na pocetku su cekali geekovi i entuzijasti a danas je sve pretvoreno u crno trziste, kao sto mozes da pogeldas ovde, (95% su kinezi i ostali koji cekaju da proslede da prodaju dalje)

https://www.youtube.com/watch?v=Ef_BznBwktw
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja nisam video da se negde televizijski prenosi prodaja prvog Sonyja ili Samsunga, vec samo Iphonea.

Mozes ti to da priznas ili ne, ali vecina vlasnika Iphonea su isti kupili kao statusni simbol i to ne samo kod nas i na tim siromasnijim trzistima.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Nema sta ja da priznam ili ne, ja sam isto tako kao i ti razmisljao dok nisam poceo da zivim u drugoj drzavi i video da nije bas tako kako sam ja tada dozvljavao.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Brate, zivis u gradu gde srba ima vise nego u Novom Sadu.

Drugo, ja ti kazem sta mi pricaju ljudi koji zive u inostranstvu po 20,30 godina, u Nemackoj, Svici, Americi...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dusan napisao:@Paja, evo sta je covek napisao:
ali template prosečnog iSnob korisnika je:
skupo-još skuplje-koristim superioran telefon-android kinesko sranje plastikaner (pritom ne znajući da je 90% delova od Apple od azijskih kompanija pa i samog samsunga, LG i sl) - iznad ostalih sam jer pobogu imam Apple
Slobodno citiraj celu misao
Ono što me posebno iritira kod iŠtagod je neverovatna arogantnost korisnika. Svaka čast normalnim korisnicima, ali template prosečnog iSnob korisnika je:
Dakle lepo je rekao da ima i normalnih vlasnika. Pitanje je što se nisi prepoznao među njima, već ti smeta kvalifikacija da su mnogi snobovi?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Dusane, shvati da taj nenadjebivo kul sastav Paja-Rakhil-bezanija ne moze da se ubedi u suprotno koja god da je rasprava u pitanju.

Ja nikada, kao sto Paja kaze, nisam ubedjivao nekoga da je iP najbolji telefon vec sam samo pisao ono kako jeste, tacnije da li ima ili nema neku opciju itd. Ali covek to ne vidi vec sklapa pricu u sopstvenoj masti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Rekao je prosečan korisnik.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

@Heroj, mozes da slusas price ljudi, a mozes i sam da zakljucis na osnovu kupovne moci ljudi i cena telefona da li tako neka stvar moze uopste da bude snobizam. Ja ti iz prve ruke kazem da ne moze.

@Paja, Umesto toga sto meni pricas da se prepoznajem u nekoj od tih grupa, trebalo bi da pricas coveku da ne vrsi generalizaciju, ali ocigledno da zastpuas isti stav pa ti to ne smeta. :)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Oce neko kupi Z3?

Sent from my Sony device
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions: