2016 Mercedes-Benz GLE

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
NidzaV8
Banned
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2013, 09:50

Re: 2016 Mercedes-Benz GLE

Post od NidzaV8 »

Evo danas sam pogledao na konfigu ,to je to . Mozda se sa ovom plocicom bolje vidi i preglednije je . Ne mogu da kazem jer to nisam nikad koristio . Konstruktorsko resenje je takvo mozda itd. Meni licno ne smeta ovo . Laki tebi se verovatno ne svidja ovo brdo ispod plocice i bzv izgleda . Ovako napamet mislim da se to i nevidi u voznji i ne ometa . Verovatno na nekim personalizovanim forumima moze da se dobije odgovor precizniji .Inace pogledao sam i za gle coupe nisu cak ni ponudili u konfigu za sada .
Secam se ranije je bilo na nekom forumu da posaljes mail nekom iz merca verovatno inzenjerima ,mehanicarima i sl. i da dobijes odgovor ali se to naplacivalo tipa 5-10 eura .
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ne razumem zasto nisu mogli da implementiraju resenje iz C klase :(

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

NidzaV8 napisao:Evo danas sam pogledao na konfigu ,to je to . Mozda se sa ovom plocicom bolje vidi i preglednije je . Ne mogu da kazem jer to nisam nikad koristio . Konstruktorsko resenje je takvo mozda itd. Meni licno ne smeta ovo . Laki tebi se verovatno ne svidja ovo brdo ispod plocice i bzv izgleda . Ovako napamet mislim da se to i nevidi u voznji i ne ometa . Verovatno na nekim personalizovanim forumima moze da se dobije odgovor precizniji .Inace pogledao sam i za gle coupe nisu cak ni ponudili u konfigu za sada .
Secam se ranije je bilo na nekom forumu da posaljes mail nekom iz merca verovatno inzenjerima ,mehanicarima i sl. i da dobijes odgovor ali se to naplacivalo tipa 5-10 eura .

Nije nikako preglednije, video sam kako izgleda ta igracka sa plocicom a u mom autu imam pravi HUD, nema to veze jedno sa drugim. Ovo je cisto prinudno resenje, da kazu da i oni imaju tako nesto.

Jednostavno je verovatno razlog sto stvarno moraju da ga planiraju kada od nule prave auto jer HUD ide jako duboko u armaturu i ako nije od pocetka ostavljen prostor za to onda bi verovatno bilo neophodno izmestati gomilu elemenata kao npr letvu volana, ventilaciju i sl...

S i C su od nule pravljeni pa imaju pravi HUD, imace ga verujem i svaki sledeci potpuno novi Merc.

Jos da se i Porsche smiluje i pocne da nudi HUD. Jaguar je takodje poceo sa novim modelima.
Korisnikov avatar
NidzaV8
Banned
Reactions:
Pridružio se: 17 Okt 2013, 09:50

Post od NidzaV8 »

Drugi pasus koni si napisao otprilike to je to . Mada ja nisam nikad nesto trzao puno na taj hud verovwtno zato sto nisam nikad probao pa nemam predstavu da li olaksava ili ne i koliko je uopste potreban.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zavisi i gde zivis i kako vozis.
Meni u Ch gde stalno moras da gledas brzinu i posto stalno koristim navigaciju je jaaaako koristan. Kada npr vozim po NS gde mi nije ni bitno da li idem 50 ili 60 i gde znam gde idem ga i ne gledam.
Ali generalno kad ga jednom probas, malo koristis i naviknes se, nema nazad. Pratiti navigaciju na njemu je apsolutno fenomenalno.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Milos napisao:Ne razumem zasto nisu mogli da implementiraju resenje iz C klase :(

Slika
"Sečenje" table bi zahtevalo još dosta novca.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Laki021 napisao:Zavisi i gde zivis i kako vozis.
Meni u Ch gde stalno moras da gledas brzinu i posto stalno koristim navigaciju je jaaaako koristan. Kada npr vozim po NS gde mi nije ni bitno da li idem 50 ili 60 i gde znam gde idem ga i ne gledam.
Ali generalno kad ga jednom probas, malo koristis i naviknes se, nema nazad. Pratiti navigaciju na njemu je apsolutno fenomenalno.
Sve si rekao.
Bez navigacije nema nikakvog smisla. A u Srbiji navigacija ne treba.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa treba koliko i bilo gde drugde :)
Ja je bas dosta koristim.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Slabo se vozim po vukojebinama :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Verovatno onda znas sve ulice napamet u NSu ili BGu :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

U NSu znam sve sto mi treba, a uglavnom isto vazi i za BG (za retke delove koje posecujem).
Ako mi i zatreba dva puta godisnje imam iGo na mobilnom.

Sigurno mi ne treba ni blizu toliko da bih dao celih 3000 evra za navigaciju i jos 1000 evra za HUD ;)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa dobro, onda si ti neko ko ne svrlja mnogo. Ja samo kevu sto sam kupio poslednjih mesec dana, koristio sam 5 puta navi, a van toga jos jedno 5 puta.

Isto tako imas iGO i van Srbije, ne vidim razliku.
Koza, boja i felne su nesto sto apsolutno nema upotrebnu vrednost, pa ces rado dati pare za iste :)

A Mercedes recimo ima tu pro navi, to jest command aps, a ima i na obicnom pleyeru i malom ekranu, Becker navigaciju, a mislim da kosta oko 500, 600e.

https://youtu.be/vRaJPZ6IJeo

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ma ja predjem 10k km godisnje - iz toga ti je sve jasno :mrgreen:

Nema mi smisla navigacija bez velikog lepog ekrana i HUD-a, a to kao sto sam rekao za BMW kosta tricavih 4k evra (a vredi 500 max).
Mali ekran imam i na mobilnom i uz nosac radi savrseno kada zatreba, a ne kosta bas nista.

Da prelazim neke velike kilometraze po tudjini :) imalo bi smisla, ali opet nema trika da bih dao 4k evra za to.

p.s. Utisak mi je cisto subjektivan iliti gledam iz svog ugla.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne brini, i meni je to poslednja stavka u opremi kada sklapam imaginarni auto :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Stvarno lepo izgleda, ali preterase ga sa cenom.
Odgovori