Vesti iz auto-industrije

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Vesti iz domaće i svetske auto-industrije

Post od perfiko »

Saopšte jedno, a "izduvaju" drugo:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=718392
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa dobro,to smo svi znali :)
Mislim,sam podatak da M5 ili E63 AMG trose 7.5l na otvorenom i 14l u gradu su smesni...
Dodas 30% na te cifre,pa dobijes nesto sto mozda nekada i uspes da postignes,ako si bas PS vozac...
A 2l goriva razlike su na 30.000km godisnje, malo manje od 900e vise samo za gorivo,a toliko realno lazu za neke normalne,civilne modele...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Ne bih da branim proizvodjaca,ali jako je tesko prilikom proizvodnje dati precizne podatke koji tek prilikom eksploatacije trebaju da se pokazu u praksi.Tu utice mnogo faktora,pocev od kvaliteta goriva koji se sipa u auto,nacina odrzavanja,stila voznje ... sve su to faktori koji se menjaju od automobila do modela (doduse ne toliko znatno,ali ipak se menjaju).Pogotovo je nezahvalno davati takve informacije kod modela kao sto M,AMG,S,RS i slicni. :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

I potrošnja i emisija se valjda dobijaju tačno određenim procedurama, a ne kako svaki proizvođač zamisli da treba. I šta sad da radi jedan BMW ako propisi kažu da se meri npr. pri konstantnih 50km/h a M3 niko tako neće voziti?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

2013 International Engine of the Year

International Engine of the Year

Ford 999cc three-cylinder turbo

Best New Engine

Volkswagen 1.4-liter turbo

Best Green Engine

Fiat 875cc two-cylinder turbo CNG

Best Performance Engine

Ferrari 6.3-liter V12

Sub 1.0-liter

Ford 999cc three-cylinder turbo

1.0-liter to 1.4-liter

Volkswagen 1.4-liter TSI Twincharger

2.0 to 2.5-liter

BMW 2.0-liter twin-turbo four cylinder

2.5- to 3.0-liter

Porsche 2.7-liter DI

3.0-liter to 4.0-liter

McLaren 3.8-liter V8

Above 4.0-liter

Ferrari 6.3-liter V12
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

I da, nakon meseci čekanja, Opel Insignia FL.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Koliko sam se puta pitao kada ce FL ovog auta, cak sam pomislio i da ga nece biti :mrgreen:
Po meni, odradjen je dobar posao kako u enterijeru tako i kada je eksterijer u pitanju... Izmjena ima bas dosta ali nisam nasao detalje koji mi se ne svidjaju, redizajnirana je centralna konzola, sada su tu nove komande klime i mislim da nema vise prostora kritikama koje su se ranije mogle cuti...
Eksterijer je fino odradjen, novi farovi podsjecaju na stare ali se vidi razlika, stopovi su mi puno bolje odradjeni, sve u svemu pozitivni utisci...

Mislim da bi sada radije imao Insigniu nego tek kada je izasla jer mi se ovaj model jos vise svidja...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

i boja i felne sa karavana su novi, vrhunski je izgledala sad je jos bolja... :doubleup:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Odlicna je :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Odlican FL :bravo:

Jedino mi je centralna konzola malo njah, izgleda kao made in PRC, bar ovako sa slike...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

malo i o motorizaciji ovih slicica gore^^^

Opel je pripremio i restilizovanu verziju Insignije, modela koja se na tržištu nalazi još od 2008. godine (od kada je prodato oko 580.000 primeraka).

Od tada je Opel paletu motora ovog modela (koji je inače izabran i za Evropski auto godine 2009) proširio sa nekoliko novih agregata, a među njima i novim 2,0 litarskim BiTurbo dizelašem sa 143 kW/195KS. Ipak, vreme je i za veće izmene pa će tako u septembru ove godine na Salonu automobila u Frankfurtu zvaničnu premijeru ima i restilizovana Insignia.

Restilizovana Insignia je pre svega dobila izmenjeni prednji deo, što podrazumeva doteranu masku, svetla, branik i svetla za naglu. Takođe, doterana su i zadnja svetla i zadnji branik, a osvežena je i unutrašnjost (novi volan, manje tastera na centralnoj konzoli, kvalitetniji materijali, novi opcioni infotainment sistem sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir...).

Za obnovljenu Insigniu je predviđena paleta benzinskih i dizel motora sa rasponom snage od 81 kW/110KS do 239 kW/325KS, a i nudiće se i verzija sa pogonom na TNG (Insignia 1.4 LPG sa 103 kW/140KS i 200 Nm).

Ponuda motora obuhvata i novi 2.0 CDTI dizelaš u verzijama sa 88 kW/120KS / 320 Nm i 103 kW/140KS / 370 Nm čija potrošnja goriva iznosi 3,7 l/100 km, a emisija CO2 samo 99 grama po km. Pažnju i dalje privlači 2.0 BiTurbo CDTI dizel agregat sa 143 kW/195KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Kupcima će se između ostalog nuditi i 1.6 SIDI Turbo (SIDI = Spark Ignition Direct Injection) benzinski motor sa 125 kW/170KS i 260 Nm (280 Nm sa overboostom), dok 2.0 SIDI Turbo sa 184 kW/250KS može da se dobije i sa pogonom na sva četiri točka.

U zavisnosti od motora, Insignia facelift će moći da se dobije sa manuelnim šestostepenim menjačem sa start/stop sistemom ili šestostepenim automatikom.

Isporuje obnovljene Insignije kupcima će početi u oktobru, a cene u Nemačkoj startuju od 24.325 evra.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Slika
Slika

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Osveženi Suzuki Swift. Da, i on je dobio DRL.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ivana Maksimović, olimpijska vicešampionka iz streljaštva, svečano otkrila najnoviji model, FIAT 500L Trekking, a otvaranju letnje sezone prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti. Tematski vikendi do kraja leta, veliki broj aktivnosti, promocija automobila, VIP korner, sportisti, poznate ličnosti obeležiće letnju sezonu na otvorenim bazenima Sportsko rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“. Leto na Galetu trajaće do kraja avgusta, a posle FIAT 500L Trekking modela, posetioci će u julu moći da se upoznaju sa Jeep-om, dok će avgust obeležiti Alfa Romeo.

Slika
Slika

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 045&type=3
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »