Sport
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Sport
@DW,
Isto sam komentarisao i kada su crni bili ti koji su prednjacili. Ovakav Rotorov maliciozni komentar je bio nicim izazvan i samo pokazuje koliko su pojedinci zaslepljeni. Ja nemam problem da priznam zasluzen poraz. Zemun nas je danas razvalio. Bili smo jako smesni, dok nas je cz (po ko zna koji put) bezocno pokrala. A to radi(te) gotovo svakom klubu u Srbiji i samo vam je bitno da naglasite kako je onaj drugi (od dva zla) vise krao. Obzirom da si i sam bio sportista (mada bi to trebala biti zivotna spoznaja) trebao bi biti svestan da nije poenta varati/krasti, vec sportskom borbom doci do rezultata. A vi to ne vidite ili se pravite da ne vidite...
Isto sam komentarisao i kada su crni bili ti koji su prednjacili. Ovakav Rotorov maliciozni komentar je bio nicim izazvan i samo pokazuje koliko su pojedinci zaslepljeni. Ja nemam problem da priznam zasluzen poraz. Zemun nas je danas razvalio. Bili smo jako smesni, dok nas je cz (po ko zna koji put) bezocno pokrala. A to radi(te) gotovo svakom klubu u Srbiji i samo vam je bitno da naglasite kako je onaj drugi (od dva zla) vise krao. Obzirom da si i sam bio sportista (mada bi to trebala biti zivotna spoznaja) trebao bi biti svestan da nije poenta varati/krasti, vec sportskom borbom doci do rezultata. A vi to ne vidite ili se pravite da ne vidite...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Vec duze vreme slabo pratim sport pogotovo domaci. I totalno cu ovim pitanjem otici u off i u politiku jer nije sportsko pitanje pa obrisite post ako je problem.
Nikad mi nije bilo jasno jos od '90 tih. Kako je moguce da neki navijaci koji su cetnicke ili monarhistike orijentacije prate i podrzavaju klubove (crvena zvezda i partizan) koji su simbolikom i poreklom 101% komunisticki i socijalisticko jugoslovenski. Dovoljno je pogledati sama imena. Pa ni rusi nisu imali klub naziva "crvena zvezda".
Ako moze neko pojasnjenje cele price. Bas me zanima. Meni sve to deluje potpuno debilno i bez ikakvog smisla.
Otprilike rad kad bi se neki lojalni kraljev oficir uzbudjivao na tita ili kardelja.
Nikad mi nije bilo jasno jos od '90 tih. Kako je moguce da neki navijaci koji su cetnicke ili monarhistike orijentacije prate i podrzavaju klubove (crvena zvezda i partizan) koji su simbolikom i poreklom 101% komunisticki i socijalisticko jugoslovenski. Dovoljno je pogledati sama imena. Pa ni rusi nisu imali klub naziva "crvena zvezda".
Ako moze neko pojasnjenje cele price. Bas me zanima. Meni sve to deluje potpuno debilno i bez ikakvog smisla.
Otprilike rad kad bi se neki lojalni kraljev oficir uzbudjivao na tita ili kardelja.
Poslednja izmena od Darko u 19 Mar 2018, 00:12, izmenjeno 1 put ukupno.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Bilo ih je i neki su imali pokusaj da se predstave kao naslednici jednog. Poprilicno ozbiljno su pristupili tom poduhvatu. To se podudara sa lavinom slicnih pokusaja, pogotovo nakon buve da UEFA (ili FIFA, ne secam se) daju milion za stogodisnjicu kluba. OFK je naprasno postao BSK, Javor za godinu osnivanja uzeo datum kada se prva lopta zakotrljala u Ivanjici
, Hajduk iz Kule je imao slican besmislen pokusaj... Kao sto rekoh, zemlja smo apsurda u svemu, pa i u ovakvim stvarima...
Sto se tice osnivanja novih klubova, to bas i ne bi islo lagano. Odnosno, mogli bi se osnovati, postizati uspehe, ali ne vidim da bi mogli pridobiti neku ozbiljniju podrsku. Sto je i ok. Ne menja se navijacka pripadnost tek tako. Pardon, nije se menjala, dok nije postala unosna...

Sto se tice osnivanja novih klubova, to bas i ne bi islo lagano. Odnosno, mogli bi se osnovati, postizati uspehe, ali ne vidim da bi mogli pridobiti neku ozbiljniju podrsku. Sto je i ok. Ne menja se navijacka pripadnost tek tako. Pardon, nije se menjala, dok nije postala unosna...

- Darko
Zanimljivo je da su brojne predratne politicke stranke ponovo pokrenute u srbiji pod starim imenima.
A na primer klubovi nisu. Znam da su postojali bsk, dusan silni, jugoslavija..itd, itd.
Ali u pravu si, ne dobija se podrska navijaca tek tako ni iz cega nekim osnivanjem, iako nije tako bilo sa klubovima nastalim 1945 god. Oni su odmah postali veciti.
Pitam ovo jer se secam komentara nekih likova iz jedne druge republike. Kad su rekli: koji su oni srbi mega ludaci, nose slike cica draze, transparente na cirilici a navijaju za crvenu zvezdu
A na primer klubovi nisu. Znam da su postojali bsk, dusan silni, jugoslavija..itd, itd.
Ali u pravu si, ne dobija se podrska navijaca tek tako ni iz cega nekim osnivanjem, iako nije tako bilo sa klubovima nastalim 1945 god. Oni su odmah postali veciti.
Pitam ovo jer se secam komentara nekih likova iz jedne druge republike. Kad su rekli: koji su oni srbi mega ludaci, nose slike cica draze, transparente na cirilici a navijaju za crvenu zvezdu

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Jel su to oni iz komšiluka što su menjali ime u Hašk Građanski ili oni što tvrde da je reč Hajduk Češko-mađarskog porekla i da nema veze sa Srbijom? Većina klubova u SFRJ je imala petokraku. Neki su je skinuli, neki joj promenili bojuDarko napisao: 19 Mar 2018, 00:56 Kad su rekli: koji su oni srbi mega ludaci, nose slike cica draze, transparente na cirilici a navijaju za crvenu zvezdu![]()

Bilo je neke priče o promeni imena i svega toga ali niko to nije uradio a svi pokušaji u regionu su propali ili nisu ni razmatrani.Darko napisao: 19 Mar 2018, 00:24 Interesantno je i to kako srbija u postsocijalizmu nije uspela da iznedri nikakav klub\klubove sa nacionalnom simbolikom. Koliko se secam bilo ih je pre 2 svetskog rata.
Forsiranje Draže i te priče je više kontra i nerviranje druge strane.
Juče Mačva za poluvreme napravila 28 puta faul i polomila jednom igraču nogu. Drugi igrač Zvezde kome je ove sezone polomljena noga.

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- samo polako
Nije u redu ni ovo tvoje pisanje. Tvrdnja da Zvezda i Partizan stalno kradu.DukeNS napisao: 18 Mar 2018, 23:40 Isto sam komentarisao i kada su crni bili ti koji su prednjacili. Ovakav Rotorov maliciozni komentar je bio nicim izazvan i samo pokazuje koliko su pojedinci zaslepljeni. Ja nemam problem da priznam zasluzen poraz. Zemun nas je danas razvalio. Bili smo jako smesni, dok nas je cz (po ko zna koji put) bezocno pokrala. A to radi(te) gotovo svakom klubu u Srbiji i samo vam je bitno da naglasite kako je onaj drugi (od dva zla) vise krao. Obzirom da si i sam bio sportista (mada bi to trebala biti zivotna spoznaja) trebao bi biti svestan da nije poenta varati/krasti, vec sportskom borbom doci do rezultata. A vi to ne vidite ili se pravite da ne vidite...
Greške se dešavaju (Arsenal: Milan) ali tvrditi da se to stalno dešava je neozbiljno.
Biće da od krađe ne vidiš realnost.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Darko
Nisi naveo ni jedan argument.
Nije bitno sta neki drugi kazu nego sta mi kazemo.
I dalje mi je apsurdno povezivati naziv crvena zvezda ili partizan sa srpstvom na koji se
navijaci ta dva kluba toliko loze. Totalno suprotni polovi.
A to forsiranje draze i slicnih stvari mi je tek za podsmeh, pa sto se ne forsiraju
komunisticki rukovodioci koji su osnovali klubove i doveli ih do tolikog uspeha na
domacoj i medjunarodnoj sceni.
Nije bitno sta neki drugi kazu nego sta mi kazemo.
I dalje mi je apsurdno povezivati naziv crvena zvezda ili partizan sa srpstvom na koji se
navijaci ta dva kluba toliko loze. Totalno suprotni polovi.
A to forsiranje draze i slicnih stvari mi je tek za podsmeh, pa sto se ne forsiraju
komunisticki rukovodioci koji su osnovali klubove i doveli ih do tolikog uspeha na
domacoj i medjunarodnoj sceni.
- samo polako
Ne znam koliko imaš godina ali bi po komentaru rekao da nisi baš imao dodira sa starom nam državom i bivšim republikama.
Otud i nerazmevanje.
Ja sam sa Crvenom zvezdom doživeo ono što mnogi nikada neće.
I neću to da menjam niti mi pada na pamet da nekome dokazujem da li sam više ili manje Srbin zbog toga.
Osnivači jesu bili komunisti ali je kasnije priča otišla u sasvim drugom pravcu.
Ime i boja kluba se ne menjaju, to je identitet. To ili razumeš ili ne.
Otud i nerazmevanje.
Ja sam sa Crvenom zvezdom doživeo ono što mnogi nikada neće.
I neću to da menjam niti mi pada na pamet da nekome dokazujem da li sam više ili manje Srbin zbog toga.
Osnivači jesu bili komunisti ali je kasnije priča otišla u sasvim drugom pravcu.
Ime i boja kluba se ne menjaju, to je identitet. To ili razumeš ili ne.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Pa ako se promeni citava ideologija i smisao postojanja kluba, zasto je od jednom toliki problem da se promeni ime?
To ne da je apsurd nego je smejurija, ali savrseno oslikava kolektivnu (ne)svest nacije. Iz ovakvih situacija i potice ona hiljadu puta prezvakana novinarska izreka da stanje u fudbalu najbolje oslikava stanje u drzavi.
To ne da je apsurd nego je smejurija, ali savrseno oslikava kolektivnu (ne)svest nacije. Iz ovakvih situacija i potice ona hiljadu puta prezvakana novinarska izreka da stanje u fudbalu najbolje oslikava stanje u drzavi.
Još od '80ih sam pristalica verzije da se iz naziva C.Z. samo odstrani pridev, a petokraka sa grba promeni boju u neku neutralnu (belu/zlatnu/srebrnu)
Mislio sam da bi tim potezom celo sportsko društvo dobilo neku građansku crtu i promenilo poimanje navijanja za ,,Zvezdu''.
Međutim, posle Barija je sve otišlo na suprotnu stranu od građanskog...
Mislio sam da bi tim potezom celo sportsko društvo dobilo neku građansku crtu i promenilo poimanje navijanja za ,,Zvezdu''.
Međutim, posle Barija je sve otišlo na suprotnu stranu od građanskog...
- samo polako
Sreća pa se ne pitate .
Od navijača koje sam sretao po Evropi samo je ekstremnim desničarima smetalo ime i samo su oni identifikovali CZ sa komunizmom.
Svi ostali su se sećali slavnih igrača, niko nije pomenuo ideologiju niti išta slično.

Od navijača koje sam sretao po Evropi samo je ekstremnim desničarima smetalo ime i samo su oni identifikovali CZ sa komunizmom.
Svi ostali su se sećali slavnih igrača, niko nije pomenuo ideologiju niti išta slično.