Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Sport

Post od starac vujadin »

Bio je faul, a to je najbitnije. A suđenje u play off-u je generalno jako loše jer se protežira showtime, a ne sport.

Npr, ovo mi je u jedna najglupljih sudijskih odluka koje sam video u životu u bilo kom sportu. Umesto da dobije 3+1, čoveku sudili faul u napadu...parodija.

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Sport

Post od Laki021 »

Sudijska greska u tom slucaju, bilo je na granici.
Jasno je zasto je to pravilo uvedeno, pre par godina su suteri poceli masovno da izbacuju nogu ne bi li iznudili kontakt i dobili faul. Jako opasna stvar, zato je uvedeno da je to faul u napadu i resena stvar.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ako komentarišeš detalj sa Cle-Bos igrač Bostona nije isturio nogu, nego mu je Ljubav po inerciji povukao nogu u prolazu sa strane...obaška ga je zakačio po prstima. Faul k`o vrata.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Zato i kazem da je sudijska greska, Morris jeste malo izbacio nogu, ali nista neprirodno, bio je faul Love-a.
No, sudije nemaju mogucnost da pregledaju snimak i promene odluku.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Što se tiče faula koji je "obišao svet", u kome su učestvovali Kevin Durent i Lebron Džejms, liga je objavila da je sudijama dozvoljeno da, u poslednja dva minuta četvrte četvrtine ili tokom produžetka, pregledaju snimak kako bi utvrdili da li se odbrambeni igrač nalazio u polukrugu.

Dok to rade, njima je i dozvoljeno da pogledaju da li je isti taj igrač bio dobro postavljen da bi se dosudio faul u napadu, što su utvrdili da nije bio slučaj, te je odluka promenjena u faul odbrane.
https://www.b92.net/sport/kosarka/nba.p ... id=1399646
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Kada ostane manje od 2 min u 4/4 sudije imaju prava da gledaju snimak i eventualno promene odluku. Bio je faul Lebrona i sudije su donele ispravnu odluku, po pravilima NBA, dakle sve cisto po pitanju tog napada.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Sport

Post od Laki021 »

Nije tako, prvo ne mogu da pregledaju sta i kada hoce, faul ne spada u nesto sto moze da se pregleda. Ovo je izuzetak gde pored onoga za sta vrte snimak (da li je LeBron bio u zabranjenoj zoni pod kosem) mogu da ponovo procene faul (ali nikad u istoriji nije promenjena faul odluka).
Drugo, pricate da je bio faul LeBrona kao da je aksiom, a zapravo je pitpuno u sivoj zoni ciji je faul. Samo ovde na forumu deluje da nema dileme ciji je faul, alo potrazite izjave strucnjaka i bivsih sudija iz NBA to uopste nije jasno. Da bi promenili odluku, situacija mora da bude 120% jasna inace prioritet ima ono sto je dosudjeno na terenu.
Trece, siguran sam da vam je kriterijum za faul da li se LeBrone kretao ili ne, sto opet nije kriterijum da li je bio faul ili ne, moze odbrambeni igrac da se pomera i dobije faul u napadu.
Na kraju ni Durant ni Ker se nisu bunili na odluku o faulu u napadu vec su samo trazioi review gde se James nalazio.

U US se digla velika frka o sudjenju u zadnjih dva minuta, cak je NBA liga zvanicno saopstila da je Klivlend ostecen, samo je ovde na forumu sve jasno i cisto, vise nego jasno da navijate za GS.

Ja se samo nadam da ce sudije u sledecoj utakmici porbati da kompenzuju sudjenjem za drugu stranu. Npr da izbace Greena u prvoj cetvrtini (razloga nikad ne moze da fali).
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Ja navijam za Klivlend, al samo sto bi protiv GSW navijao za bilo koga. A ako nekog igraca sudije proteziraju celu karijeru to je LBJ i tim za koji on igra tako da mi je drago kad i njih malo pokradu. I niko im nije kriv sto drze imbecila JR Smitha.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Gledam finale da bi znao na koga i sta da sw kladim, ne simpatisem ni Klivlend ni GSW, niti nekog igraca.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

U US se digla velika frka o sudjenju u zadnjih dva minuta, cak je NBA liga zvanicno saopstila da je Klivlend ostecen, samo je ovde na forumu sve jasno i cisto, vise nego jasno da navijate za GS.
Koliko vidim NBA liga je saopštila da su oba tima oštećena pogrešnim sudijskim odlukama, a dala je mišljenje i po pitanju ovog faula i to je upravo ovo što je Kornjača Rade citirao. Cleveland je oštećen samo u naslovu :) Znači, za NBA i nas objektivne sa foruma je sve jasno - bio je faul. Ok je što ti navijaš za LBJ i kapiramo te kao i za BMW i Samsung, samo treba čitati i razumeti - sve lepo piše. Ne znam za druge, ali mene čisto zabole kita i za GSW i Cleveland.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

starac vujadin napisao:
Ne znam za druge, ali mene čisto zabole kita i za GSW i Cleveland.
+1 taj rad Slika

Tapatalk

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Ne znam sta treba da se desi da mi sa ovakvim trenerom, timom i igrom prodjemo grupu. Ocajni smo 10 dana pre SP!
Bas sam razocaran!
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Takođe.
Nada još postoji, pre svega jer se nadam da je počeo sa nekom probnom postavkom .
Mada se onda otvara gomila pitanja-ko normalan to radi ( proverava nestandardne )u ovom trenutku.
-zašto SMS nije počeo utakmicu, uopšte nije uigran ,jer kod Mislima nije ni igrao.

Ajd, videćemo kakva će biti utakmica sa Bolivijom .

RNE-L21

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Pre par nedelja i da "razumem" ovakvu igru, tj da joj nadjem opravdanje... Ali 10ak dana pre SP igra je na nivou pocetka priprema za sledecu sezonu. Kaze cale dok gledamo "pa nas ce napuniti svaka ekipa koja zna da trci"...

Staticni, nema pasa, nema akcije, nema kretnje, ma nista...

Umesto da se uigravaju Krstajic testira?!

Sve cesce slusam i citam kako ce neki igrati da bi ispunili kvotu za radnu dozvolu za igru u Engleskoj...
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

I meni to oko čuvenih 7 nastupa pada na pamet.
Jedan primer.
Ne mogu drugačije objasniti, sam sebi doduše :kezo: , što igra Radonjić a Gaćinović koji se dokazao u kvalifikacijama bar solidno nije ni na spisku.

Vrlo ,vrlo čudna utakmica što kažeš...baš sam se smorio.

RNE-L21

Odgovori