Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Delija »

Za taj stan za koji je Dragan stavio sliku je dnevna soba smesno mala u odnosu na velicinu stana. Dovoljno da ga totalno diskvalifikuje iz bilo kakve price o "luksuznom" stanu, ma kako bio opremljen. Velicina kupatila isto to govori - uz "luksuz" ide i vece kupatilo + treba da ide uz glavnu spavacu sobu.

A ako gledamo kao i svaki drugi "obican" stan - tri (pre)uske spavace sobe mi se isto uopste ne svidjaju, a ni to sto se pri ulasku u stan ulazi direktno u kuhinju.

Sve u svemu, kao i svaka najobicnija gradnja - spakovano kako je moglo da se spakuje i to je to. Ako te usere - nacice se po neki stan sa manje-vise dobrim rasporedom, a razumnom kvadraturom.
Poslednja izmena od Delija u 29 Jan 2016, 23:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja i ne mislim da je to lukuszna zgrada. Tako bi zapravo trebala svaka nova da izgleda. Ovo je možda luksuz u odnosu na stare ili fuš nove zgrade kakve se nude u gradu.

Lux zgrade imaju max 10 stanova a pozicionirane su na placu tako da su daleko od ulice i buke.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Pa ovde se prica o toj zgradi kao o nekoj ultra-mega-giga, sto verovatno i jeste kad se uporedi sa krshevima koji se kod nas zidaju :)

Ali 800 evra za iznajmljivanje stana od 65 kvadrata? :glavomuzid:
To moze samo ako se upeca neki bogati Rus na privremenom radu - ali on ce ipak hteti malo veci stan :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

I ona zgrada-kompleks preko puta Pionira je bila bombasticno reklamirana i najavljivana.
Ne znam da je sada neko i primeti. Mislim da je bilo nesto tipa Metropoliten apartmani...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Delija napisao: Ali 800 evra za iznajmljivanje stana od 65 kvadrata? :glavomuzid:
To moze samo ako se upeca neki bogati Rus na privremenom radu - ali on ce ipak hteti malo veci stan :)
:plusone:
Nema kod nas stanova od 65m2 u relativno obicnim zgradama koji se rentiraju po takvoj ceni.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Čovek je rekao 600-800. Sad vidim da se u Belvillu toliki namešteni stanovi sa garažom izdaju za 500-600. U centru vredi bar 100 evra više.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Džifors, to što si našao još tragičnije organizacije stanova ne čini ovaj o kom sam pisao ništa boljim. Delija je lepo napisao veći deo mojih zamerki, ja nisam hteo da idem toliko daleko da tražim kupatilo u sklopu master bedroom-a...

Slika

Ovo mi je recimo mnogo bolja početna pozicija za jedan dobar 4s stan, uz par izmena, promenu hodnika tako da se jedno kupatilo pripoji spavaćem delu stana, i rotaciju kuhinje i trpezarije da kuhinja bude uz prozor a otvor tada trpezarije ka hodniku spavaćeg dela na neki način zatvori... O obliku spavaćih sobe u odnosu na one iz prethodnog posta valjda ne treba trošiti reči.
Nadam se da je sad jasnije o kakvoj organizaciji prostora pričam. Naravno da ni ovo nije idealno, ali je meni recimo deset puta bolje od onog prošlog stana koji sam komentarisao...

Sent from my D5503 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

U Dobracinoj, na 150m od trga rpublike, drugar izdaje 80m2 za 800e, fyull opremljeno.

Sto se tice luksuza, drugar je u svojoj zgradi stanove prodavao za 3500e bez oglasa, dve cele.zgrade se prodale, 30k eura parking mesto.
Auto lift do 5 tona, grejanje ulaza garaze, plus neklizajuca prodloga...resetke za odvod vode je olacao 600e metar.
I to su neke gluposti loje sam ja popamtio lada smo se setali gradilistem.
Lokal na ulazu u zgrady od 180m2 kosta milion eura.
To je luks u Beogradu, a i dalje nije super luks.
Ima pametna zgrada na vrhi Dobracine, ako se ne varam, oko 9000e kvadrat, stan po spratu, svaki po 120m2.

Garden centar je samo kvalitetna gradnja na dobroj lokaciji.
Sa tom cenom, ne treba ocekivati da bide na nekom bolesno dobrom nivou, vec jednostavno iznad proseka.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

dragane, tako se projektovalo 70ih i 80ih ali ok ako se tebi tako više dopada :)
ne znam odakle ikom ideja da je Central Garden lux gradnja, kad nije.
Dobra jeste, iznad proseka, pa verovatno ali nije lux nikako.
pedja napisao:I ona zgrada-kompleks preko puta Pionira je bila bombasticno reklamirana i najavljivana.
Ne znam da je sada neko i primeti. Mislim da je bilo nesto tipa Metropoliten apartmani...
cene nisu baš toliko sinule ali je priča bila nekih 1800-1900.
na kraju su se prodavali i po 1600, pa i 1400

Održavanje je sad već popustilo, kako mi se čini.
Garaža je skoro stalno otvorena a dečije igralište je ostalo u projektu.
Glavni investitor je valjda preminuo nakon gradnje.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

dragan napisao:Slika
U ovoj dnevnoj sobi nema nista od HiFi-ja i HT-a. Otpada u startu :)

@Heroj
Da nisi ipak malo preterao sa ciframa? :)
9k evra za kvadrat??? Stan od 120 kvadrata preko milion evra???????????? :pardon:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Meni se ovaj stan mnogo više sviđa nego onaj "moderni" sa prethodne strane. Naprosto je funkcionalniji.

@Ji4Tze: šta konkretno znači opaska da se tako projektovalo 70ih i 80ih? Takva organizacija stana je za stanara manje funkcionalna ili je izvođaču teža/lošija za gradnju? Ili samo nije dovoljno in :mrgreen: ?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Za zgradu u Dobračinoj prva cena je bila 11000 evra/m2, posle je padala...sad investitor boga moli da proda ceo projekat za poluzavršenom zgradom za bilo kakvu cenu...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

@ji4tze - stvarno, kakve veze ima kad se projektovalo?
Pored toga skroz nisi u pravu, ako pričamo o obliku prostorija, eno ti pun nbg zgrada iz 70ih i 80ih sa sobama tipa 2x4 i taj fazon. Drugar u padinskoj isto tako živi u jednoj, mislim da je još starija zgrada. S obzirom da sam pri renoviranju gajbe u kojoj sad živim, iz nekoliko razloga morao da spavaću napravim u tom fazonu, 2,3x3,7, i upoznam se sa "prednostima" takvog oblika sobe, rekao bih da je ipak ovaj približno kvadratni oblik mnogo bolji... :)

@delija - slično je i sa onom dnevnom, ali jbg ako bi toliko u sitna crevca onda lepo lopatu u šake, mešalicu u struju i sam svoj majstor :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

starac vujadin napisao:Za zgradu u Dobračinoj prva cena je bila 11000 evra/m2, posle je padala...sad investitor boga moli da proda ceo projekat za poluzavršenom zgradom za bilo kakvu cenu...
Kakav je kvalitet gradnje, tj specificnosti kad se krenulo od tolike cifre za kvadrat? Nije useljena jel?

LG G4
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

aviator napisao:
ljubitelj napisao: I da, koristiti azbestno cementne ploce ne smatram nekim kvalitetnim resenjem zavrsnog sloja fasade. I pregradni zid unutar stana od opeke 9cm. To bas i ne spada u kvalitet. Giter blok 25cm je verovatno minimum po proracunu s obzirom da je 7spratova zgrada. Gips kartoneske ploce kao obloga plafona. Opet nista sto me impresionira.
Ako je ovo mišljenje laika, opraštam. Ali ako si iz gradjevinsko-arhitektonske struke, ovo je teški nonsens.
Nastavi da pišeš samo o motorima.
Ako si iz gradjevinsko arrhitektonske struke obrazlozi. Sta je specijalno, sta je razlicito u gradnji ove konkretne zgrade sto izdvaja, po tvom misljenju. Ako ga ima, posto nisi izneo nijedan argument za ovo sto si napisao.

Kao laik vidjam u praksi da ploce Eternit (ili koja firma sada to pravi) nisu pokazale trajnost, meni se taj materijal ne dopada za fasadu stambene zgrade.
Odgovori