Je l taj iz Savade1 stan?dragan napisao:@ji4tze - stvarno, kakve veze ima kad se projektovalo?
Pored toga skroz nisi u pravu, ako pričamo o obliku prostorija, eno ti pun nbg zgrada iz 70ih i 80ih sa sobama tipa 2x4 i taj fazon. Drugar u padinskoj isto tako živi u jednoj, mislim da je još starija zgrada. S obzirom da sam pri renoviranju gajbe u kojoj sad živim, iz nekoliko razloga morao da spavaću napravim u tom fazonu, 2,3x3,7, i upoznam se sa "prednostima" takvog oblika sobe, rekao bih da je ipak ovaj približno kvadratni oblik mnogo bolji...
ne mogu svi stanovi da budu kvadratni i idelano po svakom kupcu skrojeni.
To je princip iz hodnika zgrade uđeš u (neosvetljen) hodnik stana i odande u svaku prostoriju pojedinačno, to je prevaziđen koncept življenja.
Drugo je šta si viđao po zgradama kod nas iz vremena imali smo nismo znali

tako te uče na faksuVladapetr napisao: @Ji4Tze: šta konkretno znači opaska da se tako projektovalo 70ih i 80ih? Takva organizacija stana je za stanara manje funkcionalna ili je izvođaču teža/lošija za gradnju? Ili samo nije dovoljno in?

Ne znam kako da vam objasnim kad ste već u startu ubeđeni kako je prvi bolje organizovan. Bolje za iste (naše) pare (ovde zarađene) jeste ali meni se čini da nije bolji za život.
Ali ja sam projektovao stanove poslednji put pre (ladno) 15 godina na faxu i to je moje mišljenje bazirano na tome što sam naučio i što viđam skoro svaki dan u raznim projektima ne samo za naše područje.