Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od methane.master »

Čuj naći manu, odma' ćemo reći da je trebao kuću da zida. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ovaj stan u BNV ima veću spavaću nego dnevnu sobu a terase minijaturne.

I meni se sviđaju walk in ormari ali po nekoj mojoj listi prioriteta, trebalo bi mi min 200 kvadrata da bih imao za bacanje na takve stvari.

A 3500e za kvadrat u Savamali je tek van pameti. Platiš stan pola miliona i onda 20 godina živiš na gradilištu...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Ali pošto od svega toga nema ništa, onda kao da si uštedeo pola milke :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa neće biti ništa od onog što su najavili ali moguće je da naprave par stambenih zgrada i mol... kad je već plac free :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

grujicd napisao:Mojoj porodici više prija kad su kuhinja, trpezarija i dnevna soba jedan prostor, i da stalno imaš komunikaciju i kad si otišao do kuhinje, dok kuvaš kafu, da nema da se nosi ništa daleko već se samo prebaci tu do šanka, itd. To mnogo zavisi od ličnih preferencija, koliko se često uopšte kuva, i kad se kuva da li su to teška jela ili neke špagetice koje se naprave na brzinu. Znam ljude kojima je spojena kuhinja neprihvatljiva, kao i one koji vole slično kao mi, tako da je to potpuno subjektivna kategorija gde ne može da se kaže da je bolje ovo ili ono u apsolutnom smislu.
Naravno, sve zavisi od licnih potreba porodice, ali i mogucnosti.
Meni je kod projektovanja tog dela stana (kuhinja + trpezarija + dnevni boravak) bilo bitno da dobijem sto prostraniji prostor, ali sam zeleo da kuhinja ipak bude fizicki odvojena. Razlog su na prvom mestu mirisi od kuhinje koje je nemoguce 100% neutralisati sam aspiratorom, ipak je potrebna i potpuno odvojena kuhinja i kvalitetan aspirator (ne oni sa filterima vec pravi koji je povezan sa spoljnjim otvorom gde ispumpava mirise) i po mogucnosti prirodna ventilacija (dok radi aspirator prozor otvoren na kant a vrata kuhinje zatvorena), tek onda se dobija pun efekat zadrzavanja mirisa.

E onda, dobro je ako u sklopu te kuhinje imas "sank" koji je dovoljno komforan da porodica moze tu da se hrani barem dorucak, rucak i uzine... dok se trpezarija koristi ili samo za rucak i prilikom dolaska gostiju.

Nepotrebno je da trpezarija bude skroz fizicki odvojena i dobro je kada je u istoj celini da bi se dobilo na prostranosti zivotnog prostora gde se provodi najvise vremena, a opet trpezarija ima znacajnu ulogu i naravno da je bolja opcija kada imas kuhinju sa prinudnim stolom za obroke + pravu trpezariju, nego kada se pravi kompromis sve u jednom.

Naravno, za sve ovo je uslov dovoljno prostora. Upravo zato sam i pisao da ne treba uvek kritikovati arhitekte posto se vecina slazemo u tome sta je bolje ali nije moguce sve to strpati u mali prostor.
Evo kako kod mene izgleda ta celina kuhinja + trpezarija + dnevni boravak (po kriterijumima koje sam gore opisao).

Pogled iz trpezarija ka dnevnom boravku
Slika

Pogled iz dnevnog boravka ka trpezariji i kuhinji
Slika

Pogled ka kihinji (fizicki odvojena staklenim pregradama sa prirodnom ventilacijom + aspirator koji izbacuje sadrzaj napolje, sa prinudnim sankom za obroke)
Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

A evo kako ce izgledati moj objekat u Budvi koji bi trebao da bude useljiv za ljeto 2017g

Slika

Slika

Slika

Ovo su samo nacrti na osnovu kojih se pravi prezentacija za marketing i prodaju. A i kupcima je ovako jednostavnije da vide kako ce izgledati nego da gledaju glavni projekat gde ne mogu ni da se snadju.

Ovako izgleda projekat za 1,2,3,4 etazu
Slika

Prizemlje je drugacije projektovani i tamo idu 3 veca stana sa svojim velikim terasama i nastesnicama...
Dok je 5 sprat penthaus sa svojim liftom i velikom terasom, ukupno oko 200m2 (to pravim za sebe)

Kao sto vidite, struktura stanova je 40-60m2 + 3 nesto veca stana u prizemlju.
Zgrada ce imati ukupno 20 stambenih jedinica.
Bruto povrsina oko 1.600m2 - G+P+4+Pk
U suterenu (koji nije skroz ukopan i ima prirodnu ventilaciju) ce biti 11 garaza, a uz zgradu 9 parking mesta koji pripadaju zgradi, tako da svaka jedinica ima svoje parking mesto ili garazno mesto.

Kvalitet gradnje ce biti nesto iznad proseka (bolje od ovih primera koji se navode u poslednjih nekoliko strana).
Cena kvadrata ce biti 2.000eur.

Kada se zavrsi ovaj projekat onda prelazim u nesto sto ce biti bas Lux u svakom pogledu, dosta vece od ovoga (preko 3.000m2), top lokacija, dodatni sadrzaji za stanare.... ali i cena nece ici ispod 3.500-4.000e/m2
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

@ Delija: Mislim da heroj nije pogresio sto se tice cene kvadrata u onoj pametnoj zgradi. Ne mogu da se setim cifre. Znam samo da mi nije bilo dobro da sam cuo cenu.

Slazem se sa Draganom za misljenje o ljubitelju. Jbg covek ima siroka interesovanja. Nije svaki put u pravu ali bar iznese neke podatke pa te bar natera na razmisljanje ili u kom smeru da razmisljas.

Poslato sa Lumia 925
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ovo je vec pristojnije od onog staklenog :)

Jesu predvidjene klime negde?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Ti sumnjaš u izvođenje projekta BNV? :D

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A sada mala terasa ne smeta? :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

ftj napisao:Ovo je vec pristojnije od onog staklenog :)

Jesu predvidjene klime negde?
Jesu, imam dve varijante.
Po prvoj (jeftinijoj) klime ce se ugradjivati klasicno ali ce biti maskirane aluminiumskim resetkama koje bi se postavile od prizemlja do plafona u linijama.
Druga (skuplja) varijanta dolazi u obzir ako se ostvari zamisljen koncept po kojem bi stanari prilikom kupovine stana dodatno placali odrzavanje zgrade i daleko skuplju zajednicku potrosnju. To bi znacilo da zgrada ima 24h portira, dostavljenje dnevne stampe, veseraj, cistacice, mogucnost rentiranja nekretnine preko moje centrale gde bi ja vodio racuna o svemu (ostavis mi kljuc od stana kada nisi prisutan, stan se rentira, cistacice i domar ga uvek vracaju u provobitno stanje i ceka te lova)... ali bi svako placao mesecnu naknadu i dodatne troskove.
U toj varijanti svaki stan bi bio povezan na centralni sistem klimatizacije i grejanja, centralnog usisivaca...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kako vam se čini ovo?

Slika

Išao bih sledeće nedelje da pokupim detaljnije info.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Sasvim pristojno. Šta je "Reduit"?

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan