Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Floyd »

Tako je.

Meni se jedino ne dopada što jedno kupatilo nije povezano sa spavaćom sobom.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Pa lepo je za nase standarde.Za vase mora to bolje.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kako misliš bolje?
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Pa upravo to sto si rekao glavna spavaaca treba da ima svoje kupatilo i garderober.Ali super je sto su klizna vrata za terasu i sto ista ima opciono zastakljivanje.Ne svidja mi se pozicija spavace sobe u sredini jer je mlatimudijalna polica zidom odvojena od kreveta.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

4.5 sobni stanovi imaju spavaću sobu sa svojim kupatilom i garderober ali im je dnevni boravak i trpezarija nešto manja... međutim svi su već rezervisani :/

Sviđa mi se naselje, koje je 10ak km od centra (ali 4km od mog posla) izdignuto na brdu sa super pogledom na jezero i planine.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Odes,vidis,pa ako ti se svidi uzmi,glupo je da mi sad biramo za tebe preko skice :)

Ako zastaklis terasu donecu ti ono plasticno bure pa mozes kupus da kiselis :kezo:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kad odem kod druga koji živi u zgradi koja je puna naših, cela podzemna garaža (koja je vezana sa podrumima) smrdi na kupus :)

Garaža puna A8ica, A6ica i sl auta a prepoznatljiv miris u pozadini :)

Ja to slabo konzumiram.
Milos napisao:Odes,vidis,pa ako ti se svidi uzmi,glupo je da mi sad biramo za tebe preko skice :)
Nisam očekivao da neko bira umesto mene već da čujem mišljenje stručnjaka sa foruma.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

@Floyd

Jel se setio neko od tih naših sAUDIjaca da mune negde Smederevca? Da se nađe za paprike. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Solo loženje je zabranjeno ali se Srbenda snalazi sa gas roštiljem :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

dragan napisao: @ji4tze - zahvaljujem, jos kad bi bar dao neku skracenu varijantu objasnjenja zasto je argon nepotreban, i sta je potrebno, bilo bi super :)
Pitacu matorog što mi se smejao, zaboravio sam. Imalo je logike.
Imam na jednom delu prozora te punjene argonom a s druge neke novije, all season. Razlika je skoro kao oni stari drveni prozori s jednim staklom vs novi dupli. Leti kad je tamo klima upaljena od 8 ujutro, s druge strane je ni ne palim. Toliko o argonu. Prozori gledaju ravno na istok.

Što se pregradnih zidova tiče, meni je između spavaće i dnevne Gips-vuna-gips i nemam neke zamerke. Bolje da je rastresite strukture nego puna opeka zbog zvuka.
Boringly average, but also perfect for school run mums
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

goblin napisao: Meni je kod projektovanja tog dela stana (kuhinja + trpezarija + dnevni boravak) bilo bitno da dobijem sto prostraniji prostor, ali sam zeleo da kuhinja ipak bude fizicki odvojena. Razlog su na prvom mestu mirisi od kuhinje koje je nemoguce 100% neutralisati sam aspiratorom, ipak je potrebna i potpuno odvojena kuhinja i kvalitetan aspirator (ne oni sa filterima vec pravi koji je povezan sa spoljnjim otvorom gde ispumpava mirise) i po mogucnosti prirodna ventilacija (dok radi aspirator prozor otvoren na kant a vrata kuhinje zatvorena), tek onda se dobija pun efekat zadrzavanja mirisa.

To se ne radi tako. Postoje resenja koja 99.99% neutralisu svaki miris iz kuhinje bez pregrajivanja.
U dnevnom boravku se ubacuje svez filtiran vazduh pod natpritiskom a kuhinji se vris odsis vazduha potpritiskom.
Aspirator se uopste ne koristi, nepotreban je.
Uredaj se zove rekuperator toplote a kombinuje se u sistem konstrolisane ventilacije.

Moze da se podesi po zelji brzina i kapacitet kojim se odvode mirisi iz kuhinje, koliko svezeg vazduha zelis, gde zelis, koje temperature, moze se programirati dnevni i nocni rad, ponekad ima i nedljeni tajmer.
Istovremeno odvodi i visak vodene pare koji se kondenzuje u posebnoj posudi i moze da se iskoristi za zalivanje cveca ili zimi za dodatno ovlazivanje presuvog vazduha.

Koristim takav sistem marke Dospel i nema nikakvih problema sa mirisom kuvanja uz uslov da se dobro isprojektuje vazdusni potok i podesi na izduvnim ventilima.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

aviator napisao: Biser tvog posta je uplitanje giter bloka u "proračun" spratnosti.
Sa sajta:
Konstrukcija objekta je monolitno armirano batonska, gde su vertikalni konstruktivni elementi (stubovi i armirano betonske monolitne ploče bez greda)
Da znaš naše zakone o zgradarstvu, i propise o seizmici na ovom području, bilo bi ti jasno da kod ovakvih konstrukcija zid i njegove komponente nisu konstruktivni (noseći) element, već samo ispuna.

Spominjanje zimske i letnje klime spada u lupetanje o nečemu što si negde načuo, ali pomešao sa klimatskim zonama.

Pomenuti tip ventilisane fasade se primenjuje u Rusiji, naširoko, a ti ga opljuva da je neprimeren za "zimske klime".
Bavi se i komentariši oblasti u kojima si stručnjak, a za ostalo prvo pitaj.

-Nije pomenut giter blok kao noseci element, naravno da je ispuna. Sasvim je drugi kontekst koji ocito nisi razumeo pa cu ti pojasniti.
Vertikalni stubovi imaju odredjene dimenzije za potrebnu nosivost, Veoma je ruzno kada se izmedju stubova od na primer 300mm popuni zid giter blokom poredjanim na 190mm dubine.

Nastaje unutar prostora vidljivi zub koji je ruzan.
Sto je visa spratnost potrebni su deblji stubovi i time je potrebna deblja ispuna, ne zbog nosivosti nego zbog komfora i izgleda.

-Niti je lupetanje, niti je pomesano.
Ziveo sam u takvoj slicnoj zgradi i znam da nije komforna u zimskoj klimi sa prozorima do nivoa poda. Ima razloga zasto je decenijama dokazan prozor iznad zidanog parapeta resenje koje se masovno koristi.

-Pomenuti tip ventilisane fasade sa PARNOM BRANOM sa hladnije strane spoljnog zida se NE primenjuje u Rusiji, niti igde. Naprotiv talva konstrukcija ventilisane fasade gde je blokirana parodifuzija iz grejanog prostora je teza greska sa opasnim posledicama po nastanak kondenza.
Ovako kako je navedeno na sajtu se ne rade ventilisane fasade primerene za zimsku klimu.

-Ovaj savet prvo primeni kod sebe, pitaj ako ti nesto nije jasno ili nisi razumeo smisao iz posta pa onda lepi etikete.

Ako ti treba precizno objasnjenje sta je parna brana, cemu tacno sluzi i u kom sloju fasadnog zida treba da se primeni slobodno pitaj. Ako treba i proracun parodifuzije mogu da ti napravim i pokazem matematikom zasto OVA ventilisana fasada zasluzuje kritiku.
Kao sloj u ventilisanoj fasadi se koristi folija ali DRUGOG tipa za to namenjena.I ne na kao sloj na tom mestu.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

ljubitelj napisao: Ziveo sam u takvoj slicnoj zgradi i znam da nije komforna u zimskoj klimi sa prozorima do nivoa poda. Ima razloga zasto je decenijama dokazan prozor iznad zidanog parapeta resenje koje se masovno koristi.
A zasto mislis da su prozori do nivoa poda lose resenje u "zimskoj klimi" ako se sve odradi kvalitetno?
Ja imam takvih stanova, ne samo da su prozori do poda, vec cele stranice stanova od staklenih povrsina, sto se kaze "od ivice do ivice samo staklo". I nisam primetio neke negativne nus pojave.

Isto tako za sledeci stan koji opremam za sebe planiram da balkonska vrata za izlaz na terasu napravim upravo tako sto bi otvor bio maksimalan. Balkonska vrata bi isla skroz od plafona do poda, i od jedne do druge strane zida sa velikim kliznim vratima. To mi daje jako lep ambijent u stanu, mnogo svetla, otvorenost... a kada se sve odradi kvalitetno ne vidim neke negativne strane?
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

ljubitelj napisao:
goblin napisao: Meni je kod projektovanja tog dela stana (kuhinja + trpezarija + dnevni boravak) bilo bitno da dobijem sto prostraniji prostor, ali sam zeleo da kuhinja ipak bude fizicki odvojena. Razlog su na prvom mestu mirisi od kuhinje koje je nemoguce 100% neutralisati sam aspiratorom, ipak je potrebna i potpuno odvojena kuhinja i kvalitetan aspirator (ne oni sa filterima vec pravi koji je povezan sa spoljnjim otvorom gde ispumpava mirise) i po mogucnosti prirodna ventilacija (dok radi aspirator prozor otvoren na kant a vrata kuhinje zatvorena), tek onda se dobija pun efekat zadrzavanja mirisa.

To se ne radi tako. Postoje resenja koja 99.99% neutralisu svaki miris iz kuhinje bez pregrajivanja.
U dnevnom boravku se ubacuje svez filtiran vazduh pod natpritiskom a kuhinji se vris odsis vazduha potpritiskom.
Aspirator se uopste ne koristi, nepotreban je.
Uredaj se zove rekuperator toplote a kombinuje se u sistem konstrolisane ventilacije.

Moze da se podesi po zelji brzina i kapacitet kojim se odvode mirisi iz kuhinje, koliko svezeg vazduha zelis, gde zelis, koje temperature, moze se programirati dnevni i nocni rad, ponekad ima i nedljeni tajmer.
Istovremeno odvodi i visak vodene pare koji se kondenzuje u posebnoj posudi i moze da se iskoristi za zalivanje cveca ili zimi za dodatno ovlazivanje presuvog vazduha.

Koristim takav sistem marke Dospel i nema nikakvih problema sa mirisom kuvanja uz uslov da se dobro isprojektuje vazdusni potok i podesi na izduvnim ventilima.
Nisam znao za taj sistem, zvuci interesantno i funkcionalno.
Mada meni trenutna varijanta skroz zavrsava posao. Zatvore se klizna staklena vrata, otvori prozor na kant i upali aspirator koji izvlaci vazduh napolje i nema nikakvih problema. Pritom sve izgleda lepo i funkcionalno je.

Al ide ta tehnika napred, ne mozes ispratiti. Koliko samo ima stvari koje ja nisam ugradio a sada bi ih zelo u stanu al mi ne pada na pamet da radim naknadne ugradnje... i onda ce za 5-6 godina izmisliti jos citav niz novih sistema i sve tako....
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Ji 4Tze napisao:
dragan napisao: @ji4tze - zahvaljujem, jos kad bi bar dao neku skracenu varijantu objasnjenja zasto je argon nepotreban, i sta je potrebno, bilo bi super :)
Pitacu matorog što mi se smejao, zaboravio sam. Imalo je logike.
Imam na jednom delu prozora te punjene argonom a s druge neke novije, all season. Razlika je skoro kao oni stari drveni prozori s jednim staklom vs novi dupli. Leti kad je tamo klima upaljena od 8 ujutro, s druge strane je ni ne palim. Toliko o argonu. Prozori gledaju ravno na istok.

Što se pregradnih zidova tiče, meni je između spavaće i dnevne Gips-vuna-gips i nemam neke zamerke. Bolje da je rastresite strukture nego puna opeka zbog zvuka.
Ajde pitaj, baš bih voleo da znam, jer ću imati dosta staklenih površina i to do poda pa bih da stvarno nađem najbolje rešenje. Isto kao što bih voleo da vidim neki smisleni epilog te priče koju su započeli ljubitelj i goblin sad.
Što se tiče pregradnih zidova, rekoh ti, kod mene je urađen dupli gips sa svake strane i neka vrsta vune iznutra, nije tragedija ali prolaze zvuci. Sa druge strane, živeo sam u kući gde je bilo pregradnih zidova na pola i na punu ciglu, ovo kod mene je uporedivo sa pola cigle i ja nisam primetio neku razliku iako sam na više mesta čuo da je bolja varijanta sa gipsom i ispunom. Sa druge strane zid od pune cigle dobro radi posao, a ima i dobru funkciju u unutrašnjoj termici objekta i mislim da ću tu varijantu koristiti gde god budem mogao.

Sent from my D5503 using Tapatalk
Odgovori