Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od nidza »

Delija napisao:Za taj stan za koji je Dragan stavio sliku je dnevna soba smesno mala u odnosu na velicinu stana. Dovoljno da ga totalno diskvalifikuje iz bilo kakve price o "luksuznom" stanu, ma kako bio opremljen. Velicina kupatila isto to govori - uz "luksuz" ide i vece kupatilo + treba da ide uz glavnu spavacu sobu.

A ako gledamo kao i svaki drugi "obican" stan - tri (pre)uske spavace sobe mi se isto uopste ne svidjaju, a ni to sto se pri ulasku u stan ulazi direktno u kuhinju.

Sve u svemu, kao i svaka najobicnija gradnja - spakovano kako je moglo da se spakuje i to je to. Ako te usere - nacice se po neki stan sa manje-vise dobrim rasporedom, a razumnom kvadraturom.
Slažem se. Ne samo dnevna. Sve sobe su mini. Dobra iskorišćenost ima veze sa ekonomijom, ne sa luksuzom. Ideja luksuza je ići preko funkcije.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Jel ugradjivao neko zavese na dugme ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Praviš kancelariju?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Pravim pametnu kucu,tj stan.

Imam rolo zavese u stanu i videh da postoje elektricne rolo zavese pa pre molera da smislim sta bih jos ubacio :)

Al necu ako je neko veliko planinarenje.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ovaj fazon pametne kuće? :)

https://www.youtube.com/watch?v=qB_I1YBAozE
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Carski :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ja sam razmišljao u tom smeru, a onda skontao da negde mora da se povuče granica. Realno sem klime i bojlera ništa ne mora da mi bude pametno u stanu.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Sijalice ?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Vlasnik mora da bude pametan, jebeš sijalice
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Za mene je pametna kuća ona koja je pametno građena, a smart home je pametna šminka. Nije loša stvar, ali samo na većim kvadraturama preko 200m2.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Super stvar ali u velikoj kući.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

dragan napisao: Ajde pitaj, baš bih voleo da znam, jer ću imati dosta staklenih površina i to do poda pa bih da stvarno nađem najbolje rešenje. Isto kao što bih voleo da vidim neki smisleni epilog te priče koju su započeli ljubitelj i goblin sad.
Što se tiče pregradnih zidova, rekoh ti, kod mene je urađen dupli gips sa svake strane i neka vrsta vune iznutra, nije tragedija ali prolaze zvuci. Sa druge strane, živeo sam u kući gde je bilo pregradnih zidova na pola i na punu ciglu, ovo kod mene je uporedivo sa pola cigle i ja nisam primetio neku razliku iako sam na više mesta čuo da je bolja varijanta sa gipsom i ispunom. Sa druge strane zid od pune cigle dobro radi posao, a ima i dobru funkciju u unutrašnjoj termici objekta i mislim da ću tu varijantu koristiti gde god budem mogao.

Sent from my D5503 using Tapatalk
All season je prava stvar. Na jednom mestu imam te termoizolacione sa argonom a 7 godina kasnije kad sam menjao, stavio sam ove nove termoizolacione sa all season premazom.
ozbiljno izoluju, moj soliter je baš na udaru i leti je od jutra vrelo, pogotovo što je ceo "zid" u prozorima tj. 2x4m pa su na ovom delu sa "argonom" roletne skoro do kraja spustene dok sunce ne ode preko solitera :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Aha, ja znam da se koriste neke folije, bar sam tako razumeo, nisam znao da je premaz, mada verovatno postoje obe opcije, i znam da je odlična stvar. Skoro sam bio u dva salona pvc stolarije, jedan u Sremskoj Mitrovici i ovde u talarisu, tu mi se nisu proslavili ljubaznošću i objašnjavanjem, a tamo u mitrovici baš se lepo potrudili, pogledao sam sve i dobio sve podatke o fizičkim specifikacijama i provodnosti toplote za sve verzije od običnog profila preko tih sa folijama do onih sa trostrukim staklima ako se dobro sećam debljine do 88mm sa duplim punjenjem argonom, dodatnom gumom za dihtovanje i debljom šinom u profilu. Elem razlika u toplotnim koeficijentima je bila skoro duplo između običnog i tog najboljeg, ako sw dobro sećam reiner ae zvao profil. Razlika u ceni je bila manje od 30% a što se tiče tih sa folijom cena dobrog profila je bila kao cena osnovnog sa tri stakla, a i karakteristike su bile slične, jedino je trostruko u prednosti kod zvučne izolacije. Tako sam ja razumeo celu priču. Jedina fora je što ne prave svi klizna vrata sa trostrukim staklom a to mi treba.
Mada, dobrim delom se uzdam u čoveka koji radi projekat i izvođenje radova :)
Do sad je uvek imao dobre ideje pa ako tu zapne kapiram da će se naći najbolje rešenje...

Sent from my D5503 using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Smart Home je odlicna stvar i ima dosta prednosti.
Meni je zao sto dok sam opremao svoj stan u NS to jos uvek nije bilo toliko zastupljeno i provereno pa nisam ugradio. Radio sam nesto naknadno (uglavnom na bezbednosnom sistemu) ali nije to to.

Dok nisam prodao stan na Zlatiboru, tamo smo koristili Smart Home i bas mi je odgovaralo.
Npr. krenem iz NS kolima i preko telefona upalim centralno grejanje i ceka me ugrejan stan, topla voda u bojleru...
Pa za stanove u kojima se ne zivi stalno nego se koriste sezonski, odlicno dodje kontrola el osiguraca, el ventila za vodu, konstantni nadzor (video, PP senzori koji reaguju i na dim i na toplotu, senzori poplave...), kontrola brava i alarmnog sistema... Ceo sistem uspesno odmenjuje ostavljanje kljuceva nekome ko treba da obilazi nekretninu, sto meni licno nije ni prijatno.

Ali zato za sledeci stan koji opremam u BD planiram bas sirok spektar Smart funkcija.
I dalje su mi prioritet bezbednosni sistemi (video nadzor, razni senzori, alarmni sistem, kontrola el brava...) i sistemi nadzora za nezeljene pojave (poplava, pozar...). Medjutim ubacio bi sve moguce sto moze da bude na el motore da ima takvu funkciju, pocevsi od rasprostranjenih el roletni, zavesa... do el pokretne stolarije (otvaranje na kant i kliznih balkonskih vrata sa el bravama). Takodje bi pravio odredjene vizuelno zvucne efekte, kada vec svakako radim po 2-3 varijante rasvete za glavne prostorije i svakako bi ubacio malo bolju multimediju i ozvucenje, onda bi to bila odlicna podloga za kretivno iskoricavanje smart sistema...
Kod drugara sam video jedan fantastican efekat koji mi se mnogo svideo i zelim da ga iskopiram. On je ubacio u dnevni boravak dva video projektora, jedan se nalazi tacno ispod staklenog stola i baca sliku na plafon, dok je drugi odlicno sakriven u spustenom plafonu i baca sliku na veliki zid u dnevnom boravku. A posto u istoj sobi ima i ogroman TV i vrhusko ozvucenje i jos dodatnu ukrasnu rasvetu... preko Smarta su mu isprogramirali fantasticne ambijentalne teme, vrhunska fora.

E sada, neko kaze "a sta kad sve to krene da ti se kvari..." a ja uopste ne razmisljam u tom smeru. Boze moj, pa sve sto ugradimo moramo redovno odrzavati, mora nekada da se kvari i da se menja. Moje je da ceo sistem redovno odrzavam, kada pocne nesto da zeza da zovem servisere da odklone kvarove i menjaju problematicne delove. Kao i sve ostalo, to uopste ne dozviljavam kao neki problem vredan pomena, naspram svega sto nudi.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sta se desi kad ti neko hakuje "smart home" sistem? :)

ftj napisao:Daj tlocrt da mu odma nadjemo mane :)
Imas PM :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori