aviator napisao:ljubitelj napisao:
I da, koristiti azbestno cementne ploce ne smatram nekim kvalitetnim resenjem zavrsnog sloja fasade. I pregradni zid unutar stana od opeke 9cm. To bas i ne spada u kvalitet. Giter blok 25cm je verovatno minimum po proracunu s obzirom da je 7spratova zgrada. Gips kartoneske ploce kao obloga plafona. Opet nista sto me impresionira.
ljubitelj napisao:
-Nije pomenut giter blok kao noseci element, naravno da je ispuna. Sasvim je drugi kontekst koji ocito nisi razumeo pa cu ti pojasniti.
Vertikalni stubovi imaju odredjene dimenzije za potrebnu nosivost, Veoma je ruzno kada se izmedju stubova od na primer 300mm popuni zid giter blokom poredjanim na 190mm dubine.
.
Nije proračun, nego estetika! Ajd odluči se, giter 25 ili 19.
Pametnom dosta! A one koje ti savetuješ, sa srećom!
Po proracunu za tako visoke zgrade mora da bude odredjena debljina stubova. Moja je pretpostavka (jer naravno nemam uvida u projekat niti podatke, kao sto nemas ni ti) da ta debljina verovatno minimum 25cm i da je stavljen zbog toga blok od 25cm kao minimum umesto bloka od 19cm koji bi mozda inace stavili.
To je navedeno u smislu da ne vidim neku izuzetnost u toj zgradi. Da je stavljen blok 29cm /poredjan po dubini/ bio bih uveren da se radi tako da bude iznad proseka, da bude visi nivo kvaliteta.
Napisao sam razlog zasto ne mislim da je 25cm nesto ekstra, jel ne zelis da procitas?
Ili ne zelsi da razumes?
Mozda nisam bio dovoljno jasno napisao u startu ali ako i dalje ne razumes
dragan napisao:Ako sam dobro obavešten grejanje je podno u kombinaciji sa fancoil-ima, kojima se vrši i hlađenje leti, ako se ne varam ceo sistem je preko toplotne pumpe vazduh/voda, fancoil su ugrađeni podnostojeći i ugradni plafonski.
Elem, cela priča je zbog toga što je mene uvek impresionirala temperaturna jednakost na svim visinama hola. Ne znam kako su to postigli, ali su postigli.
Sent from my D5503 using Tapatalk
Opisao si, zagrevanje dole u nivou poda. Naveo sam da je to jedan od nacina da se kompenzuje negativni prirodni efekat strujanja hladnog vazduha ka podu.
Zgrada o kojoj je pisano ima grejanje radijatorima, koji su izmesteni i udaljeni od spoljnih staklenih zidova, u kombinaciji stakla do poda. Ja sam za to resenje pisao.