Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od aviator »

ljubitelj napisao: I da, koristiti azbestno cementne ploce ne smatram nekim kvalitetnim resenjem zavrsnog sloja fasade. I pregradni zid unutar stana od opeke 9cm. To bas i ne spada u kvalitet. Giter blok 25cm je verovatno minimum po proracunu s obzirom da je 7spratova zgrada. Gips kartoneske ploce kao obloga plafona. Opet nista sto me impresionira.
ljubitelj napisao: -Nije pomenut giter blok kao noseci element, naravno da je ispuna. Sasvim je drugi kontekst koji ocito nisi razumeo pa cu ti pojasniti.
Vertikalni stubovi imaju odredjene dimenzije za potrebnu nosivost, Veoma je ruzno kada se izmedju stubova od na primer 300mm popuni zid giter blokom poredjanim na 190mm dubine.
.
:rofl: :loool: :kezo:
Nije proračun, nego estetika! Ajd odluči se, giter 25 ili 19.
Pametnom dosta! A one koje ti savetuješ, sa srećom!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Kod mene u firmi je ta nazovi pametna zgrada, cela prostorije su u staklu, bukvalno, kao i centralni hol koji je recimo 15x15m i visine nekih 5-6 regularnih spratova. Ako sam dobro obavešten grejanje je podno u kombinaciji sa fancoil-ima, kojima se vrši i hlađenje leti, ako se ne varam ceo sistem je preko toplotne pumpe vazduh/voda, fancoil su ugrađeni podnostojeći i ugradni plafonski.
Elem, cela priča je zbog toga što je mene uvek impresionirala temperaturna jednakost na svim visinama hola. Ne znam kako su to postigli, ali su postigli.

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A sta mislite o ovome: http://www.smarthousebg.com

Stan broj 10, sa svojih 200kvm je taman :D
Cena 2300-2500€/kvm
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ovo se zida sto godina skoro.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pa, po izgledu (stilu) fasade, reklo bi se tako :kezo:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Polako i sigurno, kvalitetna gradnja je to
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Hajd mozda cu lupiti,ali ako se secam dobro ovo je poceto jos 2008,pa je stajalo jedno vreme,pa se sad vidim radi opet.
A bazen i ti dodatni sadrzaji su deo nekog hotela koji ce biti isto u toj zgradi,pa uz doplatu se mogu koristiti.
Ima zgrada i u Radojke Lakic u blizini ove zgrade,ono je tek za strucno tumacenje forumskih arhitekata i onih koji se tako osecaju :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

@ljubitelj (da ti ne citiram ceo post)

Evo primer mojeg objekta o kojem je vec bila diskusija (al da se ne vracamo na nju), a imam i jos par primera.
Spolja
Slika
Unutra
Slika

Ceo stan je u staklu od poda do plafona i od ivice do ivice zida, apsolutno sve.
Dnevni boravak cak ekstremno, citave dve strane u staklu.

E sada, i na -15C koliko zna da bude u NS, i to u dnevnom boravku koji ima 2 stranice 100% u staklu i ploca koja delimicno "lebdi", bez podnog grejanja... Taj stan i dnevni boravak se potpuno normalno zagrevaju zimi i nema govora o negativnim posledicama o kojima pises.
U tom stanu se zimi ne koriste papuce i grejanje je sasvim normalno kao i u bilo kojem drugom stanu.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Xepoj87 napisao:Ja sam iz Transportera izvukao pouku da uvek treba imati poveci stek za beg...i naravno, reku ispod kuce.
Sta zelis da kazes?

Da si (ne daj boze) imao iskustvo da ti 4 puta provale u kucu/stan, da ti odnesu dosta dragocenosti i uspomene a o ruznom osecaju da ne pricam... ne bi se sprdao sa temom obezbedjivanja nekretnine.

Ko god kupuje kucu/stan itekako bi u svoj budzet prilikom kupovine, opremanja... ozbiljno trebao da razmislja i odvaja odredjeni budzet za obezbedjenje nekretnine. U danasnje vreme na nasim prostorima to smatram za odgovorno ponasanje.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ma on to za varijantu kad ti panduri zakuvacaju na vrata :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

opet ovaj Frankenštajner :mrgreen:

dragane, mislim da se brineš bez neke potrebe.
Kod nas u firmi je običan alu ram od poda do plafona i nema nikakvih nuspojava.
Pogotovo od kad smo nalepili termofolije na sve prozore. Klimu palimo tek kad upeče. Bez folija, to je bilo negde od marta. S folijama tek kad baš ožeže. Problem je samo što je blago tonirano u plavo, pa može malo da zavara. Allseason stakla su takođe blago zatamnjena, kao neke 50% folije na autu.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Milos napisao:Ovo se zida sto godina skoro.
Čini ti se.

Dugo je stajalo jer je procedura otkupa zemljišta koje se nalazilo između poslednjeg palca u S Sremčevića i V Ilića tekla jako sporo. Kad su počeli da grade, onda je išlo normalnim tempom. Drugarica dala plac i dobila tu stanove. Ona prezadovoljna.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Ogradio sam se post posle :) Ubedjen sam da je tu gradiliste jako dugo.
Inace zvanican datum useljenja Xenon zgrade je danas 1.2.2016.
Bas me zanimaju impresije drugarice , prenesi obavezno utiske ovde.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

goblin napisao:
Xepoj87 napisao:Ja sam iz Transportera izvukao pouku da uvek treba imati poveci stek za beg...i naravno, reku ispod kuce.
Sta zelis da kazes?

Da si (ne daj boze) imao iskustvo da ti 4 puta provale u kucu/stan, da ti odnesu dosta dragocenosti i uspomene a o ruznom osecaju da ne pricam... ne bi se sprdao sa temom obezbedjivanja nekretnine.

Ko god kupuje kucu/stan itekako bi u svoj budzet prilikom kupovine, opremanja... ozbiljno trebao da razmislja i odvaja odredjeni budzet za obezbedjenje nekretnine. U danasnje vreme na nasim prostorima to smatram za odgovorno ponasanje.
Ja sam izazvao pozar u stanu, gde nam je izgorela vrednost jos jednog stana, pa ne mracim kako svi treba da ne koriste struji, jer moze izazvati pozar ;)

Elem, ne znam kako si moj post shvatio kao prozivku tebe, kada sam se sprdao na kontu toga da treba imati velike pare u kuci, sto svakako nema veze sa zivotom.
Apsolutno nisam spomenuo sigurnost objekta.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

aviator napisao:
ljubitelj napisao: I da, koristiti azbestno cementne ploce ne smatram nekim kvalitetnim resenjem zavrsnog sloja fasade. I pregradni zid unutar stana od opeke 9cm. To bas i ne spada u kvalitet. Giter blok 25cm je verovatno minimum po proracunu s obzirom da je 7spratova zgrada. Gips kartoneske ploce kao obloga plafona. Opet nista sto me impresionira.
ljubitelj napisao: -Nije pomenut giter blok kao noseci element, naravno da je ispuna. Sasvim je drugi kontekst koji ocito nisi razumeo pa cu ti pojasniti.
Vertikalni stubovi imaju odredjene dimenzije za potrebnu nosivost, Veoma je ruzno kada se izmedju stubova od na primer 300mm popuni zid giter blokom poredjanim na 190mm dubine.
.
:rofl: :loool: :kezo:
Nije proračun, nego estetika! Ajd odluči se, giter 25 ili 19.
Pametnom dosta! A one koje ti savetuješ, sa srećom!
Po proracunu za tako visoke zgrade mora da bude odredjena debljina stubova. Moja je pretpostavka (jer naravno nemam uvida u projekat niti podatke, kao sto nemas ni ti) da ta debljina verovatno minimum 25cm i da je stavljen zbog toga blok od 25cm kao minimum umesto bloka od 19cm koji bi mozda inace stavili.

To je navedeno u smislu da ne vidim neku izuzetnost u toj zgradi. Da je stavljen blok 29cm /poredjan po dubini/ bio bih uveren da se radi tako da bude iznad proseka, da bude visi nivo kvaliteta.

Napisao sam razlog zasto ne mislim da je 25cm nesto ekstra, jel ne zelis da procitas?
Ili ne zelsi da razumes?

Mozda nisam bio dovoljno jasno napisao u startu ali ako i dalje ne razumes :naughty:
dragan napisao:Ako sam dobro obavešten grejanje je podno u kombinaciji sa fancoil-ima, kojima se vrši i hlađenje leti, ako se ne varam ceo sistem je preko toplotne pumpe vazduh/voda, fancoil su ugrađeni podnostojeći i ugradni plafonski.
Elem, cela priča je zbog toga što je mene uvek impresionirala temperaturna jednakost na svim visinama hola. Ne znam kako su to postigli, ali su postigli.

Sent from my D5503 using Tapatalk
Opisao si, zagrevanje dole u nivou poda. Naveo sam da je to jedan od nacina da se kompenzuje negativni prirodni efekat strujanja hladnog vazduha ka podu.

Zgrada o kojoj je pisano ima grejanje radijatorima, koji su izmesteni i udaljeni od spoljnih staklenih zidova, u kombinaciji stakla do poda. Ja sam za to resenje pisao.
Poslednja izmena od ljubitelj u 01 Feb 2016, 10:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori