Evo da napisem kako teku razmisljanja po pitanju hokeja.
Na moju veliku zalost, svedska liga je u nekoj pauzi do sledece nedelje(ne pratim, pa ne znam o cemu se radi

), pa moram da "pratim" NHL.
Pitanje je da li cu ista odigrati od ovoga, ali sam hteo "javno" da napisem, cisto da bih sutra imao napismeno koliko sam bio u pravu ili ne, zbog sebe licno. Kada samo razmisljate, a ne zapisete, obicno bude: znao sam, sto nisam odigrao i slicno. Ovako, crno na belo, pa da vidimo koliko bi fiktivno uspesan bio. A svi vi ste mi svedoci
Crvenim fontom je obelezeno ono sto smatram najrealnijim.
Detroit-Calgary
Kad od 6 utakmica u sezoni odigrate 5 kod kuce i imate skor 1-5, kao Calgary, reklo bi se da niste favorit, pogotovo u gostima.
Sa druge strane, i corava koka ubode neko zrno, a ovde imam cudan osecaj kako ce da bude ili nekih 7:0 ili ce biti produzetaka

Ako sve bude kao u dosadasnjem toku sezone, Detroit daje bar 4 gola, sto bi trebalo isterati i UG 6+
Detroit je inace jedan od favorita u Zapadnoj konferenciji.
Stoga, kvote za razmisliti su
6+@1,95
1@1,9
1X@1,29 za velike novce ili W1@1,45
St.Louis - Nashville
StL je izgubio prethodnu od Detroita, ali sada igraju kod kuce.
Nasville je dobio dve dobre ekipe za redom u gostima i statisticki je mala sansa da dobiju i trecu u nizu i to protiv odlicne ekipe.
1@1,9 / W1@1,45
STL je vec dobio 3:0 na svom terenu, u prvom mecu ove sezone. Ipak, Nashville je stalno tu negde oko neresenog, pa i W1 nije losa opcija. Ipak, odlucio sam se za cistog keca, jer su vec dve za redom dobili u produzetku,i to u gostima, pa je red da izbuge, i to gadno
Columbus-LA Kings
Aktuelnim sampionima (LA) ne ide bas najbolje, a Columbus nije bas vrhunska ekipa. I jedni i drugi kubure sa golovima, tamo da je UG0-5 sasvim realna opcija. Medjutim, kvota 1,62 je bas mala. Stoga, dvojka na LA je dosta bolja, jer su krenuli na seriju gostovanja, a ako misle da se nadju u playoffu, moraju dobijati dosta losije u gostima. I ove godien vaze za jedne od favorita, iako su prosle godine u PO usli sa poslednjeg, osmog mesta...
2@2,05 /
W2@1,56
Philadelphia - Tampa Bay
Najzanimljivija utakmica. Zasto? Zato sto je su kvote visoke, pogotovo na TB (2,7).
TB ima bolji skor, ali i vise utakmica kod kuce, a i dobili su vec 5:1 u prvom ovosezonskom mecu.
Ono sto je skoro pa izvesno, to je 6+. Tampa daje u proseku 5 golova po utakmici, a cinjenica da je kvota na 6+ svega 1.75, govori sama za sebe.
Necu ni uzeti utakmicu u razmatranje, ali me bas interesuje ishod.
NY Islanders-Pittsburg
Prvi mec u sezoni je dobio NY, i to u gostima 4:1
E, vreme je da ih bolji tim naduva u osveti
2@2,05 / W2 1.56
Ovde je pitanje sta ce biti. Ne bih igrao, ali da me nateraju, igrao bih W2
NJ - NY Rangers
Dve ekipe koje imaju skoro identican skor, 4/4 sa po 20 datih i 20 primljenih golova (+- 1ili2). Dakle, daju i primaju po 2,5 gola po utakmici.
Vrlo verovatno ce biti 0-5 golova, sto govori i kvota od svega
UG0-5@1,62.
Razmisljam i 2,45 na pobedu NYR ili 1,87 na W2. Ovde je jedini osnov to sto su NYR bolja ekipa nego sto su odigrali do sada.
Ipak 0-5 mu dodje kao najrealnija opcija. Mada, golove ne volim da igram, jer je to velika lutrija.
Ottawa - Buffalo
Domacin je domacin, BUF je jednostavno nedovoljno kvalitetna ekipa da bi u gostima bili favoriti
1@2,10 / W1 1,6
-------
Ostala su jos dva meca (ako se ne varam), za koja nemam ni najmanju ideju.
Winnipeg Florida, te San Jose Chicago.
U prvom slucaju dve losije ekipe, a u drugom derbi.
Primetili ste da svuda stavljam W tip, jer dosta utakmica ide u produzetke, pa iako favorit glavnom pobedi, cesto dodje posle produzetka ili penala.
Steta je sto ne postoji kvota da tim pobedjuje, ukljucujuci i produzetke/penale. Bila bi nesto izmedju ciste pobede i dvoznaka...
Pa da vidim(o) da li je statistika kao bikini
MIslim da cu odigrati 500din na poslednji tip...
------
Dodatak Bruklin 1@1,5 protiv Lejkersa.
Pala je kvota, u odnosu na danasnjih 1,6.
Imaju dosta povredjenih igraca, ali je Lejkersima Kobi upitan (ali igrace i dace svojih 30p), Howard ne igra, a MWP je suspendovan. Rekoh vec da ne mogu sve dobiti u gostima, valjda ovu nece
edit @ 00:10: DAMN! uplata moze da se izvrsi samo do ponoci. nista od NBA i NHL...