Nije isto, islam je specifičan zbog postojanja hadisa. Otud verovatno mogućnost da se sve i svašta tumači na svakojake načine.Dzoni_m napisao:@ Pulp Fiction, isto ti je to kod svake religije. Svako tumaci na svoj nacin. Da postoji jedno glediste i kriticko razmisljanje religije ne bi ni postojale.
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ako hrišćanstvo posmatraš kao jednu religiju, kao i islam, dođe se na isto. Mnogo različitih podvrsta i pravaca tumačenja.
BLOKIRAN RAČUN VIŠEG SUDA: Nema plate zbog stečajne mafije
Ovo će da napravi cirkus u plaćanju službenih odbrana, veštaka, isplati šteta okrivljenima ..... u celom pravosuđu.
BLOKIRAN RAČUN VIŠEG SUDA: Nema plate zbog stečajne mafije
Ovo će da napravi cirkus u plaćanju službenih odbrana, veštaka, isplati šteta okrivljenima ..... u celom pravosuđu.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da se nadovezem na pricu o azilantima. Juce pricao sa prijateljem iz svedske, kaze sjatilo ih se u nerealnom broju. Navodno Svedi pizde zbog cele situacije i jacaju desnicarske stranke.. Spominje neke stotine hiljada ljudi koju su dosli samo ove godine..
Promeniće se slika EU posle ovoga drastično.
Iskreno mislim da nemaju sposobne političare da se nose sa tim problemom. Uljuljkali su se u tu stabilnost poslednjih par decenija i sad zapravo nemaju pojma šta da rade kad god se desi nešto vanredno. Odličan primer je pucnjava što se desila u Noveškoj kad je onaj ludak poubijao decu. Nije to trajalo za tren oka, to je trajalo satima, u vreme mobilnih telefona, helikoptera, tehnologije, satelita, a lik je na miru išao po ostrvu i ubijao decu. Satima.
Mislim da je pametnije bilo da se ulože sva sredstva da se zaustavi problem u izvoru, jer će saniranje posledica da bude daleko skuplje. Ovo je verovatno najveća stvar koja se dešava posle drugog svetskog rata.
Iskreno mislim da nemaju sposobne političare da se nose sa tim problemom. Uljuljkali su se u tu stabilnost poslednjih par decenija i sad zapravo nemaju pojma šta da rade kad god se desi nešto vanredno. Odličan primer je pucnjava što se desila u Noveškoj kad je onaj ludak poubijao decu. Nije to trajalo za tren oka, to je trajalo satima, u vreme mobilnih telefona, helikoptera, tehnologije, satelita, a lik je na miru išao po ostrvu i ubijao decu. Satima.
Mislim da je pametnije bilo da se ulože sva sredstva da se zaustavi problem u izvoru, jer će saniranje posledica da bude daleko skuplje. Ovo je verovatno najveća stvar koja se dešava posle drugog svetskog rata.
OK, našli smo gde je problem, a evo i rešenja:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/585676/MA ... -Dzong-Una
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/585676/MA ... -Dzong-Una
Definitivno hoće. U Nemačkoj od kraja ww2, nije bio izražen rasizam kao u poslednjih par meseci.
B92: "Fokus": Ko napada azilante u Nemačkoj
Ekonomija u recesiji, nezaposlenost veća a s druge strane masovno i nekontrolisano naseljavanje. Odlično tlo za razvoj desničarskih snaga.
B92: "Fokus": Ko napada azilante u Nemačkoj
Ekonomija u recesiji, nezaposlenost veća a s druge strane masovno i nekontrolisano naseljavanje. Odlično tlo za razvoj desničarskih snaga.
Onaj ko stalno kopa po prošlosti, ostaje tu i zarobljen. Prosta stvar.Laki021 napisao:Kako ne volim kad ljudi zive u proslosti i insistiraju na tome da proslost treba da ih sputava u napretku i bude prepreka za buducnost. Da, ebala im je Evropa kevu prethodnih vekova (cinjenica, ali isto tako je to mnogima od njih znacilo i neverovatan napredak jer im je Evropa donela svasta i naucila ih mnogo), zato je sad skroz ok da ako neko zeli da ga pustimo da raskupusa Evropu zbog generacijama starih dugova, sjajna logika...
Ovo za recesiju si sam izmislio 

- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Sve ovo se događa sa nekim razlogom. Ubeđen sam da EU uopšte nije nesposobna, već se sve ovo odvija uz njihov pristanak. Pa da neće te silne izbeglice na teritoriji Evrope, lagano bi ih zaustavili i pre nego što isplove. Provukla bi se neka simbolična cifra i to bi bilo to. E sad, šta je konkretan razlog svega ovoga, ja još uvek nisam uspeo da dokučim.
- Darko
Pre koji dan sedim u jednom parku u becu, i tu ima free wifi, i neke lezaljkice, klupice gde dolaze ljudi sa telefonima i racunarima i kuliraju u hladu.. U centru parka grupa azilanata ide od coveka do coveka smara i prosi..
Dodje policija, skupi ih pretrese, tacno se vidi da ni panduri ne znaju sta ce sa njima, vise su oni zbunjeni nego azilanti, i tako posle nekog vremena policija ode i ostave ih da ovi i dalje prose..
Dodje policija, skupi ih pretrese, tacno se vidi da ni panduri ne znaju sta ce sa njima, vise su oni zbunjeni nego azilanti, i tako posle nekog vremena policija ode i ostave ih da ovi i dalje prose..
Darko, kakav ti je taj caddy 2.0 SDI?
80ks? Kako si zadovoljan masinom, potrosnja, odrzavanje, ...?
80ks? Kako si zadovoljan masinom, potrosnja, odrzavanje, ...?
- Darko
Ne znam da li je off topic ali odgovoricu ti
Caddy je 2.0 sdi 68ks, teska mrcina od motora, ja ga vozim vec nekih 30k km i nista sa njim. Uzeo sam ga od becke poste. Ne znam koliko je presao pre ali prezadovoljan sam. Jako se lako vozi po gradu, komande mekane, lagane. Ja ga koristim za prevoz robe po maloprodajnim prehrambenim prodavnicama i tovarim ga redovno 600-700 kila i nosi ih opusteno. Fora je sto ima prekratak menjac, pa je samo za grad i teret. Vec preko 100kmh ne moze da se vozi jer je bucan
Potrosnju ne znam, nisam nikad merio ali kontam da je u gradu oko 7..

Caddy je 2.0 sdi 68ks, teska mrcina od motora, ja ga vozim vec nekih 30k km i nista sa njim. Uzeo sam ga od becke poste. Ne znam koliko je presao pre ali prezadovoljan sam. Jako se lako vozi po gradu, komande mekane, lagane. Ja ga koristim za prevoz robe po maloprodajnim prehrambenim prodavnicama i tovarim ga redovno 600-700 kila i nosi ih opusteno. Fora je sto ima prekratak menjac, pa je samo za grad i teret. Vec preko 100kmh ne moze da se vozi jer je bucan

Golf nikad nije offtopic 

- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ovo mene razočara. http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1031920
Bokte pa duplo veća im je prosečna zarada. Msm znao sam ja da smo mi dno Evrope, sa BiH, Albanijom i Moldavijom, ali opet tužna je ova naša ek. situacija, još se Vučić hvali što će rast MOŽDA biti 0.2%, pa to je sramota.
Baš su mi ovih dana bili rođaci i prijatelji iz CRO, i oni kažu kako je ovde dosta jeftinije, tako da tamo njihova veća plata ne znači mnogo, ali opet vidim po tome koliko troše, kako se oblače ponašaju, šta voze da su daleko od mene ili prosečnog Srbina. Doduše, oni su na moru, turizam, imaju turistički brod, većina komšija takođe se bavi time brodovi, apartmani itd. To je neki drugačiji život nego kod ovih Hrvata iz Srema, Baranje, Slavonije kojima verovatno ne cvetaju ruže, i ne žive puno bolje od nas.
Bokte pa duplo veća im je prosečna zarada. Msm znao sam ja da smo mi dno Evrope, sa BiH, Albanijom i Moldavijom, ali opet tužna je ova naša ek. situacija, još se Vučić hvali što će rast MOŽDA biti 0.2%, pa to je sramota.
Baš su mi ovih dana bili rođaci i prijatelji iz CRO, i oni kažu kako je ovde dosta jeftinije, tako da tamo njihova veća plata ne znači mnogo, ali opet vidim po tome koliko troše, kako se oblače ponašaju, šta voze da su daleko od mene ili prosečnog Srbina. Doduše, oni su na moru, turizam, imaju turistički brod, većina komšija takođe se bavi time brodovi, apartmani itd. To je neki drugačiji život nego kod ovih Hrvata iz Srema, Baranje, Slavonije kojima verovatno ne cvetaju ruže, i ne žive puno bolje od nas.