Ljubitelji satova?
Re: Ljubitelji satova?
Raki, lep sat, samo sto ja licno ne preferiram nikakvo zlato.
Hvala a zlato ... Moram da priznam da volim zlato. 

Pa dobro, to je samo stvar licnih ukusa.
Meni su iz Rolex-a davali sjajnu ponudu za Yacht Master II u kombinaciji celik/zlato. Videli su da mi se YM bas jako svidja i da sam se odusevljavao sa njim, pa su me zvali da mi daju ponudu. Sa 26.000e su mogli da ga spuste na nekih 19.000e i jos da odbiju porez. To je bila bas top ponuda i razmisljao sam se samo zbog popusta da ga uzmem i jednostavno posedujem, ostavim sinu, mozda cak i prodam jos bolje ako naleti.... ali jednostavno ta odbojnost prema zlatu a bogami i zarobljavanje love u nesto sto mi nije ni potrebno niti cu koristiti, je ucinilo da odustanem.
Meni su iz Rolex-a davali sjajnu ponudu za Yacht Master II u kombinaciji celik/zlato. Videli su da mi se YM bas jako svidja i da sam se odusevljavao sa njim, pa su me zvali da mi daju ponudu. Sa 26.000e su mogli da ga spuste na nekih 19.000e i jos da odbiju porez. To je bila bas top ponuda i razmisljao sam se samo zbog popusta da ga uzmem i jednostavno posedujem, ostavim sinu, mozda cak i prodam jos bolje ako naleti.... ali jednostavno ta odbojnost prema zlatu a bogami i zarobljavanje love u nesto sto mi nije ni potrebno niti cu koristiti, je ucinilo da odustanem.
Nekoliko poznanika su kupovali high class satove kod Malbasica u Bosni,a ima i jos jedna trgovina u Sarajevu(ne znam ime,mogu se raspitati) . Ne znam cene ni modele, ali svi rekose da je mnogo jeftinije nego bilo gde u EU. A jos odrade i povrat poreza.
Kontam da se Bosanci odreknu dela zarade samo da bi prodali sat.
Kontam da se Bosanci odreknu dela zarade samo da bi prodali sat.
Vecina Rolxa dolazi iz Bosne (od Sabine), nisu najbolji za sve brendove ali imaju odredjene brendove za koje imaju bas odlicne cene.
Petrovic je isto korektan, ali on ima svoje trziste i ne zeli po svaki cenu da skroz sabija cenu posto uvek ima redovne musterije koji mu bez mnogo pregovora uzimaju skuplje modele, pa bi bilo nekorektno prema njima da spusta pojedincima.
Petrovic je isto korektan, ali on ima svoje trziste i ne zeli po svaki cenu da skroz sabija cenu posto uvek ima redovne musterije koji mu bez mnogo pregovora uzimaju skuplje modele, pa bi bilo nekorektno prema njima da spusta pojedincima.
Uh sto kazes Gobline ukusi ali ja ne verujem da ne znam koliko imam da dam za sat vise od 1000€ ... To kad krenes da pratis i da kupis sve sto ti se svidja ... Sky is the limit!
Ne mora da znaci. Ja nikada ne bi prati trendove, jednostavno mozes kupiti vrhunske satove za svaku priliku a to je mozda 4-5 komada i vise ti nije potrebno. Pored toga mozes imati jos nekoliko "modnih" ili ne tako vrednih u ekonomskom smisli i jednostavno ti vise nije potrebno.
A uvek vremenom mozes neki da prodas, dodas nesto love pa zamenis...
Ja na satove gledam kao nesto sto nemam nameru nikada da prodajem. Ono sto kupim planiram da zauvek ostaje u mom vlasnistvu i u nasledstvo mom sinu. Smatram da satovi imaju tu "tezinu" da vremenom postaju sve znacajniji svom vlasniku ili nasledniku, a nakon prvog pada vrednosti onda vremenom vise ne gume na ceni. Sve sto sam nabrojao suprotno od kupovine auta.
Npr. ja sebi volim da kupim sat u periodu kada mi se desi nesto lepo. Bukvalno sam sebe castim za nesto lepo sto se desilo (to moze biti i poslovni uspeh i neka licna stvar poput dobijanja deteta, neke znacajne proslave, novog kumstva...) i taj sat te uvek podseca na nesto lepo pored same cinjenice sto uzivas u njemu i svemu onome sto taj sat predstavlja (pod uslovom da uopste volis satove i malo se udubis u tematiku).
A na kraju krajeva i samo posedovanje dobrog sata itekako ima svoje i estetske i statusne prednosti kod onoga ko ga nosi/poseduje.
Tako da na to ne gledam kao na potrosene/bacene pare samo na hir i licni uzitak poput auta, putovanja, garderobe, provod... (sto isto ne osudjujem - naprotiv), vec kao na svojevrsnu investiciju u smislu sigurnosti koje ne planiras nikada da se oslobodis ali opet u njoj uvek imas odredjenu vrednost.
A uvek vremenom mozes neki da prodas, dodas nesto love pa zamenis...
Ja na satove gledam kao nesto sto nemam nameru nikada da prodajem. Ono sto kupim planiram da zauvek ostaje u mom vlasnistvu i u nasledstvo mom sinu. Smatram da satovi imaju tu "tezinu" da vremenom postaju sve znacajniji svom vlasniku ili nasledniku, a nakon prvog pada vrednosti onda vremenom vise ne gume na ceni. Sve sto sam nabrojao suprotno od kupovine auta.
Npr. ja sebi volim da kupim sat u periodu kada mi se desi nesto lepo. Bukvalno sam sebe castim za nesto lepo sto se desilo (to moze biti i poslovni uspeh i neka licna stvar poput dobijanja deteta, neke znacajne proslave, novog kumstva...) i taj sat te uvek podseca na nesto lepo pored same cinjenice sto uzivas u njemu i svemu onome sto taj sat predstavlja (pod uslovom da uopste volis satove i malo se udubis u tematiku).
A na kraju krajeva i samo posedovanje dobrog sata itekako ima svoje i estetske i statusne prednosti kod onoga ko ga nosi/poseduje.
Tako da na to ne gledam kao na potrosene/bacene pare samo na hir i licni uzitak poput auta, putovanja, garderobe, provod... (sto isto ne osudjujem - naprotiv), vec kao na svojevrsnu investiciju u smislu sigurnosti koje ne planiras nikada da se oslobodis ali opet u njoj uvek imas odredjenu vrednost.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Moj brat sutra 18 godina puni, sestra i ja smo mu uzeli sat.Raki_Audi napisao:Poklon od supruge za sutrasnji rodjendan.Posle vise od 10 godina opet cu nositi sat. Meni se bas svidja ova Festina i uzivo je ova plava boja mnogo lepsa.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ljudi, sta je bilo s idejom o forumskom satu ? Bice, nece biti ?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa nije se prijavilo dovoljno ljudi, mora 30 minimum.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Za to ima posebna tema viewtopic.php?f=25&t=3666&hilit=Sat%2A&p=563496#p563496

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ideja nije prešla cenzus..
Pa kad su se promoteri povukli u sred kampanje 

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Mislim da su dovoljno (2x) promovisali ideju. Sve pre toga bilo bi navaljivanje i ubeđivanje.