Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Koja je kazna za preticanje kolone preko isprekidane?
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
6-20 hiljada, 2 kaznena poena (3 ako je pritom prouzrokovana i saobraćajna nezgoda) i vozačka na mesec dana.
TT
TT
Kolona je malo nedefinisana u ZoBS-u i mislim da se na sudu moze dosta dokazivati oko nje:
kolona vozila je niz od najmanje tri vozila koja su zaustavljena ili se kreću jedno iza drugog istom saobraćajnom trakom u istom smeru, čiji je način kretanja međusobno uslovljen i između kojih ne može bez ometanja ući drugo vozilo
Najvise oko dela da li se moglo ili nije moglo uci izmedju vozila. Ispada da ako se dokaze da se moglo uci, to nije kolona i preticanje vise vozila je dozvoljeno i ne moze biti sankcionisano. Mada se verovatno svodi na rec policije vs tuzenog, gde se zna kome se veruje.
kolona vozila je niz od najmanje tri vozila koja su zaustavljena ili se kreću jedno iza drugog istom saobraćajnom trakom u istom smeru, čiji je način kretanja međusobno uslovljen i između kojih ne može bez ometanja ući drugo vozilo
Najvise oko dela da li se moglo ili nije moglo uci izmedju vozila. Ispada da ako se dokaze da se moglo uci, to nije kolona i preticanje vise vozila je dozvoljeno i ne moze biti sankcionisano. Mada se verovatno svodi na rec policije vs tuzenog, gde se zna kome se veruje.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ma ovo je bila svadbena kolona.Seljaci išli po mladu,a mi smo žurili.Nije Toma diploma sAudijima formirao službenu kolonu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
To je opste poznato da DMS skoluje studente na FTNu, studenti dobijaju stipendiju oko 200e. Posle druge god. ukljucuju se u projekte i dobijaju dodatnu kintu. Kad zavrse studije u obavezi su da rade u istoimenoj firmi. Ukoliko ne ispostuju ugovor placaju ogromne penale.
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
"Pitajte Beograđane da li hoće da daju svom gradu ono što se od njih traži":

Ђенерал Јанковић
Nije mi jasno sta se bune?dag81 napisao:To je opste poznato da DMS skoluje studente na FTNu, studenti dobijaju stipendiju oko 200e. Posle druge god. ukljucuju se u projekte i dobijaju dodatnu kintu. Kad zavrse studije u obavezi su da rade u istoimenoj firmi. Ukoliko ne ispostuju ugovor placaju ogromne penale.
Firma ti nudi stipendiju od 200-300eur tokom poslednje dve godine studija + praksu u svojoj firmi + mogucnost prakse u inostranstvu + sigurno zaposlenje nakon diplomiranja uz sasvim korektne uslove za nase prilike.
Tacno je da i oni od toga imaju koristi (sasvim prirodna stvar), ali iz ugla studenta to je prosto savrsen put.
Evo pitajte sada vecinu studenata ekonomije, prava, masinstva.... da li bi pristali da ih neka privatna firma stipendira sa 200-300eur mesecno tokom 3-4 godine studija, da im omoguci da pored znanja koje sticu na fakultetu steknu i pravu praksu iz realnog posla, da im omoguci praksu u inostranstvu (placenu), pa da posle diplomiranja ne izadju sa fakulteta samo sa suvoparnim znanjem koje realno u poslu ne znaci mnogo, vec da odmah imaju prakticno znanje zbog prakse koju su imali... pa uz sve to da ih odmah ceka zagarantovan posao sa startnom platom koja je skroz korektna za pocetnika sa tendencijom na platu koja za nase uslove vazi za izuzetno visoka primanja.
Sta mislite kako bi ova ponuda zvucala studentima i ko bi je odbio?
I onda kukaju sto im firma trazi da podpisu ugovore i sto se tim ugovorima ogradjuju.
Pa jel normalno da ti neko sve to ponudi a da se na neki nacin ne zastiti? Pa i onom fudbaleru menadzer kupuje kopacke i placa stan da bi mu na kraju uzeo milione od ugovora, i ja u sezoni kada zaposlim radnika ne dajem mu celu platu do kraja sezone da mi ne bi otisao u sred sezone i ostavio me na cedilu...... Sasvim je prirodno i normalno da se poslodavac i finansijer na bilo koji nacin zastiti.
Poenta je da taj koji ih stipendira stvarno ispunjava sve uslove koje je obecao, i da studenti nisu u obavezi da podpisu taj ugovor i uzmu stipendiju.
Pa batice ako toliko verujes u sebe, ako si toliko sposoban, lepo izguraj sam celu pricu i svi srecni svi zadovoljni.
Ali ako prihvatis neciju pomoc, naravno da ces morati to na neki nacin i da vratis kao i sve u zivotu.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ima ovde ljudi koji znaju to iz prve ruke. Ali dok se oni ne jave, koliko sam shvatio niko ne pravi problem što firma daje stipendije i zapošljava. Problem je što se ta firma toliko infiltrirala na fakultet da smenjuje profesore, gasi katedre, tretira ga kao da njima pripada a pri tom je državni fakultet u pitanju koji svi mi finansiramo.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Danas u Sremskoj Mitrovici prolece pored nas Audi A6 C5 BG table, ulece izmedju neke stare skode i manjeg bagera koji je isao oko 30 kmh po mojoj proceni. Covek sa skodom je morao naglo da skrene u levo kako ga ovaj kreten ne bi pokupio.
Raskrsnica je ispred nekih 50m ( za one koji znaju u pitanju je bulevar prema " crvenoj cesmi" ) i na njoj stoji pandur koji zaustavlja A6. Spusta se prozor i vidim da voze dva momka mojih godina i klibare se kao konji. Mi stojimo na sledecem semaforu i posle par minuta od zaustavljanja isti A6 prolece pored nas velikom brzinom i usporava posto je naisao na kolonu koja polako prelazi preko pruznog prelaza.
Naravno vozac dere po gasu i krece u obilazak kolone preko pruznog prelaza....gledam i ne verujem kakav kreten vozi..
Da li je dao pare panduru pa ga je ovaj odmah pustio ili je baja neko i nesto ja ne znam ali se nadam da kreten nece ubiti nekoga..
Raskrsnica je ispred nekih 50m ( za one koji znaju u pitanju je bulevar prema " crvenoj cesmi" ) i na njoj stoji pandur koji zaustavlja A6. Spusta se prozor i vidim da voze dva momka mojih godina i klibare se kao konji. Mi stojimo na sledecem semaforu i posle par minuta od zaustavljanja isti A6 prolece pored nas velikom brzinom i usporava posto je naisao na kolonu koja polako prelazi preko pruznog prelaza.
Naravno vozac dere po gasu i krece u obilazak kolone preko pruznog prelaza....gledam i ne verujem kakav kreten vozi..
Da li je dao pare panduru pa ga je ovaj odmah pustio ili je baja neko i nesto ja ne znam ali se nadam da kreten nece ubiti nekoga..
Znam ja iz prve ruke, ali me mrzi da prepričavamgrujicd napisao:Ima ovde ljudi koji znaju to iz prve ruke. Ali dok se oni ne jave, koliko sam shvatio niko ne pravi problem što firma daje stipendije i zapošljava. Problem je što se ta firma toliko infiltrirala na fakultet da smenjuje profesore, gasi katedre, tretira ga kao da njima pripada a pri tom je državni fakultet u pitanju koji svi mi finansiramo.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3