Stranica 132 od 236

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 02:20
od snork
Sloba napisao:Da ne misliš na 100ml?
Špric srednje veličine je 10 ml. Oni mali su 2 ml. Ima i velikih, ali ne znam da li baš postoji neki od 100 (možda neki veterinarski :D ).

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 02:27
od dragvorl
Slika

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 03:21
od snork
Super slika. :) To crevo za infuziju ima unutrašnji prečnik oko 5 mm, pa procenite koliko je špric u stvari velik.

Re: Одг: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 10:58
od swemir
E to je aparatura za renova bas tako izgleda :) cev plus inekcija daje 5mm razlike na sipci
Cev je dugacka mozda pola metra

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 11:08
od nuk
Zasto su zelene jabuke masne, jel to neka konzervacija?

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 11:11
od Geza
Imaš dve vrste ''zamašćenosti''. Prirodna je npr. kod Jonagolda, pojavljuje se par meseci nakon branja, a druga je veštačka, jabuke se voskiraju da bi što duže ostale sveže i manje gubile vlagu.

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 11:15
od nuk
Da, deluju kao da su voskirane ali zasto samo zelene?

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 31 Dec 2013, 11:19
od Geza
Zelene, pretpostavljam da je u pitanju Greni Smit, imaju slabiju prirodnu zaštitu jer su duže na drvetu, tj. dosta kasnije se beru u odnosu na ostale.

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 01 Jan 2014, 07:23
od Xepoj87
Jel taj.vsak stetan,i koliko lako se u potpunoati skida?

Sent from my HTC One using Tapatalk

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 01 Jan 2014, 08:26
od Geza
Sigurno da ne prija organizmu. A kako se skida? :)

http://www.youtube.com/watch?v=bkekC294GAc

Kod nas to još nije masovna pojava. Voskiranje jabuka se vrši zajedno sa pranjem i klasiranjem.

http://www.youtube.com/watch?v=tVvE-w0ycmU

Najlakše je da se jabuka opere toplom vodom i obriše krpom, a ako imaš strpljenja oljušti koru. :)

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 01 Jan 2014, 09:26
od nuk
Ja tako i radim a deci ljustim koru. Bas je gadan trip kad je perem a jabuka ljigava

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 01 Jan 2014, 10:25
od dragan
moje domace su masnjikave po kori, doduse lako se pere. potpuno domaci proizvod, neprskane. gezo, zasto je tako?

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 01 Jan 2014, 10:33
od Geza
To je prirodna zaštita, rekao sam da postoje dve vrste - prirodna i veštačka. Čovek je na svoj način preuzeo nešto iz prirode. Prirodnu masnoću lako možete prepoznati po finom sloju prašine koji se veze za koru, pa kad se pređe prstom skine se i ta prašina.

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 01 Jan 2014, 10:36
od nikaragva
Umaste se same da sacekaju prolece, istrule i iz semena nikne novi zivot :D

Medjutim mi to malo ubrzamo pa zajedno sa djubrivom, ako imaju srece, posejemo negde u prirodi, inace zavrse u Dunavu :)

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Poslato: 01 Jan 2014, 11:48
od dragan
Geza napisao:To je prirodna zaštita, rekao sam da postoje dve vrste - prirodna i veštačka. Čovek je na svoj način preuzeo nešto iz prirode. Prirodnu masnoću lako možete prepoznati po finom sloju prašine koji se veze za koru, pa kad se pređe prstom skine se i ta prašina.
e bas tako. znam sam da nije nista lose, jer se ne tretiraju nikakvim hemikalijama, ali mi je zanimljivo sto to nisam ranije primecivao, mada istini za volju ranije ih nisam ni jeo nesto posebno...