Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Nele11
Reactions:
Pridružio se: 07 Sep 2017, 23:29

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od Nele11 »

Planiram uzeti Dobermena da li ga ima neko od forumasa? Mnogo mi se svidjaju, ali nikada nisam imao dodira sa njima
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Racunaj da ces morati mnogo da radis sa njim od malih nogu, pogotovu ako planiras muzjaka. Ako se ne socijalizuje i ne trenira jos dok je stene lako moze da se desi da izraste u agresivnog i previse dominantog psa i prema ljudima i prema drugim psima. Meni licno je bila druga omiljena rasa, dok nije zvanicno zabranjeno kupiranje, sad sa repovima i usima mi lice vise na pticare, ne svidja mi se to nista :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Gaginh0 napisao: 12 Apr 2018, 11:43 Posto sam kuju staforda morao uspavati zbog kojekakvih tumora i srcanog crva par meseci smo bili bez psa.

Sad imamo novog
Slika
Marica :D

Opet kuja i opet je nabavljena kao is staford pre 10 godina - dopratila mog brata do kuce i na kraju ostala kod nas, znaci sklonjena sa ulice. Ima kucicu, boks i dvoriste, sve sto joj je potrebno.
Svaka cast, skidam kapu. :doubleup: :bravo: :bravo:
Nele11
Reactions:
Pridružio se: 07 Sep 2017, 23:29

Post od Nele11 »

Kornjaca Rade napisao: 15 Apr 2018, 19:08 Racunaj da ces morati mnogo da radis sa njim od malih nogu, pogotovu ako planiras muzjaka. Ako se ne socijalizuje i ne trenira jos dok je stene lako moze da se desi da izraste u agresivnog i previse dominantog psa i prema ljudima i prema drugim psima. Meni licno je bila druga omiljena rasa, dok nije zvanicno zabranjeno kupiranje, sad sa repovima i usima mi lice vise na pticare, ne svidja mi se to nista :)
Toga se ja i plašim.. Zato još odlučujem da li ga uzeti ili ne.Takodje, I meni se svidja kada je kupiran, znam da je zabranjeno ali vidim da i dalje ljudi to radi. Bez kupiranih ušiju kao da to nije isti pas 😀
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:

Post od Kornjaca Rade »

Ko ne planira da ide na takmicenja moze da kupira, samo sto veterinari ne smeju zvanicno to da rade, ali posle radnog vremena ili kuci hoce.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Kako i zasto je nastalo kupiranje usiju i repa?

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:

Post od Kornjaca Rade »

Pa prvo su se kupirali radni i psi za borbe, da ih ne bi drugi pas ili neka druga zivuljka potkacila za uvo ili rep tokom borbe. Posle toga samo estetike radi.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

VrhSlika

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ne voli grudvanje :)

Slika

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Raj za Haskija.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Prije par veceri neki strucnjak vodi njemacku dogu bez povodca, nek je "gentle giant" 100 puta, moze nekog prepasti, isprljati, a mozda i ujesti ako se isprovocira.
Sva ta vodanja bez povodca (vidjao sam prije i staforde i pitove da tako "vode") mi djeluju kao proizvod Cezara i njegovih emisija pa svaka budala misli da ima kontrolu nad psom.

A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Jel pokusao neko da udomi vec malo starijeg psa? Mogu li se oni u potpunosti prilagotiti novom vlasniku? Koja je granica do koje je to moguce?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

7 godina star pas sa slike, pa ga supruga uvezla iz Poljske. Sad ima 13,14 godina. Bolje pseto nisam video. Ako mu se ide u 'wc' uveče, budi me, neće u stanu. Odnsno prvo budi suprugu, ona ga otera na moju stranu, pa stavi glavu na moju ruku da me probudi.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Tako je. Stariji kucici su zahvalni jer su ih prosle bubice i pubertet tako da kazem. Sazre sa 5-6 godina. Tako je barem u mom slucaju bilo.

Sent from my SM-A710F using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Nema veze da li je pas stariji ili ne, mnogo je bitnije kakav je taj pas karakterno. Ako je stabilan, socijalizovan, nema straha/agresije itd. biće sve okej. To što je kod nekoga pas od samog početka ne znači da je taj pas odrastao u zdravom okruženju, niti da je ispravno socijalizovan.

Evo, ovo je odrasli nemački ovčar (i to prilično ozbiljan pas) koji je kod mene 3-4 meseca (možda malo duže). Deluje kao da se znamo 100 godina, zar ne? :) I tako je bilo već posle 5-6 dana.

Odgovori