Ma to Aca pedercina okorela, nedostaje mu nase macevanje pisamaVelja napisao:Off topic
Imenujte članove kako treba, ne dovodite me u taj kontekst

Sent from my Sony
Ma to Aca pedercina okorela, nedostaje mu nase macevanje pisamaVelja napisao:Off topic
Imenujte članove kako treba, ne dovodite me u taj kontekst
Najveci problem je sto zivimo u Srbiji, tako da ne postoji nikakav garant kvaliteta.AcaKayak napisao:Off topic
pa ne moraju ako neće, nećemo ih terati
Koliko je napredovala gradnja tih montažnih kuća što se samog procesa tiče, jesu bolje sada nego pre 5 godina npr ili je to ipak premalo vremena? Mislim, relativno skoro sam i čuo za njih pa kontam da je moguće da se nešto ozbiljno usavrši, inače nemam pojma ništa o tome.
Može.snork napisao:Naravno, najvažnija je izolacija. Ja nisam stručan, ali verujem da će Aviator i Ljubitelj hteti da ti objasne kako se postavlja kamena vuna i razne folije, a posebno s koje strane zida ide parna brana.
Napisao sam ti okvirno, procena oko 8000-9000 evra. Podno grejanje mozes da izbacis iz troskova osim ako bas ne insistiras. U PH je nepotrebno. Isto tako razni kotlovi na gas, drva, pelet, naftu, struju uopste kotlarnicu kao sto je uobicajeni trosak klasicno gradjene kuce.dragan napisao:@ljubitelj - ajde da uprostim, ako imaš kuću od 170kvm površine poda, u dva jednaka nivoa, spoljni zid termoblok plus izolacija 15cm, malo manje pod prizemlje, malo više krov, podno grejanje, stolarija odlična pvc.
Koliko po tvom računu meni treba još do pasivne kuće, u novcu?
Sent from my D5503 using Tapatalk
Pasivne kuce su bile izlozene na sajmu 1979. g, od strane svedskih i finskih proizvodjaca.snork napisao:To je klasa energetske efikasnosti bolja od A. Klasa A znači da je godišnja potrošnja energije za grejanje manja od 30 kWh/m^2, a "pasivna kuća" da je manja od 15 kWh/m^2. Reč je o klasi koju su "izmislili" Nemci (passivhaus), ali mislim da su s time požurili bar 20-30 godina. Verujem da ima smisla i kod većih kuća, ali opet... mislim da Nemci (kao i u svemu drugomDukeNS napisao:Je l' moze za nas neupucene da se ukratko objasni sta podrazumeva pasivna kuca?) preteruju.
Zar treba jos objasnjavati prosto pravilo, parna brana ide uvek sa toplije strane zida gde je veci parcijalni pritisak pare.snork napisao:Naravno, najvažnija je izolacija. Ja nisam stručan, ali verujem da će Aviator i Ljubitelj hteti da ti objasne kako se postavlja kamena vuna i razne folije, a posebno s koje strane zida ide parna brana.
Pošalji ovo, onom kolegi u Knauf Srbija, objasni njima. Ili si ...Primena: Ravan krov, kosi krov, spušteni plafoni, ventilisana fasada
LDS 35 V2 je višeslojna armirana parna brana od poliolefina. Transparentna je i sprečava prodor vlage i pare u termoizolaciju, bez obzira da li se koristi u konstrukcijama kosog ili ravnog krova, vertikalnih zidova ili tavanica.
LDS 35 V2 se koristi u kombinaciji sa spoljnom paropropusno-vodonepropusnom folijom. Kombinacija savršenog paronepropusnog sloja ispod termoizolacije i paropropusne membrane sa spoljne strane, obezbeđuje izbegavanje pojave vlage unutar termoizolacije i stvaranja kondenzacije, pa je na taj način osigurana funkcionalnost termoizolacionog materijala.
Veoma nizak nivo zapaljivosti LDS 35 V2 čini da ovaj proizvod bude vrlo poželjan za upotrebu u konstrukcijama objekata sa visokim protivpožarnim zahtevima.
Montaža:
LDS 35 V2 se postavlja paralelno ili poprečno u odnosu na rogove, direktno ispod termoizolacije.
Svi preklopi se zaptivaju LDS Solifit trakom. Sva oštećenja usled rukovanja, kao što su rupe na foliji ili spojevi na zidovima, se popravljaju takođe trakom. Ovo zaptivanje osigurava parnu i vazdušnu nepropusnost, što je važno zbog sprečavanja vlage da prodre u termoizolaciju.
Proizvod je lak za rukovanje i montažu.
aviator napisao:http://www.knaufinsulation.rs/sr/krovne ... -lds-35-v2Pošalji ovo, onom kolegi u Knauf Srbija, objasni njima. Ili si ..
Proizvod je lak za rukovanje i montažu.
Koristi se sistem prinudne ventilacije koji vrsi ubacivanje svezeg vazduha uz rekuperaciju toplote.Xepoj87 napisao:Pa to, zanima me koji je uzlov da te pasivne kuce budu toliko pasivne, da zivimo kao Kinezi ili mozemo da glumimo domacine u sopstvenom domu?
Ako smo potrosaci svezeg vazduha, koliko to stedi struju i koliko se tada isplati ulaganje?
"Toplije strane". Dokaz neprofesionalnog rečnika.ljubitelj napisao:Kao sto je i Knauf nacrtao postavlja se sa toplije strane, kao sto sam i ja napisao, jos su i lepo opisali zasto.
PSSpolja
-crep
-noseća potkonstrukcija
-Ventilisani prostor
-paropropusna vodonepropusna folija
-Tervol DP-5 (Polutvrde ploče od kamene vune) http://www.knaufinsulation.hr/sites/hr. ... ki_dp5.pdf
-Tervol Stopair folija (TERVOL Stopair, parna brana PE folija) http://www.arkada-trgovine.hr/offd/257/ ... ine.wshtml
-armirano betonska ploča (zid)
-unutrašnji malter
Unutra
Od celog uputstva citirao si samo ovo.Proizvod je lak za rukovanje i montažu.