Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Pa kako nije najbitniji ako se gubi vreme ni za sta u sustini? To jako utice na kvalitet zivota i nije cudo sto se spominje
Sent from my HTC One using Tapatalk
Google kaže 37 minuta od Pazove do npr. Belvilla. Dovoljno je da dva puta godišnje po par dana gastarbajteri naprave zastoj na na naplatnim rampama pa da hebeš sve po spisku onom ko te natera da odseliš 40km od mesta gde radiš.
Poslednja izmena od Floyd u 20 Mar 2016, 12:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Hoce reci da radi u Novoj PazoviVladapetr napisao:Sve sračunato, taj deo me najmanje brine.

U pravu ste. Sve ima svoju cenu - vreme, komfor, stres, pored standardno novcem merljivih stvari (gorivo, amortizacija...).
Svi smo razliciti i drugaciji su nam parametri za obracun. "Gubitak" u vremenu, provedenom u putu, moze doneti neke druge benefite.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Vrlo je bitan, ja gubim 2 sata dnevno u odnosu kada sam radio u NS i ta dva sata svaki dan bas puno znace, sa aspekta slobodnog vremena, odmora, edukacije, cega god, sad za to vise nemam vremena na zalost. Da ne spominjemo koliko putovanje umara, narocito ako se jos i vozi. Ko se vraca iscrpljen sa posla moze da bude i potencijalno vrlo opasno.Grujic napisao:Pa kako nije najbitniji ako se gubi vreme ni za sta u sustini? To jako utice na kvalitet zivota i nije cudo sto se spominje

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Zato što su varijante da se živi i radi u potezu od 10-20 minuta utopije iz Srbije. Niko od familije koju imam preko (a ima ih zaista mnogo i većina je prilično uspešna, lepo žive) ne radi na manje od 20-30km od svoje kuće/stana, i ne čujem ih da se zbog toga žale. A žale se na milion drugih stvari, nije da su sad na nebesima koliko im je dobro, ali tamo niko ne pati za tim "idealom" da se od kuće do posla može i peške.Grujic napisao:Pa kako nije najbitniji ako se gubi vreme ni za sta u sustini? To jako utice na kvalitet zivota i nije cudo sto se spominje
Još jednom, do NBGD-a (Merkator) se stigne za maksimum pola sata, lagane vožnje. Od Bežanije do centra grada treba toliko ili malo više, trućkanjem u busu. Onaj koji putuje sa Bežanije do centra se dobro snašao, onaj koji putuje iz Pazove baca vreme ni za šta?

Naplatna se može izbeći, postoje 2 alternativna pravca. A ovo da od 3 ponuđena puta izabereš najduži je carskiFloyd napisao:Google kaže 37 minuta od Pazove do npr. Belvilla. Dovoljno je da dva puta godišnje po par dana gastarbajteri naprave zastoj na na naplatnim rampama pa da hebeš sve po spisku onom ko te natera da odseliš 40km od mesta gde radiš.

EDIT: sad gledam na mapi da proverim sećanje, naplatna rampa je posle Pazove, tj u Pazovu ulaziš i iz nje izlaziš pre (posle) rampe

Poslednja izmena od Vladapetr u 20 Mar 2016, 13:02, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Krenulo se od toga koliko je potencijalna lokacija stanovanja dalje od trenutne sto se posla tice, nema to veze sa inostranstvom. Ako hoces i tamo mozes da rentiras stan koji ti je blize i koji ti je dalje od posla, naravno u zavisnosti od x parametara.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Vladapetr
Pa upravo to su parametri koje postavljaš pred sebe kad organizuješ život, šta se dobija a šta se gubi. Po meni je to moranje da se radi jako blizu kuće neopravdano visoko na lestvici zahteva, čak neprirodno visoko.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Samo se ti tesi 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Vladapetr

Kad krenete zajedno iz centra, on na Bežaniji završava put a ti imaš da voziš još 30 km.Vladapetr napisao:Još jednom, do NBGD-a (Merkator) se stigne za maksimum pola sata, lagane vožnje. Od Bežanije do centra grada treba toliko ili malo više, trućkanjem u busu. Onaj koji putuje sa Bežanije do centra se dobro snašao, onaj koji putuje iz Pazove baca vreme ni za šta?
Porediš prevoz gradskim i autom... babe i žabe.
- Vladapetr
Kad krenemo zajedno iz centra, on na Bežaniju a ja u Pazovu stižemo u razmaku od par minuta. A pošto sam već godinama gulio koske po gsb-u, znam zašto te dve opcije ne mogu da se porede 

- Grujic
- Moderator
Kakve veze ima inostranstvo i kako je tamo organizovano? Čisto razvodnjavanje priče, ti praviš plan života za naredni period ovde, ne u CH.
Drugo, niko nije rekao da je bolje prošao taj sa 30min GSP-a na relaciji BK-centar, nego je malo optimistična procena koliko će ti trebati na tvojoj relaciji, nije svaki dan best case scenario
edit:
Ko kaže da je moranje?? Nisam to pročitao, samo se kod selidbe dalje od mesta gde radiš postavi i to pitanje, sasvim normalno i logično.
Drugo, niko nije rekao da je bolje prošao taj sa 30min GSP-a na relaciji BK-centar, nego je malo optimistična procena koliko će ti trebati na tvojoj relaciji, nije svaki dan best case scenario
edit:
Ko kaže da je moranje?? Nisam to pročitao, samo se kod selidbe dalje od mesta gde radiš postavi i to pitanje, sasvim normalno i logično.
- Vladapetr
Pa kako nema veze? Ako pokušavaš da se izvučeš iz nekog kalupa razmišljanja i sagledaš stvari na neki drugi način, tražiš sebi bolju varijantu - naravno da ćeš gledati i upoređivati kako žive oni koji po tebi imaju bolje uređen život, žive u zdravijem okruženju.
Dakle, tamo su gužve na putevima isto česte, do posla se često kreću i sporije nego ovde jer moraju doslovce da poštuju sve propise, itd... I opet ne dižu taj zahtev da budu bliže poslu, na uštrb nekih drugih.

Dakle, tamo su gužve na putevima isto česte, do posla se često kreću i sporije nego ovde jer moraju doslovce da poštuju sve propise, itd... I opet ne dižu taj zahtev da budu bliže poslu, na uštrb nekih drugih.
Pročitaj pažljivo komentare kako ovde tako i u onoj temi koja je zaključana, četiri od 5 glase "ali putovaćeš duže" kao da je to smisao životaGrujic napisao:edit:

Poslednja izmena od Vladapetr u 20 Mar 2016, 13:14, izmenjeno 1 put ukupno.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ma daj, kakva je to razdaljina, pola sata prelagane vožnje za opuštanje mozga a može da se stigne za 20min nešto jačim tempom. Ne dramite.
Ja sam brže stizao iz Zemuna u NS nego iz Zemuna do Vračara dok nije izgrađen Most na Adi, lakše mi je padalo 70Km otvorenog puta nego 15Km kreni stani vožnje svakako
Ja sam brže stizao iz Zemuna u NS nego iz Zemuna do Vračara dok nije izgrađen Most na Adi, lakše mi je padalo 70Km otvorenog puta nego 15Km kreni stani vožnje svakako
- Grujic
- Moderator
Kad postavite računicu ispada da čovek radi na obodu Beograda (radiš li?) pa se računa samo međugradska razdaljina 
Nuk, pa da radi na Vračaru bilo bi tih 15km kreni-stani plus otvoreno. Kažem, ako se stvarno stiže za toliko to je ništa, ja sam samo malo skeptik kada se uzimaju najlepši proračuni.

Nuk, pa da radi na Vračaru bilo bi tih 15km kreni-stani plus otvoreno. Kažem, ako se stvarno stiže za toliko to je ništa, ja sam samo malo skeptik kada se uzimaju najlepši proračuni.